בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

גל הסגירות נמשך: מסעדת "החצר" הירושלמית נסגרת

מצוקת עובדים לצד הקושי לנהל שתי מסעדות במקביל, הביאו את מוטי אוחנה לסגור את המסעדה הכשרה "החצר", אחרי 12 שנה. שף מוטי אוחנה: "אין עובדים ואני נאלץ לעבוד במקומם, וזה פשוט שוחק אותי"

10תגובות
"החצר"
אמיל סלמן

"החצר", מסעדת הבשרים הכשרה במתחם התחנה בירושלים, תסגור את שעריה בסוף החודש אחרי 12 שנות פעילות. כך הודיע הבוקר השף והבעלים, מוטי אוחנה. "יש בירושלים מצוקת כוח אדם בכל נוגע למטבח. אין עובדים ואני נאלץ לעבוד במקומם, וזה פשוט שוחק אותי. אני כבר לא ילד", סיפר אוחנה בראיון ל"הארץ". "חשוב לי להבדיל את עצמי מכל הסגירות על רקע כלכלי", הוא הבהיר. "אני לא בכיין. הבעיה שלי היא כוח אדם, זהו. אני לא מפטר אף אחד, אלא לוקח איתי את כל הצוות למסעדה השנייה שלי 'מדיטה' ולא רוצה לפגוע באיכות השירות שלי".

לדברי אוחנה, הוא סוגר מסעדה מצליחה ועובדת ("תשאל את הספקים"), ואומר שההחלטה נבעה מהרצון להשקיע את כל מרצו במסעדת הביסטרו הים תיכונית שלו.  "אני לא יכול להיות בשני מקומות בו זמנית וההיעדרות שלי משפיעה על השירות והאוכל במקום בו אני לא נמצא". לצד השחיקה, אוחנה מציין גם את הקושי למצוא כוח אדם מקצועי. "בכל מקום מחפשים טבחים, כל הזמן. יש רק עובדי אינסטנט שמוקסמים מתכניות הריאליטי ואחרי חודש בעבודה חושבים שהם שפים".

אוחנה חוזר ומדגיש שהסיבות שהביאו אותו לסגור את "החצר", שונות מאוד מאלו שמפילות בזו אחר זו מסעדות בולטות ברחבי הארץ, ובכל זאת לא ניתן לנתק את הסגירה מהגל העכור שעובר על ענף האוכל. לפי מסעדנים שסגרו לאחרונה את מסעדותיהם, הסיבות כלכליות הרבה יותר. חוק הטיפים החדש שייאלץ מעסיקים להוציא למלצרים תלוש מסודר, לצד החלטת בג"ץ שמחייבת מעסיקים בתשלום רטרואקטיבי (החל משנת 2010) עבור מבקשי מקלט שעובדים במסעדה, מביאים מסעדות רבות להגיע לכדי סגירה. אוחנה עצמו טוען שחוק הטיפים דווקא עוזר לו מאחר ורוב הלקוחות "גם ככה משלמים באשראי, אז הכסף גם ככה עובר דרכי".

הקבב של מסעדת החצר
אסף קרלה

בתוך כך, תחושת המצוקה בעולם האוכל ניבטת מכל פינה. מסעדנים רבים יוצאים למאבק נגד שר האוצר משה כחלון, כשהם טוענים שהוא "הורס את ענף המסעדנות". התייקרות חומרי הגלם לצד מחירי המנות הקבועים, יחד עם היעדר כוח עבודה מקצועי למטבח – הצטרפו, אל שתי הגזירות שמכבידות על הענף. 

"החצר", שהייתה חלק מהגל הקולינרי הקודם בירושלים – ימי טרום "מחניודה" – הציעה פתרונות קולינריים מתקדמים וכשרים עבור קהל הלקוחות שומר המסורת. סגירתה מצטרפת אל רשימה הולכת ומתארכת בה חברות המסעדות "בליני", "פונדק דה לוקס", "דה באן", "אסיה", מיטבול" ו"אורנה ואלה", ואלו רק חלק מהשמות שבולטים בגל הסגירות הנוכחי.

וזה מה שחשבו מבקרי האוכל שלנו בביקורם האחרון במסעדת החצר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו