בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

למה סלט ירקות עולה 65 שקלים במסעדה?

רגע לפני שאתם צועקים - למה סלט במסעדה עולה כל כך הרבה כסף, הנה הצצה קטנה את החישוב שמאחורי הקלעים

278תגובות
סלט עגבניות וגבינה צ'רקסית
דודו בכר

לא פעם סועדים במסעדה מתלוננים על כך ולא מעט טוקבקיסטים מתלוננים על כך, אז הנה, אחת ולתמיד הפירוט של "למה סלט ירקות עולה 65 שקלים במסעדה".

נתחיל מהכיף הכי גדול – המע"מ – 17% = 9.44 שקל

ועכשיו נעבור לחומרי הגלם:

מלפפון בייבי עלות הספק – 16 שקלים לקילו -הכמות בסלט 90 גרם = 1.44 שקל

צנונית עלות שקית – 7.8 שקל - 25 גרם בסלט = 0.20 שקל

עגבניות שרי צבעוניות קילו – 15 שקל - 90 גרם בסלט = 1.35 שקל

בצל אדום קילו – 4.5 שקלים - 10 גרם בסלט = 0.05 שקל

זיתי קלמטה יווניים – 25 שקלים לקילו - הכמות בסלט 30 גרם = 0.75 שקל

כרובית ק"ג – 4.5 שקלים - הכמות בסלט 70 גרם = 0.32 שקל

קילו עשבי תיבול  - 15 שקל - הכמות בסלט 50 גרם = 0.75 שקל

קרוטונים מלחם של המקום – 4.5 שקל הכיכר - 50 גרם = 0.22 שקל

גבינה מלוחה מיצרן בוטיק קטן - מחיר לקילו – 80 שקל - בסלט 50 גרם = 4 שקלים

שמן זית ליטר – 25 שקל - בסלט 20 גרם = 0.50 שקל

מיץ לימון טרי - 1 קילו עולה 10 שקלים - בסלט 10 גרם = 0.10 שקל

חומץ יין פטל ליטר - עולה 10 שקלים - בסלט 5 גרם = 0.05 שקל

פחת על כל הירקות (ניקיון צנונית, גרעינים של זיתים, הגבעול של הכרובית, הגבעולים של עשבי התיבול, הקליפה של הלימון וכו') = 10% = 0.97 שקל

סה"כ העלות הישירה של הסלט = 10.70 שקלים

ועכשיו מי הכין את הסלט –

משכורות לטבחים, לבחור שאופה את הלחם, למארחות, למנהלים, לשוטפי הכלים, עלות המשכורות הממוצעת במסעדה מוצלחת היא 35% סה"כ עובדים = 22.75 שקל

ורק לסבר את האוזן – שוטף כלים שמקבל לכיס 7,892 שקלים נטו שהם 11,579 שקלים ברוטו - עולה למעביד 15,155 שקל (שמתוכם 969 שקל מהנטו "חוק פיקדון מסתננים", 2,416 שקל חוק היטל עובדים זרים והשאר לפנסיה השקרית שלו או בקיצור – אם אתם ישראלים - מי שרוצה לבוא לעבוד מוזמן, אנחנו מחפשים בנרות)

הידעתם שיש חובה לשלם מע"מ על אוכל הצוות של העובדים? החביתה והסלט של הארוחת בוקר או הפסטה והשניצל של ארוחה הצהרים? 19 שקל (ככה מחייב אותנו מס הכנסה לחשב) כפול 20 עובדים ביום, כפול 30 ימים בחודש שווים עוד כ-9,000 שקל בחודש שהמע"מ עליהם הוא – 1,300 שקל = 0.13% = 0.08 שקל

הסלט שלנו כבר עולה ל-42.97 שקלים (לגיטימיים? לא בטוח).

נמשיך –

שכר דירה 6% = 3.9 שקלים

מיסי עירייה וממשלה – ארנונה, היטל אבטחה, מס שילוט, היתר כיסאות ושולחנות, היתר פרגוד (במילים אחרות סגירת חורף) היתר לילה למי שרוצה לעבוד אחרי 23:00, מס חברות - 3.15% = 2.04 שקל

חשמל – 3.5% = 2.27 שקל

מים – 1% = 0.61 שקל

גז - 1% = 0.61 שקל

חומרי ניקוי – סבונים, מסיר שומנים, חומרי אריזה, מפיות, קשים, ניירות אפייה ושלל הפתעות, ניירות הדפסה, עטים ופנקסים למלצרים – 0.9% = 0.58 שקל

טלפון, אינטרנט, הדברה, אבטחה, כביסה, ניהול מערכת מוזיקה, אקו"ם (שהיום מפוצלים ל-2 חברות, אשכולות ועילם) קופות רושמות, ניהול מועדון לקוחות, בקרת סליקה, פרחים  וועדת קישוט - 2.3% = 1.49 שקל

כמה עולה הסלט שלנו עכשיו? – 54.47 שקלים

תיקונים, שפצורים, מדיח, מכונת קרח, תנור, נזילה בדוד, רמקול שהתקלקל, צלחות וכוסות שנשברו, סכו"ם שנזרק בטעות לפח, העציצים ששמנו במרפסת, אריח שנפל במטבח, מקרר שהקפיץ, נורה שנשרפה, מזגן שהפסיק לעבוד בקיצור פחת - 2.5% = 1.62 שקל   

מה עם עורך דין, רואה חשבון, מנהל חשבונות, יועצי נגישות, יועצי תברואה, כיבוי אש, שימור? 1.15% = 0.74 שקל

מה עם משרד יחסי ציבור, מודעות בעיתון, קידומי עמוד פייסבוק, אינסטגרם, גוגל? מה עם אתר רסט, אתר רול, קליק2איט? – 1.5% = 0.97 שקל

מה עם עמלות הבנק, ריביות על הלוואות, עמלות סליקת כרטיסי אשראי וטפו טפו טפו עמלות כרטיסי חבר טעמים, סיבוס ותן ביס? – 2.5% = 1.62 שקל

שנייה אחת אחרונה, אני יודע שכבר אין אוויר אבל מה עם מבצעים של happy hour, מיני צ'ייסרים או קינוח שיצאו בחינם ללקוחות שחגגו יומולדת או היתה להם חוויה רעה פעם שעברה ורציתם שיתנו עוד צ'אנס, עוד 1% מהמחזור = 0.65 שקל

לאן טיפסנו? האוויר פה דליל, אבוי, אנחנו כבר עומדים על 60.07 שקל לסלט ירקות.

אבל הנה – הגענו אל הנחלה, הגענו אל הרווחה, אפשר לנשום עמוק. נותרו לנו בכיס – 4.93 שקל רווח. איזה כיף!

אבל רגע, הרווחנו כסף. הנה בא מס הכנסה - 30%? – 1.48 שקל (כוכבית קטנה – מה עם כספי ההשקעה שהשקענו בהקמת המקום? ממה נקבל אותם חזרה? זאת כבר תורה שלמה אחרת)

עוד רגע, נותר רווח בסוף השנה? הבעלים רוצה למשוך את הכסף? מס חברות – 23%= 1.13 שקל.

הללויה עכשיו באמת אפשר לנשום – נשאר לנו 2.32 שקלים שזה פחות מ-4%.

ועוד לא דיברנו על בקבוקים שנשברים, מנות שחוזרות, עובדים שגונבים, שי לחג, חשבונות הטלפון והאינטרנט - 4% שבעל הבית הגזלן והחוצפן מרוויח על חשבונכם, על סלט שעלה לו כולה 10 שקלים, כי "כמה כבר עולים כמה עגבניות שרי ומלפפון?" או "אמא שלי מכינה יותר טוב", או "מאיפה המרצדס שחונה מחוץ למסעדה שלו כל היום".

מוזמנים לבדוק אותי.

וזאת האמת העצובה של המסעדנות בישראל. אז למה נסגרות פה מסעדות?

די לקרוא לנו מסעדנים גנבים. די לצעוק גזלנים. די לבקר כל קנקן מים כאילו הייתם שגיא כהן. די להאשים אותנו שאנחנו מעסיקים מסתננים שהורסים את העיר. ויש עוד כל כך הרבה די. פשוט די.

והערה קטנה לגבי חוק המלצרים החדש שיחול ב-2019 –

החוק אומר שכל כסף שתשימו כטיפ למלצר – ישולם למלצר כשכר ברוטו, המלצר ישלם ממנו את המיסים הכתובים בחוק – מה שכולם משלמים זה בסדר. אבל המעסיק ישלם את ההפרש לעלות המעביד, לביטוח לאומי, למס הבריאות, לקרן הפנסיה והפיצויים המעסיק יוסיף עוד כסף על הטיפ שאתם השארתם. והמלצרים? טוב, בוא רק נקווה שמע"מ לא יתלבשו על המלצרים המסכנים ויאכלו להם עוד 17% מהכסף לטיול הגדול.

___

אורן לוקסנבורג הוא מנכ"ל מסעדת פרונטו



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו