בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות האוכל

מסעדה ראשונה ליוצאי MKR נפתחת

וגם: מסעדה שתמצאו בה רק אבוקדו, גלידרייה חדשה ומסקרנת למשה פרץ (כן, הזמר) ומסעדה הודית שתגיש הכל על טהרת הטאלי - כל החדשות הקולינריות שאתם צריכים לדעת

4תגובות
פיצה ורוקט באספטה
אפיק גבאי

חילופי העונות, סופות הרעמים והברקים נושאים עימם רוחות של שינוי ושלל צינונים ושפעות. למי ששורדים את כל אלו בשלום - הנה חמישה מקומות להכיר ואף לבקר בהם השבוע: מבית אוכל דרום איטלקי בדרום תל אביב שפתחו צמד משתתפי תוכנית ריאליטי, דרך הגלידרייה החדשה של הזמר משה פרץ בבירה; פיצרייה חדשה ומטורללת בקריית אונו ומקום חדש שכולו שיר הלל לאבוקדו. בקיצור, כל מה שחמים וטעים בדרך אליכם.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» תיכף יהיה כאן חורף ו"פיקה" היא אופציה נהדרת עבורו
» עודף מרבע שעה: רק מתכונים מהירים לתחילת השבוע
» הטבעונית החדשה של שיראל ברגר היא פשוט מסעדה מצוינת

מטבח דרום איטלקי בדרום תל אביב - אספטה

מיכל פוסמן ואמיר הירוש ב"אספטה"
אתי נמיר

להתעוררות המבורכת של מתחם גן החשמל ושכונת לבונטין בכלל מצטרפת "אספטה" ("חכו לזה" באיטלקית), טרטוריה דרום איטלקית רומנטית ומשפחתית. מאחורי המקום עומדים זוג השפים (וזוג גם בחיים) אמיר הירוש (בקפיקו) ומיכל פוסמן (רוסטיקו) שמשתתפים בימים אלו בתוכנית הבישול "MKR המטבח המנצח" ולמעשה, הם הראשונים מתוך התוכנית להשיק מסעדה. דרך תפריט האוכל במקום החדש הצמד מתכוון להציג צד פחות מוכר או 'ממוסחר' של אחד מהמטבחים הפופולאריים בעולם, והוא כזה ששם במוקד את חבל פוליה בדרום איטליה, על רוחות הים התיכון המנשבות בו וההשפעות ממטבחי הבלקן.

בין חומרי הגלם שנמצאים כאן במוקד - פסטות ובצקים בעבודת יד, דגה טרייה, ירקות ופירות, עשבי תבלין, שמני זית ומוצרי חלב. בין המנות בתפריט: פנצ'רוטי, ממאכלי הרחוב של חבל פוליה - כדורי בצק מטוגנים וממולאים בעגבניות טריות, מוצרלה ובזיליקום. מאכל זה נחשב לאוכל הרחוב של חבל פוליה (42 שקלים); ארנצ'יני - כדורי ריזוטו ממולאים בבשר בקר שבושל ברוטב עגבניות פיקנטי ומוצרלה (52 שקלים) פיצה טראני - פיצה מהעיר טראני, עיר נמל מרכזית בחבל פוליה, מוגשת כשהיא נושאת על גבה סרדינים, אנשובי, צלפים וזיתי קלמטה (64 שקלים); קפונטה - תבשיל פולינזי מסורתי סמיך עם חצילים, זוקיני בצל ושום (56 שקלים); ולמנה אחרונה, קנולי אספטה - בצק קנולי מטוגן ופציח במילוי קרם מסקרפונה, שוקולד וליקר תפוז (44 שקלים).

אספטה (Aspetta), מקווה ישראל 3, תל אביב

הגלידרייה של משה פרץ - קרמלה

גלידריית קרמלה
יח"צ

הזמר-סלב משה פרץ עובר מעולם הזמר, הזוהר והטלוויזיה אל הקולינריה עם רשת גלידריות חדשה בפריסה ארצית, כשהסנונית הראשונה שלה נפתחה באחרונה במתחם "מלחה מרקט", בקניון עזריאלי בירושלים. רשת הגלידריות, אשר קרויה על שם השיר של פרץ ("קרמלה"), תציע בסניפיה גלידה איטלקית טרייה במגוון טעמים דוגמת קרמל מלוח עם שוקולד לבן בלונדי או קרמל מלוח ופופקורן מתוק. בנוסף, רוב ההיצע מבוסס גלידות שמנת בטווח אחוזי שומן של 6-8% שומן, אולם תמצאו גם גלידות ללא סוכר ובעלות 0% שומן, גלידות טבעוניות על בסיס חלב סויה וגלידות סורבה על בסיס פירות, אף הן דלות או נטולות שומן. לצד מבחר רחב של סוגי וטעמי  גלידות שיהיו במקום, התפריט כולל גם קינוחים נוספים כמו וופל בלגי, קרפ צרפתי, פרוזן יוגורט ושייקים מתוקים. מנות לדוגמה מתוך התפריט: וופל עוגיות אוראו עם קרם וניל, קרם שוקולד, שברי עוגיות אוראו, שוקולד אגוזים ושוקולד לבן (59 שקלים); קרמליטוס שייק - מבוסס גלידת וניל, עוגיות לוטוס, ריבת חלב, מקופלת לבנה, קצפת, פירורי לוטוס ורוטב שוקולד לבן (45 שקלים); ומגדל פנקייק בטעמים שונים ובתוספת כדור גלידה, קצפת ורטבים (55 שקלים) וכמובן, המון גלידה.

קרמלה, מתחם מלחה מרקט, דרך אגודת ספורט בית"ר 1, ירושלים

מסעדה שכולה אבוקדו - אבוקדה

שולחן עם אבוקדו ב"אבוקדה", המקום החדש שמגיש מנות על טהרת האבוקדו - דלג

בפיגור שגרתי וראוי סביב הטרנד העולמי שבמרכזו עומד חומר הגלם הלוהט והמצולם ביותר של השנים האחרונות, הלוא הוא האבוקדו, כעת הגיע הטרנד גם לפה. אחרי שבעולם האמיתי ובמיקרוקוסמוס המקוון שלו, האינסטגרם, כבר קצת מאסו בבתי אוכל שמוקדשים כולם לאבוקדו (למשל, ה-"Avocado Show" באמסטרדם שהיה לסנונית הראשונה באירופה) כעת הסנסציה מגיעה גם לכאן ובימים אלה נפתחת להרצה ברחוב לילינבלום בתל אביב ה"אבוקדה", מסעדה שכולה קודש לפרי הירוק והשומני שיש מי שמכנים גם "החמאה של הטבע". ב"אבוקדה", שעל מטבחה מופקד השף טל דדון (שעבד בעבר בבתי אוכל טבעוניים כמו ננוצ'קה עליה השלום, אנסטסיה וזכאים), תמצאו מנות שמותקנות על טהרת האבוקדו, ואנחנו מהמרים בשמו של טוסט האבוקדו המיתי ואפילו קינוחים כפנקייק אבוקדו יפני וגלידת אבוקדו אמריקאית. המקום אומנם לא טבעוני, אבל יהיה מאוד ידידותי לטבעונים, מעיד דדון על עיסתו, והשאיפה היא ליצור בו סביבה אקולוגית, עונתית ואורגנית.

אבוקדה, לילינבלום 39, תל אביב

הכל סביב טאלי - מא פאו

צלחת טאלי במסעדת "מא פאו" - אורז, תבשילים וצ'פאטי, שליש בירה בצד
שי אפגין

שלוש שנים עברו מאז התמקמה בנחלת בנימין מא פאו, המסעדה ההודית-מקומית ששואבת השראה ממטבחי מומביי, וכעת היא עוברת מתיחת פנים מעניינת ונהפכת לבר טאלי. במילים אחרות, תפריט המסעדה הקיים יעודכן ומעתה יוגשו כל המנות בו על צלחת הטאלי המסורתית - מגש רחב, עמוס תבשילים ומאכלים מבושמי תבלינים. בפועל, תוספות הטאלי צפויות להשתנות תכופות, כשהרציונאל העומד מאחורי השינוי הוא שכל ביקור במסעדה יפתיע מחדש. בנוסף, יציעו אפשרות למילוי חוזר של התבשילים המלווים  את המנה העיקרית, כך שכל ביקור לא רק יפתיע אלא גם ישביע. תפריט הטאלי מחולק לארבע קטגוריות מרכזיות וביניהן למשל, קטגוריה של מנות קארי וקטגוריה נוספת של מנות מבוססת דוסה, הקרפ ההודי הדקיק, מבוסס קמח אורז ועדשים (ולכן גם נטול גלוטן).

כל המנות בתפריט מוגשות עם מגוון תבשילים, ד'אל עדשים וסלט ירקות. בין המנות: טאלי עוף, תבשיל טיקה מסאלה ועוף בקארי חלב קוקוס, תבשיל ירקות וצ'אטני יוגורט (58 שקלים); טיקה ד'וסה, עם נתחי עוף שהושרו ביוגורט ללילה (58 שקלים); מאסלה ד'וסה, מנה קלאסית המוגשת במילוי תפו"א, כמון וזרעי חרדל שחור (52 שקלים); ובין מנות הקארי: טיקה מסאלה, תבשיל נתחי חזה עוף ברוטב ארומטי של עגבניות וחמאה (62 שקלים); או קארי ים, נתחי סלמון ושרימפס ברוטב עגבניות וחמאה (78 שקלים); ופאניר באטר מאסלה, גבינת פאניר ופקורה חציל ברוטב עגבניות וקשיו (62 שקלים). לצד כל הטוב הזה, תמצאו גם תפריט אלכוהול נאה, שכולל מגוון בירות יוצא דופן (למשל, בירת ג'ינג'ר שהג'ינג'ר בה מגיע מהמזרח הרחוק); בירת IPA פירותית וחצופה מסקוטלנד וכן מגוון של קוקטיילים מרעננים ומתובלים, ביניהם "קאלי קמפרי", קוקטייל מבוסס מנגו, וורמוט, קמפרי ולימונדה.

בר הטאלי של מא פאו, נחלת בנימין 59, תל אביב

בית אוכל איטלקי ופיצרייה בקריית אונו - פיצטה

פיצת צ'אנקי מאנקי עם שוקולד, פרוסות בננות ומרשמלו שמבעירים מעל הפיצה - דלג
View this post on Instagram

צ׳אנקי מאנקי

A post shared by PIZZETTA | פיצטה (@pizzetta.israel) on

בשקט בשקט וכמעט מתחת לרדאר נפתחה במתחם הקניות והבילוי בקריית אונו לפני מספר חודשים "פיצטה", פיצריית שף שפועלת גם כבית אוכל איטלקי עם שירות Take Away ומשלוחים. בתפריט תמצאו מגוון מסעיר של פיצות משוכללות ומופרכות בשני גדלים - אישית קלאסית או גדולה משפחתית (36-68 שקלים; 2-8 שקלים לתוספת). בין סוגי הפיצות: פיצת ארטישוק - פיצה לבנה עם רוטב בשמל, ארטישוק, מוצרלה, עגבניות מיובשות ופרמזן; פיצה סביח - עם מחית חצילים, בצל סגול, ביצה קשה וכוסברה; פיצת "פופאי" - נושאת על גבה תרד, רוטב בשמל וביצה רכה; פיצה "סלט" - עם עלי ארוגולה, עגבניות שרי, גפרורי גזר, זיתי קלמטה ורוטב בסלמי מצומצם ועד פיצה "תאילנדית" - עם אננס, פלפל חריף, כוסברה ובוטנים קצוצים ופיצת "מדורה" עם תפוח אדמה מפויח, עירית, רוטב בשמל, מוצרלה וביצה רכה. מעבר לזה, תמצאו גם מנות פסטה שונות, מבוססות ספגטי או פפרדלה, פנה (יש גם פנה לא גלוטן), רביולי (בטטה, סלק או גבינות) או ניוקי. לקינוח תמצאו קלצונה במילוי נוטלה, מסקרפונה ובננות או פיצטה הפתעות עם מרשמלו, נוטלה ושאר הפתעות מתוקות.

פיצטה, דרך רפאל איתן 1, קריית אונו



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו