מאיר אדוני, מאחוריך: גם אסף גרניט פותח מסעדה בניו יורק

השף אסף גרניט וקבוצתו לא נחים, אחרי שיקימו מסעדה שלישית בפריז, עתידים הם להגיע לניו יורק אחרי שנים של סירוב מצדם. גרניט: "נוכל להשתלב בשוק הניו יורקי ללא בעיות"

חיים הנדוורקר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף גרניט
צילום: מנחה נופה

אירוע ההתרמה לבית השאנטי בניו יורק הוליד לפחות כותרת אחת חשובה והיא שהשף אסף גרניט מתכוון לפתוח מסעדה בניו יורק. להערכתו, המסעדה תיפתח בשנה הבאה ולכל המאוחר עד 2020. מצד שני, בשלב זה אין לגרניט תוכניות קונקרטיות. אין לו משקיעים ואין לו מיקום מדויק, אולם הוא אומר כי התכנית להקמת את המסעדה בניו יורק היא קונקרטית.

גרניט דיבר בראיון ל"הארץ" במהלך אירוע ההתרמה שהתקיים בשבוע שעבר בווי וורק במרכז מנהטן. יחד עם גרניט היו באירוע שני השפים עימם הוא עובד במשך תקופה ארוכה אליעזר מזרחי ממחניודה ואליאור בן הרוש מהסדנא. לדבריו של גרניט לפני שהוא יתחיל לעבוד על המסעדה בניו יורק עליו לסיים שני פרויקטים גדולים, פתיחתה של המסעדה השלישית שלו בלונדון והקמתה של מסעדה שניה בפריז ברובע השלישי שתהיה גרסה מוקטנת של בלגן שכבר פועלת בעיר האורות בהצלחה רבה.

צילום: מנחה נופה

בשעתו אמרו אנשיו של גרניט כי השף לא יפתח בניו יורק משום שהשוק בעיר מוצף במסעדות ישראליות, אולם כעת גרניט אומר שאין זה מפריע לו. "מדובר בשוק גדול מאוד ונוכל להשתלב בו ללא בעיות".

בשנים האחרונות, חלה תנועה של שפים ישראלים לניו יורק ובכלל זה איל שני ומאיר אדוני. שני ביחד עם שותפיו מתכנן לפתוח שני מסעדות מזנון נוספות על זו הקיימת בצ׳לסי מרקט והמושכת אלפים, וכן בכוונתו לפתוח בתחילת 2019 גם את הגרסה הניו יורקית למסעדת הסלון בהלז קיצ'ן. גם השף ניר צוק מתכנן לפתוח בקרוב מסעדת פופ אפ למשך כמה חודשים בשיתוף פעולה עם יזמית מקומית ואם זו תצליח כנראה תקום מסעדה קבועה. וכמו כן, קבוצת מלגו ומלבר בשלב בדיקת היתכנות לשלוחה אמריקאית. וזו כרגע רשימה חלקית.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ