בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פנטסטיק: מתחם חדש עם מסעדה ובר קוקטיילים מהאגדות

קבוצת "מאנקי ביזנס" שאחראית על ברי קוקטיילים וגסטרו-ברים מובילים כמו "223" הוותיק ו"הוטל דה ויל" החדש, צועדת אל היעד הבא - מסעדת שף. כל זה תוך צלילה אל מחילת הארנב עם קוקטייל ביד

3תגובות
אריאל לייזגולד, המיקסולוג והיזם מאחורי קבוצת "מאנקי ביזנס"
לירון אראל

בארץ כולה ובמיקרוקוסמוס הנהנתני-בלייני שלה שידוע יותר בשם תל אביב - מסעדות, ברים ובתי עסק אחרים ממשיכים להיסגר חדשות לבקרים. תקופה קשה שאין לה אח ורע עוברת על ענף המסעדנות. בכל זאת, קבוצה אחת, שמשלבת תמהיל במינון משתנה של קולינריה עם אלכוהול וחיי הלילה - ממשיכה להכות בברזל, לפתוח מקומות חדשים ולשדר עסקים כרגיל. למעשה, "מאנקי ביזנס", הקבוצה שכוללת את צמד המיקסולוגים-יזמים ואנשי הלילה אריאל לייזגולד ואבירן אבידן - לא רק ממשיכים כרגיל אלא כובשים פסגה נוספת בדרך אל היעד הבא: מסעדה.

קבוצתם של לייזגולד ואבידן מזוהה קודם כל עם חיי הלילה וקוקטיילים, כשלפני עשור פתחו את "223", הבר הראשון שלהם וכנראה בר הקוקטיילים הראשון בתל אביב, התמקם בצפון רחוב דיזנגוף. מאז, זרמו הרבה משקאות בנהר, והקבוצה תקעה יתד גם בקולינריה - כשלפני ארבע שנים הקימו הצמד את ה"בלבוי", אומנם בר קוקטיילים אבל התפרסם לא רק בזכותם אלא הרבה גם בזכות הבראנץ' המושחת-מוגזם-מופרך שמוגש במקום בסופי שבוע.  

הדמייה של מתחם "פנטסטיק" - כך זה ייראה: הרבה צמחייה ירוקה, דמויות מעציצים וחלל שנראה כמו חצר פנימית מהאגדות
מאנקי ביזנס

לפני חצי שנה נפתח המקום השלישי של הקבוצה, "הוטל דה ויל", אומנם בר אבל בעיקר גסטרו-בר שמאחורי מטבחו עומד השף יוגב ירוס והוא מדגיש את התפנית החדה למדי שלקחה הקבוצה. כעת, ואחרי שחיממה את הגזרה אל היעד הבא - הם מגלים כי ממש בסוף השנה האזרחית הנוכחית ייפתח להרצה (וייפתח רשמית בתחילת השנה האזרחית הבאה) ה"פנטסטיק", מתחם שאומנם יש בו גם בר קוקטיילים אבל לא פחות חשוב מכך - הוא יכלול גם מסעדת שף וליתר דיוק - שפית. 

הדרך הקצרה מבר שכונתי למסעדת שפית 

על מטבח המסעדה מופקדת השפית אידית פדידה ואחרי שעבדה במסעדות ומוסדות כ"כתית" עליה השלום, "פרונטו" או "הוטל מונטיפיורי" של קבוצת R2M, כעת היא למעשה בפעם הראשונה עוברת אל קדמת הבמה. פדידה, מספר לייזגולד בשבחה, יצרה תפריטים שונים שנתפרו עבור אופיו של כל חלל במקום החדש ומרובה החללים, ובכל חלל תהיה אווירה קצת שונה - כזו שנועדה לזרוק את המבקרת או המבקר בו לעולם דמיוני אחר - פנטסטי, אם תרצו. רוב המנות ככולן שואבות השראה מהמטבח האירופאי הקלאסי, עם השפעות של מסורות בישול ומתכונים מצ'כיה, רוסיה, גרמניה, אנגליה וצרפת, בהשראתן חיברה מחדש פדידה גרסאות קלילות, אישיות ובפרט, כאלו שנעים לשדך לערב של שתייה והזיות - לא בהכרח בסדר זה.

"המקום הולך להיות מחולק לשניים, עם שני רעיונות מרכזיים - קוקטייל בר ומסעדה", מספר לייזגולד. "אבל כשאני אומר 'קוקטייל בר' הכוונה היא לגרסה שלנו לקוקטייל בר - שהיא פנטסטית, פרוגרסיבית, רדיקלית, פרוורטית ובעיקר מוזזת מהמציאות, מעין אולם נשפים בדיוני", הוא מעיד על עיסתו. "מצד שני, יש את המסעדה של הפנטסטיק, שהיא חדר התה של המקום. למעשה, כל החללים מתחברים יחד לסוג של עולם קסום שנברא בהשראת המילה הכתובה - מקלאסיקות ימי הביניים - שייקספיריות ומולייריות ועד ספרות ושירה בת זמננו, כמו הארי פוטר או משחקי הכס, זו ההשראה שלנו וההרגשה שאנחנו רוצים לתת לאורחים פה, כשהם עוברים בין החללים".  

לשבת עם לואיס קרול לדרינק, או עם הארנב הלבן

עת לייזגולד נשאל על החזון שמוביל את הפנטסטיק, ועל מכלול המשתנים שהופכים בר קוקטיילים לאולם נשפים או מסעדה לחדר תה שנדרשו שנתיים תמימות לתכנן, הוא עונה: "מה שעומד מאחורי כל זה הוא השאיפה לייצר לא רק חווית אכילה או שתייה אלא חוויה סוריאליסטית ורב חושית. אני מצייר בדמיוני איזושהי דמות בדיונית שנקרא לה לצורך העניין, 'מיסטר פנטסטיק'  והיא מזמינה אותנו לצלול אל מחוזות הדמיון קצת, ולבקר בבית הדמיוני שלה, שבמקרה מתחלק לחללים שונים עם מסדרונות וחללים נסתרים שונים".

קוקטייל בבל בוי עם עלי סחלבים
בן יוסטר

במובנים רבים, ה"פנטסטיק" נשמע כמו ההמשך הישיר של ה"בלבוי", שמורכב אף הוא מחללים שונים - הבר נראה כאילו נתלש מדפי אגדות קסומות ושירותי המקום - כאילו נתלשו מסיפורי אופל ובלהות. בנוסף, אם בבלבוי כבר פלירטטו הצמד עם קולינריה דרך בראנצ'ים משוגעים ומן העבר השני של המתרס, בהוטל דה ויל כבר לקחו את זה צעד אחד קדימה עם גסטרו בר קלאסי - כעת בפנטסטיק כבר מדובר ממש במסעדה. "אבל כל זה הרבה יותר קיצוני מהבלבוי", מגלה לייזגולד. "כשכל החללים אומנם זורקים למחוזות אחרים בדמיון, חלקם גלויים לעין, חלקם נסתרים אבל כולם סוריאליסטיים". 

איפה זה קורה ומה קורה פה?

כל החללים הללו, שמרכיבים את המסעדה ('טי רום') ובר הקוקטיילים ('בול רום') מתפרסים על 500 מטרים רבועים בקצה הצפוני של רחוב דיזנגוף - ברחוב צידון, הרחוב האחרון לפני נמל תל אביב, בתוך הלובי של מלון "פורט אנד בלו". הכל נשמע טוב ויפה, עד שלייזגולד מספר על אותו מעון דמיוני של אותה דמות בדיונית-פנטסטית שקוראים לה, לצורך העניין, מיסטר פנטסטיק. בהמשך לקו התיאטרלי שמוביל את המקום, חלל הבר והמסעדה הופך ל"מופע הקולנוע של רוקי פוגש את דרקולה ואלמנטים של לואיס קרול וכל אלו, בסופו של דבר, מרכיבים את ההיכל הזה, שרדוף בדמותו של פנטסטיק", כך מסביר לייזגולד את מעט ההיגיון שבדמיון הפרוע של מי שיצרו את המקום. "כל חלל הוא מצב רוח או מצב תודעה קצת שונה, מעורר חושים ובו בזמן מאתגר את התפישה של אנשים את הפנאי שלהם", הוא מנסה לבאר ובתוך כך רומז כי טוב מראה עיניים. 

מה אוכלים ומה שותים פה?

התפריטים אומנם טרם פורסמו, הם בתהליכי הרכבה מתקדמים אולם כבר עכשיו מוכן לייזגולד לספר כי בחלל המסעדה, שמונה בסך הכל 40 מושבים, לקחה פדידה את המנות הקלאסיות, השמרניות, החורפיות והאירופאיות ויצקה לתבנית חדשה ועדכנית, בפרשנות אישית - כזו שמתאימה גם לאקלים ולחומרי הגלם המקומיים. תמצאו כאן למשל, מנה בהשראת עוגת היער השחור, בגרסה כל כך שונה, שכוללת חזה ברווז צלוי בציר קקאו וגראטן גבוה של ירקות שורש. מן העבר השני, תמצאו גם טארט שהוא גרסה אישית לתבשיל שוקרוט גרמני, עם כרוב כבוש וחזיר. או לחלופין, כריך מלפפון אנגלי שמשלב קממבר, בצל כבוש ושקדים.

מבט מבחוץ - הדמייה של בר הפנטסטיק
מאנקי ביזנס

בחזית הקוקטיילים, הברירה הטבעית של קבוצת "מאנקי ביזנס", צפויים לעשות שימוש במגוון רחב של חומרי גלם יוצאי דופן ובלתי שגרתיים וכן בטכניקות חדשניות - הכל בכוונה לקחת גם כאן חלק פעיל בעלילה של המקום. בין היתר, יכילו יעורבבו בממזגים מרכיבים כמו סלקים כבושים, קטשופ בננה, חלבון קוקוס או שמן שקדים, לימון מרוקאי כבוש, ריבת חבושים, חמאת דומדמניות, תה ירוק מעושן, מרג'ורם, ציר פטריות וצרצרים (כן, צרצרים) ועוד כיד הדמיון השורה עליהם. בקיצור, יש למה לצפות. 

פנטסטיק (Fantastic), צידון 1, תל אביב. הפתיחה בקרוב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו