מת המסעדן רפי בדר, המקים והבעלים של קפה נואר

המסעדן הוותיק רפי בדר, הבעלים של קפה נואר וסבסטיאן, שנאבק בשנים האחרונות במחלת הסרטן, מת בגיל 54

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רפי בדר
רפי בדר, מאיש חיי לילה למסעדןצילום: יח"צ
רותם מימון

המסעדן הוותיק והצייר רפי בדר, מת היום בגיל 54 לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. בדר, שמזוהה יותר מכל עם המסעדה שפתח בשנת 1997 "קפה נואר", היה אמון על לא מעט מקומות חשובים בתולדות הקולינריה המקומית.

קפה נואר
קפה נוארצילום: אייל טואג

רפי בדר התחיל את דרכו בעולם הקולינריה הישראלי כמלצר, ובהמשך התקדם לתפקיד ברמן ומנהל משמרת. זמן קצר אחר כך הקים את הבר המיתולוגי "זנזיבר" חביב התקשורת בשנות ה-90. אחרי הבר, הקים את מסעדת הבשר "מיט בר" וכאמור בשנת 1997 את "קפה נואר", שמזוהה יותר מהכל עם בדר. לפתיחת קפה נואר חבר בדר אל המסעדן גדעון אליהו. לקח למקום מעט זמן להפוך למוסד שבאים לאכול בו שניצל, עניין שהיה שמור עד אז למסעדות פועלים בלבד. בקפה נואר יצר בדר יחד עם השף יענקל'ה שיין ז"ל שלושה סוגי שניצל - עוף, חזיר ועגל חלב. בעבר התגאה בדר כי בקפה נואר מטגנים כ-60 אלף שניצלים בשנה. 

שניצל של נואר
שניצל כמנת דגל, קפה נוּאר צילום: גיל לביא

בדר, שמיעט להתראיין לתקשורת, הסביר בעבר בראיון את הרעיון שעמד מאחורי קפה נואר. "זה היה קונספט פורץ הדרך, לפחות במונחי שנת 97, מי חשב להציע אוכל יומיומי באופן מקצועי?" הסביר אז בדר,  "זה היה זה ניסיון מודע ליצור תפריט גנרי, שאפשר לחזור אליו כל יום, ולאכול שניצל שהוא לכאורה רגיל, אבל עשוי היטב והכי חשוב: לאכול אותו במסעדה, עם אווירה".

בשנת 2004 פתח בהרצליה פיתוח את המסעדה "סבסטיאן" כמעין שלוחה צפונית של נואר, מעט יותר מאווררת, משפחתית ונוטה לכיוון הדיינר. ארבע שנים אחר כך פתחו בדר ואליהו את חלל האירועים "הקומה הרביעית" ובין לבין ניסו השניים להפעיל את הקסם במקומות כמו "מונטנגרו", כמסעדה בלקנית שפעלה בסמוך לקפה נואר אך נסגרה תוך זמן קצר. בהמשך פתח בדר במקומה את "קפה נחמני" שאף הוא נסגר במהרה.

בכל אחד מהמקומות הקפיד בדר להטביע את חותמו, לא רק כמסעדן אלא גם בצייר וכפסל. עבודותיו עיטרו את עסקיו השונים וכן החזיק בדר בגלריה שם הציג את יתר יצירותיו.

בשנה האחרונה עלתה מסעדת "קפה נואר" לכותרות בגלל סירוב בעליה להתאגדות העובדים

טרם נמסרו פרטים על מועד הלוויתו של רפי בדר.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ