בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הפטיסרי הקטנה בכפר ורדים שחולמת בלילות על פריז

יערית אינהורן עבדה במשך שנים בהייטק, עד שהחליטה לצאת לסבב ב' וללכת אחרי החלום ולפתוח פטיסרי קטנה כמו בפריז, במיקום מפתיע

8תגובות
יעריתא
נורית פורן

עם פתיחת שנת הלימודים, הגשימה יערית אינהורן מכפר ורדים חלום ופתחה את הפטיסרי שתמיד חלמה עליו. אינהורן, נשואה ואמא לחמישה (שניים  מהם הם תאומים בני פחות משנה) החליטה לשנות כיוון בחייה ולצאת לסבב ב'. וכך, לאחר 18 שנות עבודה באלביט בהן ביצעה מגוון רחב של תפקידים, החליטה שמחופשת הלידה הרביעית שלה היא לא חוזרת למרוץ הישן ובמקום זאת להקים בכפר ורדים פטיסרי, כמו אלו שראתה וביקרה בהם בצרפת

מאיפה האומץ לבצע כזה שינוי אחרי כל כך הרבה שנים במערכת? "שנים רציתי ולא העזתי", אומרת אינהורן. "בלידה האחרונה הבנתי שאפשר להעביר חיים שלמים בפחד משינוי, אבל מספיקה פעם אחת בה את מחליטה להעז. התייעצתי עם המשפחה שלי וכשראיתי שאני זוכה מהם לתמיכה מלאה, החלטתי ללכת על זה". אינהורן התחילה בלבחון מה יש בסביבתה ומה אין ובעיקר - מה אנשים רוצים ומחפשים. המסקנה הייתה שחסר באזור מקום שמגיש קינוחים איכותיים כמו שאינהורן אוהבת ומחפשת כשהיא מטיילת בעולם. "על בסיס מה שלמדתי עד לנקודה זו בניתי תכנית עסקית ויצאתי לדרך, בחרתי את המרכז המסחרי בכפר ורדים כמיקום הנכון לעסק, ובעזרת חברה שהיא גם מעצבת שהולכת איתי כבר שנים תכננו איך המקום ייראה והתחלנו בשיפוץ".

יערית אינהורן
נורית פורן

כשבני משפחתה שאלו אותה למה דווקא פטיסרי, אינהורן היתה עונה לשואליה את אותה התשובה: "אני אוהבת להיות במטבח. לבשל ולאפות. זה עושה לי טוב שאנשים נהנים ממשהו שאני מכינה וכבר מזמן הבנתי שאני רוצה לפתוח מקום קטן ואיכותי בו אוכל להגיש ללקוחות מנות שאני אוהבת. אחרי כמה ביקורים בפריז הבנתי שהמקום שאפתח יהיה פטיסרי שמגיש קפה". אינהורן נרשמה לקורס קונדיטורים של אסטלה לפני יותר משנתיים ובמשך שנה נסעה לתל אביב פעם בשבוע אחרי שעות העבודה. "הייתי חוזרת הביתה מהקורס אחרי חצות מותשת, אבל המשפחה תמיד חיכתה כדי לטעום את מה שהכנתי בכיתה". אחרי הקורס הבינה שקיבלה בסיס להמשך ושכדי להיות קונדיטורית ברמה גבוהה צריכה לעבור עוד מספר השתלמויות בתחומים ספציפיים כמו שוקולד ולחמים וכך עשתה. במקביל פתחה עסק קטן  ומכרה עוגות שהכינה בבית לאירועים. "התגובות היו טובות ומאוד מפרגנות והפרסום נעשה מפה לאוזן. הייתה אפילו פעם ששף ידוע מעכו הזמין אצלי עוגה בת שלוש קומות למסיבת האירוסין שלו".

כדי להנמיך ציפיות, אינהורן אומרת מיד – "אנחנו לא מסעדה. אין תפריט. מה שיש בתצוגה מוכרים. אני כמובן דואגת למגוון רחב מספיק. הרעיון הוא לאפות ולהכין בכל יום את מה שצריך לאותו יום ולהגיש הכל טרי".

והתפריט כולו מורכב מקינוחים צרפתיים?

"הרוב, אבל לא רק. המגוון רחב. יש מתוקים ויש מלוחים. במלוחים, לדוגמה, יש קישים, מאפים מיוחדים מבצק עלים שאני מכינה במקום המוגשים עם גבינות ומטבלים מיוחדים ועוד כל מיני מנות. במתוקים, לדוגמה, יש בריוש, מוסים, עוגות ועוד מיני מתוקים. את המתכונים אספתי בעיקר מקונדיטורים צרפתים ומעוד מקומות, ולכל מתכון נתתי טוויסט, משהו משלי.  בנוסף לקינוחים יש גם קונפיטורות, ריבות ורטבים ומטבלים מיוחדים שאת הכל אני מכינה במקום. ביליתי כמה חודשים בלחפש  בכל הארץ את חומרי הגלם הכי איכותיים. אם זה השוקולד הכי טוב, הגבינות הכי איכותיות. בשביל חלק מהדברים אני נוסעת למרכז, לא לכל הספקים שלי יש קו חלוקה בצפון".

יעריתא
נורית פורן

ואיך התגובות בינתיים?

מדהימות. בתכנית העסקית שהכנתי, אמנם זיהיתי שחסר מקום כזה בסביבה אבל האמת היא שההיענות של האנשים עולה על הציפיות. הלקוחות מפרגנים, הן על העיצוב של המקום, הן על האווירה בו והן על בטעם. אנחנו אמנם פתוחים מעט זמן וכבר יש לקוחות קבועים, ולא רק מהכפר, אלא בכלל מהסביבה.

חשוב לי להקשיב למה שיש ללקוחות להגיד. אם יש ביקורת אני רוצה לדעת עליה, אם יש הצעות אני רוצה לשמוע אותן. לדוגמה- ביום השני לפעילות לקוחות שאלו אותי למה אני לא מגישה כריכים מלחם בריאות. שעתיים לאחר מכן כבר הגשתי כריכי אנטי פסטי עם קממבר אגוזים. מאז זו אחת המנות המבוקשות.

יש כבר תכניות לעתיד?

"התכנית היא להישאר קטנים ואיכותיים. הדגש שלי הוא על איכות גם אם זה אומר לוותר על הכמות. יחד עם זאת, למקום יש פוטנציאל נוסף ואני מתכוונת להעביר כאן מגוון של סדנאות, גם התחלתי כבר לספק קינוחים וארוחות בוקר מיוחדות לאירועים קטנים. הפטיסרי גם מאוד צעיר ואני עדיין לומדת את התפעול שלו. אני בטוחה שעם הזמן אלמד כיצד לתפעל אותו בצורה יעילה שתאפשר לי להשקיע גם בבית ובמשפחה".

יעריתא, מרכז מסחרי כפר ורדים, שעות פעילות: ימים א'-ה' 13:30-8:30, 19:30-16:30, ו' 14:00-8:30 כשר חלבי ללא תעודה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו