בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות האוכל

סוף סוף יש מסעדת שף חדשה בנהריה

וגם: חגיגות שבע שנים למסעדת יפו-תל אביב, מאפיית השף מקיבוץ משמרות שמציעה תפריט עונתי מיוחד בשעות הערב (עם פיצות מתנור הלחם) ויריית הפתיחה של האירוע הקולינרי הגדול בירושלים

תגובות
השף דור טהור במסעדת מאד
אגמדיה

הימים המתקררים והשגרה האפורה יוצרים תחושה מוזרה באוויר. למי ששורדים את היובש והצינה המשונה - הנה שלושה מקומות להכיר ואף לבקר בהם השבוע ואירוע אחד לקינוח: ממסעדת שף חדשה (ויחידה) בנהריה, דרך חגיגות יום הולדת למסעדת יפו תל אביב בסימן מטבח מקומי-עילי; תפריט ערב חדש ועונתי במאפיית השף "אלחנן" ועד יריית הפתיחה של פסטיבל "מסעדות פתוחות" השנתי בירושלים. בקיצור, כל מה שחמים וטעים בדרך אליכם.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» למה סלט ירקות עולה 65 שקלים במסעדה?
» מתכונים חמימים לערב קריר
» יש אוכל רחוב נפלא בבאר שבע והגיע הזמן שתכירו אותו

מסעדת שף חדשה בנהריה - MAD Kitchen Bar

השף דור טהור, בכניסה למסעדת מאד
אגמדיה

בהיעדר מסעדת שף אחת לרפואה בנהריה, "מאד" - MAD Kitchen Bar הוא שמה המלא בלעז - היא בשורה משמעותית עבור העיר, כשמסעדת השף האחרונה בה נסגרה לפני ארבע שנים ("אידה") ומאז תושבי העיר נאלצו לחפש חוויות קולינריות מחוצה לה. בשבוע שעבר נטרפו הקלפים מחדש, בזעיר אנפין, עת נפתחה המסעדה, על מטבחה (הפתוח) מופקד השף דור טהור, בעצמו תושב העיר. המטבח בעיקרו ים-תיכוני ואיטלקי, מתבסס על חומרי גלם טריים ומקומיים (הדגים למשל, מגיעים מנמל עכו הסמוך) ותפריט ההרצה תמצאו, לפחות לעת עתה, דגש מיוחד על פסטות בעבודת יד. בין המנות: טורטליני גבינות רכות ברוטב שמנת, תפוחי עץ, פלפל חריף ושוקולד לבן (68 שקלים); פולנטה מתירס טרי, כמהין וציר בקר מצומצם (37 שקלים); זוקיני ממולא גבינת בושה עם קציפת יוגורט ויוזו (68 שקלים); פסטה פיצ'י טבעונית עם רוטב ארטישוק צלוי, עגבניות שרופות, שמן זית ולימון; או פילה סלמון במיסו על ריזוטו סלק ויוגורט עזים (110 שקלים). בנוסף ובקנה אחד עם הגישה הידידותית למשפחות, תמצאו כאן גם מנות ילדים (מחירן 40 שקלים) כמו חזה עוף, פיצה, שניצלים ופסטה (כן, בעבודת יד).

מאד (MAD Kitchen Bar), ויצמן 65, נהריה

מסעדת יפו תל אביב חוגגת שבע

טליטאלה קלמרי ותמנון, שמן זית, קוויאר חצילים ורוטב עגבניות ביפו תל אביב
ירון ברנר

לכבוד חגיגות יום ההולדת השביעי של מסעדת יפו-תל אביב של שף חיים כהן, בחר כהן לערוך סדרה של אירועי ארוחת ערב בקונספט מיוחד ששם במוקד את הבישול העילי  ("פיין דיינינג"), ובדגש על הרומנטיקה של הקולינריה. בימים ראשון עד חמישי (11 עד 15 בנובמבר) יוצע במסעדה תפריט חגיגי וחד פעמי, במסגרתו ייפרשו על השולחנות מפות לבנות; והארוחות תלוונה בתפאורה שכוללת גם אור נרות ופרחים; הצוות ילבש בגדים מהודרים וכהן ינצח על הערב, כשהוא מגיש לסועדים מן המנות. במהות, המנות בתפריט נוצרו כך שישלבו זיכרונות עבר מפואר ועתיד מלא רבדים, לפי חזונו של השף ובשילוב חומרי גלם מובחרים כאויסטרים, סרטנים כחולים ולובסטרים. הזכרונות שנכנסו לתפריט כוללים את מנת פילה הבקר ממסעדת קרן המיתולוגית, לצד זכרונות ילדות כמו עוגת יום ההולדת של אמא של חיים.

בין המנות בתפריט שיצר האחרון לכבוד המאורע: בפתיחים - טאקוס טונה צרובה, גאוקמולה, שמנת חמוצה, עגבניות וכוסברה (65 שקלים); ניוקי סרטנים כחולים, מאודים בחמאה ומרווה (95 שקלים); בין מנות הביניים - פרנץ' טוסט לובסטר עם חמאת תפוזים, פלפל שחור ווניל מדגסקר (190 שקלים); טרין כבד אווז, בריוש ומרמלדת חבושים (95 שקלים); בין העיקריות - טליטאלה קלמרי ותמנון, שמן זית, קוויאר חצילים ורוטב עגבניות (135 שקלים); פילה בקר וכבד אווז ממסעדת קרן, ציר של פלפל שחור וכרוב שבושל ונצלה עד רכות (185 שקלים). בנוסף, הורכב לכבוד המאורע גם תפריט יין ובו יינות שמחמיאים והולמים את המנות המיוחדות וכן הבר יציע גם תפריט שאף הוא כולל קוקטיילים מיוחדים.

יפו תל אביב, יגאל אלון 98, תל אביב

השקת תפריט ערב באלחנן תרבות לחם

פיצה לבנה עם תפוח אדמה ומסביבה צלחות קטנות עם מזטים כמו זיתים, חומוס וגרגירים, עגבניות שרי צלויות וכוס בירה
אפיק גבאי

מאפיית השף "אלחנן - תרבות לחם" של השף-נחתום אלדד שמואלי שממוקמת בכניסה לקיבוץ משמרות, משיקה תפריט ערב חדש, עונתי ומשתנה, שמבוסס על חומרי גלם מקומיים וטריים. תפריט הערב במקום יוגש בכל יום באמצע השבוע החל מהשעה 18:00, ויבטא את קשרי המקום המתהדקים עם חקלאי ודייגי האזור כמו גם עם גבנים ויצרני בוטיק מקומיים אחרים. את התפריט בנה השף, האופה ומבעלי המקום, אלדד שמואלי, ותמצאו בו ביטוי הולם גם להתמחותו בלחם, ובפרט לחם מחמצת, מאפים ובצקים בעבודת יד, משובצים מעדנים אזוריים. בין האחרונים תוכלו למצוא למשל, שמן זית של הר ועמק בקיבוץ היוגב; גבינות של מחלבות טועמה; ירקות אורגניים ממשק בארותיים; תפוזים של אהרון סגל מפרדס חנה ואחרים. המנות אומנם משתנות על בסיס יומי, אבל לעת עתה תוכלו למצוא בתפריט: אנטיפסטי - כרובית צלויה בתנור אבן עם יוגורט, חמאת שאטה ונענע; גזרים מזוגגים בטימין דבש ושום, לבנה מעושנת וזעתר שרוף; חסה צלויה על פחמים עם קרם סיזר ודפים של פרמזן; עגבניות טריות וצלויות עם פטה מקומית ואורגנו (15 שקלים לצלחת קטנה; 28 שקלים לשלוש צלחות; 49 שקלים לחמש צלחות); פיצות מתנור הלחם - למשל, פיצה מרגריטה, פיצה לבנה עם תפוח אדמה, מרווה, פלפל שחור, גבינת ברי ופרמזן או פיצה מטבוחה עם אנשובי, חריף ירוק וביצה (42-59 שקלים לפיצה); בין הצלחות הגדולות מהמטבח - סלט ירוק בוינגרט בלסמי לבן, אפרסק צלוי בשמן זית, גבינת סנט מור ואגוזים קלויים; סלט קרעי לחם וירקות צלויים עם יוגורט וזעתר טרי; ברוסקטת ירקות סתיו צלויים ומזוגגים בחמאה, גבינת עזים ואורגנו; סשימי דג ים מזולף שמן זית, זרעי עגבניות וחריף ירוק טרי, עם ברוסקטת קרם פרש וסלט עלים; ודג ים צלוי על לחם במחבת עם ירקות העונה, חמאה ויין לבן (48-138 שקלים למנה עיקרית).

אלחנן - תרבות לחם, בכניסה לקיבוץ משמרות

פסבטיבל "מסעדות פתוחות" נפתח בירושלים

שני אנשים מבשלים בבר יודל'ה בירושלים
Tomer Foltyn

הפסטיבל הקולינרי מסעדות פתוחות בירושלים ייפתח מחר (שלישי) ויחול בתאריכים 14-17 לנובמבר ברחבי העיר, בשעות משתנות. האירוע נועד לחשוף את המבקרים לגיוון התרבותי והקולינרי של ירושלים, על ידי סדרה של מפגשים, סדנאות והרצאות של אושיות מקומיות בולטות, וביקורים במטבחי המסעדות המפורסמות בעיר. במסגרת הפסטיבל יתקיימו כ-100 אירועים שונים שישלבו אוכל עם אמנות, תרבות, חדשנות וטכנולוגיה. באירוע השנה תיקחנה חלק מסעדות אהובות ומוסדות מוכרים בעיר דוגמת "יודל'ה", בר האוכל מקבוצת מחניודה, המסעדה והמעדנייה של "משק עפאים", המסעדה ובר היין "אדום", "קפה קדוש" הוותיק, בר היין "פרימיטיבו", קונדיטוריית "דוד לאור" במבשרת ציון, "דוויני" פיתה בר הצמוד לשוק מחנה יהודה ועוד. כל אלה ונוספים יפתחו  דלתותיהם בסיורים ואירועים שונים ויתנו הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות הירושלמי מקרוב. בשנים האחרונות התרחב הפסטיבל ופרץ מגבולות המטבח, כשהוא כולל כ-100 אירועים ייחודיים שמשלבים קולינריה יחד עם תחומים אחרים כאמנות. בהקשר הקולינרי, ייערכו במסגרת הפסטיבל סיורי יום ולילה בעברית ובאנגלית - חלקם ברחוב החרדי - שיכללו טעימות מהמטבח המזרח אירופאי וכן סיורים עצמאיים, פרי שיתוף פעולה ייחודי לימי הפסטיבל של הרכבת הקלה עם אפליקציית BiteMojo, שיכללו מיני טעימות משוק מחנה יהודה ועד לשער שכם והעיר העתיקה.  מעבר לכך, המלונות המובילים בירושלים אף הם לא טומנים ידם בצלחת ומציעים במהלך ימי הפסטיבל סדנאות עם השפים הפרטיים שלהם, לצד מחירים מיוחדים ללינה עבור משתתפי הסדנאות.

פסטיבל מסעדות פתוחות - לכל הפרטים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו