בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המטבח הישראלי עולה גם על המפה בפרנקפורט

השף יוסי אלעד, אקס מחניודה, פותח את "בר שוקה", מסעדה ישראלית חדשה בפרנקפורט שכבר מסתמנת כלהיט לא קטן

3תגובות
בר שוקה - מסעדה ישראלית בפרנקפורט
Steve Herud

שנתיים אחרי שעזב את קבוצת מחניודה, יוסי אלעד, מי שנחשב לשותף שהיה המבוגר האחראי וגם הרוח החיה מאחורי הפתיחות הלונדוניות של פאלומר ומסעדת הברברי שהגיעה בעקבותיה, פותח את מסעדת "בר שוקה" בפרנקפורט. לפתיחת המיזם חבר חבר ליזמים-מסעדנים מקומיים בשם דייויד וג'יימס ארדינסט, מי שנולדו לאם יהודיה גרמניה ולאב ישראלי וחיים כבר שנים בפרנקפורט.

איך הגיע אלעד דווקא אל היזמים הישראלים-גרמניים? ובכן, בשנים האחרונות, בין שלל העיסוקים הקולינריים שלו, אלעד שותף גם במיזם "ישראל בפיתה" יחד עם העיתונאית חגית אברון. במסגרת המיזם הוא מגיע לאירועים פרטיים וקהילות יהודיות בחו"ל ובזמן שאברון סוקרת את ההיסטוריה הקולינרית, אלעד מגיש לאורחים אוכל ישראלי כהבנתו. במסגרת פופ אפ שכזה פגש את האחים ארדינסט והחיבור המיידי הביא לפתיחתה של המסעדה החדשה לאחרונה בפרנקפורט.

בר שוקה
Steve Herud

"המסעדה נפתחה לפני כשלושה שבועות וכבר עובדת בקצב רצחני", אומר אלעד. "אני מכין בה אוכל ישראלי כמו שאני מבין אותו". למשל, כך מדגים אלעד - אופה במקור, שלקח את החיבה הישראלית לבצקים ולחם, אך במקום להגיש פיתה הוא שוטח את הבצק על מחבת עם כל מיני תוספות מלמעלה. "יש בתפריט קבב עם חציל קלוי, טחינה וגבינת לבנה שהקהל פה מתלהב מזה".

אלעד יצר גם מנה שנקראת "מעורב תל אביבי", שבמקום חלקי פנים מתבססת על פירות ים". למי שדאג, המעורב מוגש בפרקנפורט עם לבנה ועמבה. "הרעיון הוא ליצור שילובי טעמים שהם לא רגילים להם בגרמניה", אומר אלעד. "אני חושב שזה מה שכל כך מלהיב את האירופאים באוכל הישראלי, שהוא מלא טעמים בולטים ועזים שלא מתחבאים בפינה אלא מתפוצצים בתוך הפה, כל ביס הוא הפתעה בשבילם כי הוא גם חמוץ גם חריף וזה מאתגר את החך".

מסעדת בר שוקה בפרנקפורט
Steve Herud

חלות של שבת מקבלות אף הן מקום של כבוד בתפריט ומשולבות במנות כאלה ואחרות. "בכל מקום אוהבים את הרכות הזאת, הכנסתי כמובן סלט פאטוש וסלט טאבולה שבמקום בורגול הכנסתי אליו גרעיני חמניה וגרעיני דלעת וזה מוגש עם חמוציות וטרטר של דג נא". אלעד מספר כי ליזמים היתה בעבר מסעדת חומוס ועל כן ביקשו ממנו לשמור בעבורו מקום בתפריט. אלעד הוסיף למנת החומוס המוכרת לנו תוספות של טלה מפורק על מנת להתאים את זה למסעדת שף. "בקינוחים יש מלבי וקדאיף עם קרם לימון, ממש ארץ ישראל היפה והטובה".

איך מסתדר אלעד עם חומרי הגלם בפרנקפורט ולכך שבנובמבר לא פשוט להשיג שם עגבניות טריות? "עם חלק מחומרי הגלם אין בעיה ולחלק אחר בהחלט צריך להתרגל או שצריך להמציא תחליפים. אני משתדל להתאים את עצמי למה שיש מסביב ולהוציא את המיטב". מי שעוד יעזור לו להוציא את המיטב מהמטבח הוא שף פלסטיני שנולד ברמאללה וכיום חי באתונה. "אני כבר מחכה  לו בקוצר רוח ובטוח שהוא יוריד ממני קצת מהאינטנסיביות. מדובר בטבח שכבר כמה שנים עובד במסעדות ברחבי אירופה ולכאן הוא מגיע ממסעדה ים תיכונית באתונה ואני שמח שלפחות הוא יודע על מה אני מדבר. כשאני אומר ראס אל חנות, הוא יודע מה זה, לעומת טבחים גרמניים מקומיים. בהקשר זה, אני כל כך גאה בטבחים הישראליים ובמנטליות שלהם, אמנם אנחנו כל הזמן מתלוננים עליהם אבל אין כמו הטבחים הישראליים והתפיסה שלהם וההבנה שלהם".

יוסי אלעד, שף בר שוקה
Helen Cathcart

מעבר למנות, התפריט מציע גם יין ישראלי. "אנחנו תמיד שמחים להכניס יין ישראלי והוא היחיד שבאמת מתאים לאוכל הזה", אומר אלעד. על כן מציע התפריט יינות של רקנאטי, יקב טוליפ ואלעד שואף להכניס גם את יקב קלו דה גת.

מה התכניות לעתיד?

"בקרוב אנחנו פותחים סאקה בר צמוד, שם אבנה מנות עם נגיעות יפניות, מנות קטנות שמלוות את המשקה. בהמשך אני נוסע לסינגפור לחגוג שם שבוע ישראלי שנערך שם בשיתוף השגרירות ובשיתוף מסעדנים ישראליים ואנשי היי טק שבבעלותם מסעדה שם. אני חוזר לגרמניה ב- 9.11 שהוא התאריך "ליל הבדולח" יש קהילה יהודית בעיירה קטנה על גבול גרמניה-הולנד שהחליטה ללכת בהפוך על הפוך ולציין כל שנה את התאריך הזה באירוע שהוא מעין משתה עם אוכל וריקודים, חגיגה שלמה. אם הכל יעבוד כמו שצריך,  במרץ אני עתיד לפתוח יחד עם ג'יימס ודייויד מסעדה חדשה בברלין. בקיצור, ממש לא משעמם".

Bar Shuka, Niddastraße 56, 60329 Frankfurt am Main, גרמניה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו