בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוקטובר המשוגע: אירועי האוכל החמים של סוף החודש

כל מה שאסור לפספס: ימי ראשון אמריקאיים או חגיגת יום המתים המקסיקני; הילולת לילות טוסקנה בקלארו, שפים מתארחים במקונג, פסטיבל יין ובשר וחיפה וכמובן, הרבה אוקטוברפסט עם המון בירה

תגובות
בירה ונקניקיית קארי עם צ'יפס
Getty Images IL

אולי היו אלה החגים שהחלישו את פעילות המסעדות ביום שאחרי או שמא האפרוריות שכבר מתגנבת לעת ערב והחשיכה שמתחילה לרדת מוקדם; אולי זו התחושה הזו של סוף הקיץ, רגע לפני שעוברים לשעון חורף ונקברים בענני החושך. כך או כך, הימים שנותרו עד סוף החודש הוציאו מהמסעדנים את המיטב והם מציעים שלל אירועים, טעימות וספיישלים כדי למשוך את הזללנים שבחבורה אל המסעדות והברים. פסטיבל הבירות אוקטוברפסט נוכח גם הוא, עת הוא מספק השראה לרבים מהמקומות. אלו האירועים הבולטים ששווה לשים אליהם לב.

ימי ראשון אמריקאיים בגרינברג ביסטרו  מדי יום ראשן (החל מאוקטובר ועד בכלל) ייכנסו לתפריט של הביסטרו הזה ספיישלים אמריקאיים מושחתים שכיכבו במסעדת 'אמריקה' של הבעלים צביקי עשת, כאשר גם הם יתחלפו מדי שבוע. בין המנות האמריקאיות שיתארחו בתפריט: קורנישון מטוגן (28 שקלים), מק אנד בורגר עם איולי צ'יפוטלה (82 שקלים), עוף מטוגן על וופל אמריקאי עם סירופ מייפל וסריראצ'ה (86 שקלים), שרימפס רול עם רוטב הולנדז (54 שקלים) ועוד. לצד כל אלו יוגשו קוקטיילים אמריקאיים מבוססים רום וברבן.

גרינברג ביסטרו. אורי צבי גרינברג 25, תל אביב.

המבורגר עם מק אנד צ'יז, בצל פריך ונקניק בביסטרו גרינברג
אנטולי מיכאלו

בירה מלכה מארחת את לה פמפה  מבשלת מלכה תארח בחצר המבשלה ביום שבת ה-20/10 בין השעות 12:00-18:00 את מסעדת הבשרים לה פמפה במצפה הילה. בתוכנית: חגיגה של סוף הקיץ שמיועדת לכל המשפחה, עם די ג'יי אודי ארליך שהופקד על האווירה וכן דוכני אוכל גלילי שימזגו בירות טריות מהמבשלה וימכרו אוכל מבית היוצר של לה פמפה במחיר מוזל. בתפריט: כריכים עם בשרים מעושנים, נקניקיות צ'וריסוס בעבודת יד, אמפנדס תירס ואמפנדס בשר.

לפרטים והרשמה: 052-2951177.

בירה מלכה וכריך בשר מעושן
יניב כץ

בראנץ' סתווי ביקב כישור – פעם בחודש בימי שישי יארח יקב כישור שבגליל המערבי לבראנץ' קצת אחר במרכז המבקרים של היקב. ביום שישי  ה-26/10 בין השעות 10:00-14:00 יוגש בראנץ' של קרואסונים מלוחים ומתוקים בשלל מילויים כמו שוקולד או גבינת שמנת וסלמון כבוש, גבינת עזים וירקות קלויים, ואחרים. סנדביץ' קרואסון יימכר ב-25 שקלים ויוצע יחד עם טעימות יין ב-40 שקלים בלבד. בשעות הללו כדאי להתמקד בלבנים הארומאטיים של היקב וביין הרוזה וכן אפשר גם להצטייד ביין לשבת. אם אתם כבר שם, בקרו ב"מכולת" של כישורית, שם נמכרים לחמים נהדרים, גבינות צאן, עוגות ועוגיות יוצאות דופן, גרנולה תוצרת בית ויופי של פירות.  

יקב כישור, כישור. טלפון: 04-9085198.

כוס רוזה מול גפנים ביקב כישור
אנטולי מיכאלו

פאולנר אוקטוברפסט בשרונה  בימים 17-18/10 החל מהשעה 18:00 יחגגו את האוקטוברפסט בביר גארדן שבשרונה עם בירות ייחודיות לאירוע במחירים מוזלים, תפריט חגיגי של בשרים קרים, שניצלים ומיני נקניקיות כאשר בראשן נקניקיות בוואריות ופרעצל גרמני. לצד אלו תוכלו ליהנות מהופעות חיות של להקת הג'ירפות ושל היהודים. כוסות הבירה ילכו אתכם הביתה למזכרת.

מתחם ביר גארדן שרונה, תל אביב

אוקטוברפסט במסעדות כרמים  שף סהר רפאל חוגג את חג הבירה הגרמני במסעדות כרמים שבמושב סגולה ובבאר שבע בין התאריכים 21-25/10, כשבתוכנית האמנותית תימזג בירה מהחבית ללא תחתית ב-38 שקלים בלבד. לצד הבירה יוצעו פלטות נקניקי בוטיק הום מייד עם קורנישונים, מבחר לחמי מחמצת וחרדל (68 שקלים), נקניקיות עסיסיות עשויות במקום צלויות בגריל עם תפוח אדמה מדורה וקרם פרש (79 שקלים), פיש אנד צ'יפס (78 שקלים) ועוד.

מסעדות כרמים, מושב סגולה ובאר שבע

בירות ללא תחתית ופלטות נקניקי בוטיק, מסעדת כרמים
אנטולי מיכאלו

מנסורה חוגגת שנה  מסעדת האינדי מנסורה שבליבה דגים נאים, פירות ים ובשר מקומי חוגגת שנה. במהלך החגיגות (30/10-1/11) יארחו במקום את השף תומר אגאי (סנטה קטרינה) לערב שיציע פרשנות משלו למטבח אוריינטאלי. בנוסף, יארחו גם את השפים ירון עמר ויקי שקיא לערב שכולו השראות צפון אפריקאיות ומשחקים עם בצק וקמחים. ביום 1/11 ייערך במקום משתה חגיגי שבו יארח איש האלכוהול טל צ'ימבליסטה את הדיג'ייז אנטון הודוס ויוגו לצד קוקטיילים, מנות קטנות ואווירה של מסיבה.

מנסורה, דרך שלמה 13, תל אביב. טלפון: 03-9446556.

מסעדת מנסורה
מתן כץ

מיט אנד וויין – פסטיבל יין ובשר בחיפה  בימים 23-25/10 בין השעות 18:00-23:00 ייערך בחיפה פסטיבל של יין ובשרים. במחיר הכניסה תקבלו כוס אותה תוכלו למלא בטעימות של 25 יקבים משתתפים - עם יינות מישראל והעולם ואף לרכושם במחירים מוזלים במיוחד. כל זה, לצד שלל מנות בשרים של יצרני בשר ומעושנים מהאיזור, שפים של מסעדות בשר, כריכים מעושנים, נתחי בשר צלויים במרינדות, נתחים קרים לקנות הביתה ועוד. 

הפסטיבל ייערך בגני האודיטוריום חיפה ומחיר כרטיס הינו 65 שקלים.

פסטיבל היין בחיפה, תחת עצים ותאורה צבעונית
vpl

יום המתים המקסיקני בשרונה מרקט – יום המתים המקסיקני הוא מעין יום זיכרון לאבות המשפחה שהלכו לעולמם ובניגוד גמור לשמו המורבידי, הוא נחגג באווירת קרנבל צבעונית, צוהלת ושטופת אלכוהול. במקסיקנה מרקדו יחגגו בימים 30/10-1/11 את החג הזה עם סדנאות בישול, איפור מקצועי של המבקרים באווירת החג ובהגשת טקילות בלעדיות לצד תפריט ספיישלים של בוריטוס וטאקוס במילויים שוברי שגרה.

שרונה מרקט, תל אביב

אוקטוברפסט באפטר דארק  בבר החיפאי ששווה נסיעה מיוחדת גם מתל אביב יחגגו את מה שנשאר מהאוקטוברפסט בשיתוף שלוש מבשלות בירה גרמניות בעלות רשיון מיוחד לייצר את הבירה המיוחדת לאוקטוברפסט ובמחירים מיוחדים לאירוע: ארדינגר, לוונבראו ושפאטן. לצידן יגישו פה חצי עוף בגריל אל אדי בירה ופירה, שוק חזירון מעושן ומבושל בבירה, נקניקיות בייצור עצמי עם תפוחי אדמה וכרוב כבוש ואפילו שטרודל תפוחים ברוטב פירות יער וגלידת וניל.

אפטר דארק, יפו 30, חיפה. טלפון: 053-5216076.

נקניקייה, כרוב כבוש ובירה באפטר דארק
עלאא זעאתרה

לילות טוסקנה בקלארו  אחרי שהשף רן שמואלי יצר ארוחת ערב חד פעמית עם שף ויטו מוליקה ממסעדת המישלן Il Plagio, הוא ראה כי טוב והחליט שהתפריט האיטלקי ירוץ עד סוף החודש. אומנם לא ברורה הסיבה בעטייה כדי ליהנות ממנו יש להתחייב במינימום של 280 שקלים לסועד אבל מאידך, גם לא נראה שבאמת תתקשו לטפס עד שם. בתפריט מנות כמו ויטלו טונטו עם צלפים וסלרי (76 שקלים), ירקות ירוקים עם ריקוטה תוצרת בית ושקדים (64 שקלים), ברוסקטה של פורצ'יני טריות עם תרד, ביצה עלומה ופונדו פרמזן (76 שקלים), כבד עגל חלב צלוי עם פולנטה (48 שקלים), שיפוד פירות ים בגריל פחמים עם תבשיל שעועית לבנה (156 שקלים), צלע חזיר מילאנז (96 שקלים) ועוד.

קלארו, הארבעה 23 פינת דוד אלעזר. טלפון: 03-6017777.

תפריט איטלקי מיוחד עד סוף החודש במסעדת קלארו
אמיר מנחם

שף רן דישוני מבשל בחינאוי בוצ'ר שופ  שף רן דישוני היה בכלל איש כספים ושוק ההון כשנכנס בו חיידק הבישול לפני שנים. או אז הוא החל ללמוד ולהתמקצע ובשנים האחרונות הוא מארח בביתו הפרטי שבקריית אונו לארוחות ערב פרטיות ולסדנאות בשרים גדושות נתחים. הארוחות הכמוסות שהוא מאלתר מדי שישי בקצבייה בהרצליה כבר הפכו סוד ליודעי ח"ן ומיטיבי לסת והפתיחה של הערבים הללו גם בערבי חמישי היא בכלל חגיגה. בתפריט תמצאו מנות חלוקה נדיבות במחירים צנועים שעושות שימוש בבשרים טריים מהקצבייה והשוס הגדול הא יין במחירי מדף מהחנות שבה אתם יושבים (חינאווי) ומוקפים בקבוקים בתוספת סמלית של דמי חליצה. בין המנות: חלה עם מטיאס ובצל כבוש, טטאקי סלמון עם רוטב בוטנים, צ'וריסוס תוצרת בית עם חרדל ובצל, סשימי לברק בוינגרט עגבניות, טרטר בקר (29-45 שקלים); וכן מנות גדולות כמו המבורגר, צלעות טלה, נתחים על עצם, שרימפס עם אוזו, לאבנה וירקות צלויים ועוד (54-98 שקלים). חובה להזמין מראש ולמנות נהג תורן; מיטב יינות ישראל נמכרים פה ביופי של מחיר ויש גם שמפניות וסיידר אגסים.

חינאווי בוצ'ר שופ, החושלים 4, הרצליה פיתוח. טלפון: 052-4201610.

שפים מתארחים במקונג – מדי חודש מארחים במקונג, בר האוכל האסיאתי שבנחלת בנימין, שפים שמציגים ביטוי אישי לאוכל האסיאתי. רובם ככולם עושים שימוש נרחב בחומרי גלם מקוריים ומצליחים לייצר אותנטיות מרשימה שמשתלבת עם רוח המקום גם בימים כתיקונם. אחרי שהתארחו שם שף יהונתן בורוביץ' (אקס קפה 48, 25M) ולילך רווה (אקס כתית, מזללה, אסיה משוק הפשפשים) והפליאו במנותיהם; שווה לעקוב בעמוד הפייסבוק אחר הבאים להתארח כאן. רווה למשל הגישה מנות כמו סלט פפאיה עם חצילים תאילנדיים ברוטב חמוץ-חריף-מתוק, דג ים מאודה בעלי בננה, סלט צפוני של חצילים תאילנדיים, חזיר קצוץ, וקארי אדום ומרק עוף בפייסט תבלינים ועשבי תבלין מצפון תאילנד עם קראפאו, ראו ראם, פאק צ'י פראנג, כוסברה ונענע. מעט מאד מקומות בישראל, אם בכלל, מגישים אוכל כה אותנטי וכה נאמן למקור שהוא מבוסס חומרי גלם תאילנדיים מקוריים, עשבים וירקות מאסיה.

נחלת בנימין 36, תל אביב

מגד גוזני


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו