בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל

לנסוע עד טבריה בשביל הקבב העיראקי הטוב בארץ

וגם: בית קפה ובר יין איטלקי בגן החשמל, מתחרה חדש למוטפאק בדרום תל אביב והמאפייה הטובה בחיפה פותחת בית קפה - כל החדשות הקולינריות שצריך לדעת

8תגובות
שיפוד קבב על סלט ירקות ובצל צלוי ליד במסעדת "סבא חביב"
גיל אליהו

חגי תשרי עברו חלפו, וגם החופש וחול המועד כאילו לא היו בסביבה. רגע לפני שהשגרה תכרסם בנו ללא רחם, הנה חמישה מקומות חדשים שכדאי להכיר ואולי אף לבקר בהם השבוע: מהקבב העיראקי הטוב בארץ שעשוי לגרום לכם לבקר בטבריה; דרך בר יין וטאפאס איטלקי חדש בגן החשמל שמתפקד גם כבית קפה ומעדנייה (Deli); מסעדת "באבאג'ים" עם שלוחה בדרום תל אביב שנפתחה ממש היום וצפויה להסעיר את חובבי האוכל הטורקי כאן ובחיפה - מאפיית ברדא מתרחבת לבית קפה עם שלל מאפים ריחניים וכריכים מתפקעים מכל טוב וביסטרו וניה משנה כיוון ונולד מחדש בחסות השף מיכאל גרטופסקי. בקיצור, כל מה שחם וטעים בדרך אליכם.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» הכינו את הארנקים: המסעדות המסקרנות של בסתיו והחורף
» עד חמש דקות הכנה: מתכונים מהירים לתחילת השבוע
» פסטיבל הפסנתר 2018: איפה אוכלים אחרי ההופעה?

הקבב העיראקי הטוב בארץ חוזר - סבא חביב

השיפודים במסעדת "סבא חביב"
חסית אוחיון

בפינה שקטה בלב שיכון ג' בטבריה, רחוק מהמולת מרכז העיר, נפתחה לפני כחודש מסעדת "סבא חביב", גלגולה המחודש והמהודר של הקבבייה המפורסמת של אילן ("העיראקי") או בשמה המלא: "הקבב של אילן העיראקי". בכפיפה עם מסורת השיפודיות והמסעדות המזרחיות, תמצאו כאן ממיטב המיקס גריל - בשרים על האש, שולחנות מרוצפים בסלטים ומנות עסיסיות בפיתות בשרניות או בצלחת. בין המנות תמצאו עראייס, פיתות במילוי קבב צלויות על גריל פחמים ובין השיפודים - פרגיות, נקניקיות מרגז, קוביות בשר עגל, כבד, כבש, שקדים, צלעות, סטייק אנטרקוט וכמובן קבב, אותו קבב מיתולוגי שהמקום (הקודם) התפרסם בשמו. בנוסף, תמצאו כאן מנות ילדים כמו המבורגר, שניצלונים וצ'יפס. בגזרת הסלטים תמצאו כאן דרך קבע מנעד רחב עד מבלבל, גם אם משתנה תכופות. זה מתחיל בסלט ירקות קצוץ קלאסי, עובר דרך כרוב סגול עם צנוברים, זיתים מבושלים או חומוס גרגירים עם פטריות בנוסח מרוקאי (כמו הרוטב של הדג החריף, לסקרנים) וכולל גם סלט סלק חי או מבושל, מטבוחה, כרובית מצופה, חצילים במיונז, טאבולה, סלט גזר מרוקאי, חציל זעלוק, חציל רומני ועוד. למעשה, בכל רגע נתון תמצאו פה לפחות 14 סוגי סלטים שונים שנשלחים אל השולחן (צמד שיפודים ומצעד סלטים אל מרכז השולחן יעלו לכם 58 שקלים).

סבא חביב, ברץ 2, שיכון ג', טבריה

מעדנייה ובר יין בגן החשמל - אורו

מעדנייה ובר יין "אורו"
אנטולי מיכאלו

ממש השבוע נפתח להרצה ברחוב לבונטין בואכנה גן החשמל בתל אביב "אורו", מקום הפועל כבית קפה ומעדנייה בשעות היום ועם רדת ערב משנה אופיו והופך לבר יין וטאפאס איטלקי. כבית קפה ומעדנייה (Deli, ליתר דיוק) תמצאו כאן כבר מהשעה שבע בבוקר ויטרינה עמוסת כל טוב: גבינות, נקניקים, סלטים וכריכים שמתקינים כאן מבעוד מועד מדי יום. תפריט הכריכים כאן מחולק לשלוש קטגוריות - כריכי ביס, כריכים ופוקצ'ות ענק (16-62 שקלים) ובין האחרונים תמצאו למשל כריך ביס עם פריטטת זוקיני וגבינת עזים, מסקרפונה וחציל; טוסט גאודה שמוגש בפוקצ'ה ומצופף בתוכו בצל מקורמל, גבינת גאודה כבשים, מוצרלה איטלקית, עלי ארוגולה ובצל סגול; פוקצ'ה עם נקניק לבחירה (למשל, קורנביף, אווז מעושן או סלמי צרפתי) שמשוחה באיולי צ'ילי ובזיליקום שמכינים במקום, עגבניות מיובשות, פלפל חריף, בצל ירוק וחרדל דיז'ון; או מהצד השני, כריך טבעוני עם טחינת סלק ביתית, ארוגולה, ארטישוק איטלקי, עגבניות שרי ומלפפון בלאדי. בנוסף ולא פחות חשוב, נציין כי אם תקחו את המעדנים כאן בטייק אוואי, הם יוגשו בכלים מתכלים. לעומת זאת, אם תבחרו לשבת במקום, תוכלו לשדך לכל הטוב הזה כוסות יין במחירים נוחים (29-34 שקלים לכוס יין שבמקומות אחרים עולה משמעותית יותר) כשהאג'נדה המוצהרת כאן היא להגיש יין ולהנגישו כמוצר צריכה בסיסי ויומיומי, ממש כמו האוכל.

לבונטין 12 פינת ברזילי 5, תל אביב

סניף תל אביבי לבאבאג'ים

סיך שווארמה בבאבאג'ים
באדיבות המקום

באבאג'ים, המזללה הטורקית הזעירה מבת ים שהייתה עד לאחרונה - קצת כמו השווארמה של מוטפאק - סוד שמור למעטים, מתרחבת עם מקום נוסף וגדול יותר שנפתח ממש היום (שני) וכולל 150 מקומות ישיבה וחוויית מסעדה מלאה, מרמת השירות ועד ריצוף השולחן במנות פתיחה. כמו בסניף האם, תמצאו כאן בשרים שנצלים על האש ושלל מטעמים מן המטבח הטורקי ובפרט, דונר קבב בלחמג'ון (שווארמה טורקית, אם תתעקשו). בנוסף, תמצאו כאן שיפודים כקבב טורקי, פרגית וכבד (צמד שיפודים עם שתי תוספות וסלטים יעלו לכם 60 שקלים); לחמעג'ון או פידה, מאפה טורקי במילויים שונים כגבינה, גבינה ותרד, פסטרמה או בשר; שווארמה איסקנדר נוטפת עסיס, חמאה ויוגורט, מרקים שונים, חצילים צלויים על האש שמוגשים באופנים שונים (עם יוגורט, טחינה או ברוטב עגבניות) או ממולאים; פיאס, סלט שעועית לבנה חמצמץ; טאראמה, סלט ביצי דגים (עבור רבים, הגרסה היוונית והטורקית לאיקרה) ועוד. אל תשכחו לשדך לחגיגה כוס איירן צונן ולקינוח, עוגיות סולת, סוטלאץ' (הלוא היא דייסת האורז של המטבח הטורקי) ותה חם, כדי לספוג היטב את כל מה שקרה כאן.

באבאג'ים, דרך סלמה 44, תל אביב

מאפיית ברדא מתרחבת - ברדא קופי פלייס

בצק קרואסון עם אספרגוס של ברדא
יעלי גבריאלי

לפני שנה נפתחה בחיפה תחתית "ברדא", המאפייה הלוהטת של יאריק פטרנקו ודניאל אדלר, צמד חיפאים צעירים ואופים בחסד וכבר אז סימנה את תחילתו של עידן חדש בעיר. עידן של יזמים צעירים ויצרנים ארטיזנלים ומוכשרים שלא מפחדים ללכת עד הסוף עם אמנותם ואומנותם ובתוך כך מזרימים דם חדש בעיר. לא עבר זמן רב ואנשים גילו את הסוד הלא כל כך שמור של המאפייה והחלו מתדפקים על דלתותיה כבר משעות הבוקר המוקדמות. נראה שלא היה זה מן הנמנע שאותם האנשים, ואחרים, יבקשו גם לכלות את כיכרות הלחם או את הכריכים המתפקעים מכל טוב שמכינים מהן כבר כאן בסמוך למאפייה, בנוף הפסטורליה התעשייתית המתפרצת של בנייני הבטון הצבעוני ובקרבה לנמל חיפה. עם הקשבה לדרישה, הרחיב הצמד את המקום והפך את המאפייה גם לבית קפה שמתבסס על דברי המאפה של המקום וכן כריכים, פרעצלים בורקסים. בנוסף, יפעל המקום במתכונת של בית אוכל לעת מצוא לרגל אירועים מיוחדים עם תפריט קטן ונכון, בו תמצאו לדוגמה לחמניית פרעצל מפוצצת באבוקדו (לשון התפריט) עם שמן זית, לימון ופלפל שחור; פרעצל קלאסי עם שמנת חמוצה ושמיר; בורקס גבינה מלוחה עם זיתים, ביצה קשה, רסק וחריף שיש לו טעם של נוסטלגיה מתוקה (ומלוחה-חריפה); פוקצ'ה מהתנור, עם שמן זית, עגבניות ועשבי תבלין, פיצה עם עגבניות קצוצות, מוצרלה ושמן זית, בצק קרואסון עם גבינה מתוקה, וניל, תאנים ופיסטוק; וכן קטגוריה של "לחם עם" בה תמצאו למשל, לחם עם סלמון כבוש, שמנת חמוצה, חזרת וביצה, או לחם עם טחינה, לימון כבוש ומטבוחה חריפה. בקיצור, כל הטוב על לחם טוב. אל תשכחו גם לקחת הביתה איזו כיכר לחם כמו שיפון 30% עם פרג ואגוזים או משובצת זעתר ומנוקדת שומשום.

ברדא קופי פלייס, הנמל 6, חיפה

ביסטרו וניה המחודש

מיכאל גרטופסקי, תמונה בשחור ולבן
בן יוסטר

השף מיכאל גרטופסקי, מי שבוודאי זכור לרבים מה"סושיאל קלאב" בתל אביב ומי שפתח בהמשך את הביסטרו המקומי הנושא את שמו במושב לימן שבגליל, צועד כעת אל האתגר הבא, שהוא לא פחות מבשורה (במיוחד לחיפאים ביננו). גרטופסקי מצטרף אל המטבח של "ביסטרו וניה" בחיפה ובהתאמה, התפריט יהיה כזה שמתכתב עם המטבח של ביסטרו מיכאל בלימן אבל באווירה משוחררת בהרבה, כזו שמתאימה לחיפה ולאקלים של העיר התחתית, לרבות שימוש בחומרי הגלם שיש למקום להציע ובפרט של הנמל, דוגמת הדגה הטרייה ופרי הים. האווירה כאן צפויה להיות כיפית ומשוחררת (מאוד) - בנוהל של בלייני העיר התחתית - והמקום הולך לעבור שיפוץ כבר בימים אלו, כדי להתאים את התפאורה בו לאג'נדה החדשה. בהתאמה, גם התפריט בשלבי בנייה. המקום צפוי להיפתח מחדש בחודש הקרוב.

ביסטרו וניה, שער פלמר 1, חיפה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו