הלהיט החדש של ההיפסטרים במזרח לונדון: פיש אנד צ'יפס טבעוני

תערובת של פרחי בננה מושרים באצות ובעלי סמפיר מצופה בפירורי לחם ואז מטוגנת, בגרסה חדשנית של המנה האנגלית הקלאסית

ריצ'רד ויינס/ בלומברג
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פיש אנד צ'יפס טבעוני
פיש אנד צ'יפס טבעוני צילום: Hannah Bluedawn / Moment Open /
ריצ'רד ויינס/ בלומברג

דוכן הפיש אנד צ'יפס הטבעוני הראשון בלונדון נפתח במיקום צפוי לחלוטין: רובע האקני (Hackney), אזור מזרח לונדוני שבעבר התגוררו בו עובדי כפיים, אך לאחרונה שינה את פניו וקיבל תנופה עדכנית. גם המנה האנגלית המסורתית עברה מתיחת פנים. בדוכן החדש מכינים אותה מפריחת בננה – מרכיב שנעשה בו שימוש בבישול אסייתי – כתחליף לדג.

בעלי הדוכן, סאטון ובניו, משרים את הפרחים במרינדה שמכילה אצות ועלי סמפיר (samphire) – צמח דומה לפטרוזיליה שצומח בחופי הים – כדי להעניק למנה טעם ים טרי. הם מטגנים את התערובת, אחרי שצופתה בפירורי לחם, בבלילה ללא ביצים.

דני סאטון רחוק מלהיראות כאדם שיתרועע עם היפסטרים. בני הדורות הקודמים במשפחתו היו סוחרים בשוקי האזור, והמבטא הקוקני שלו מסגיר זאת. אבל הוא אומר שמזרח לונדון הוא המיקום המושלם לדוכן של פיש אנד צ'יפס טבעוני.

Sutton and Sons

"זה המקום שבו מתרחשים כל החידושים הקולינריים", אומר סאטון. "תמיד חיו פה אנשים ממגוון תרבויות ותמיד היה כאן מגוון גדול של מאכלים".

לא שחסרות אפשרויות טבעוניות באזור. אפשר למצוא בו את בית הקפה הטבעוני בלאק קאט (Black Cat), שהמזון המוגש בו וחומרי הניקוי שבהם נעשה שימוש מבוססים על צמחים ומיוצרים תוך הימנעות מניסויים בבעלי חיים. ב- Just FaB מוגשים מאכלים ומשקאות איטלקיים טבעוניים באוטובוס קומתיים אדום; Vegan Yes מציע שילוב של אוכל איטלקי וקוריאני טבעוני; וגם ב- CookDaily יש אוכל טבעוני.

Just FaB

בשנים האחרונות אזור מזרח לונדון הפך לשם נרדף למסעדות יוצאות דופן ומוזרות. Cereal Killer Café הציעה מבחר של 120 דגני בוקר ומבחר של מיני חלב. אופציות טבעוניות מוגשות בקליפות של אבוקדו. ב-2015 פלשו לחנות יד שנייה בבריק ליין (Brick Lane) פעילים חברתיים שמחו על הג'נטריפיקציה באזור. גם Lady Dinah’s Cat Emporium, בית הקפה הראשון לחתולים בלונדון, שוכן באזור. במקום מתרוצצים חתולים, בעוד בעליהם שותים קפה ואוכלים עוגה. התפריט כולל אופציות כמו אוכל טבעוני וצמחוני ללא גלוטן, וכן מאכלים שאינם מכילים חלב.

Cereal Killer Café

סאטון פיתח את מנת הדג הטבעונית לכבוד ויגניואר (Veganuary) – חודש של אוכל טבעוני. ההצלחה היתה גדולה כל כך, שהוא לא הצליח לקנות מספיק פרחי בננה כדי להכין מנות חדשות. הוא החליט לשנות את דוכן הפיש אנד צ'יפס הרגיל שלו, הפך את המקום לחנות שבה אפשר לקנות גרסה טבעונית של קוקטייל סרטנים, עוגת דגים ומאכלים אחרים המבוססים על הים, בלי לאכול דבר שאי פעם שחה (השרימפס עשויים מעמילן תפוחי אדמה, ההמבורגר הוא מסייטן). כריך ה-BLT המסורתי (בייקון, חסה ועגבנייה) מכיל תחליף בייקון, שמכונה facon.

הבלילה הזהובה הפריכה ממלאת את תפקידה היטב, הן במראה והן בטעם. לתחליפי הדג יש מרקם דחוס ובשרי, גם אם סיבי מעט. אם תשימו על הכל די קטשופ או רוטב טרטר, אולי תוכלו לשכנע את עצמכם שזה הדבר האמיתי, בעיקר אחרי כמה לגימות של בירה מהחבית. זה לא. בעצם אולי לא בשבילי.

sutton and sons vegan

לסאטון, בן 44, יש חוש לפרסום. שמו כבר הופיע בעיתונים אחרי שהגיש כרוב ניצנים בטיגון עמוק כמנה מיוחדת לחג המולד. אבל מה דעתו על הפיכת של מזרח לונדון לאזור יוקרתי? "גדלתי באזור הזה בשנות ה-80", הוא אומר. "אז היה כאן שונה. הרבה כבישים נחסמו אז. לא יכולת לעבור בהם. לא רצית לנסוע בהם. אפילו המשטרה לא נסעה בהם. כל זה נעלם. ברור שעדיין יש כאן בעיות – בני נוער, כנופיות, דברים מהסוג הזה. אני מקווה שיבוא מישהו ויפתור את הבעיות האלה".

Sutton and Sons, 240 Graham Road, E8 1BP; https://www.suttonandsons.co.uk

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ