בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עם העיניים לחו"ל: השף טום אביב פותח מתחם קולינרי במיאמי

מצב ענף המסעדות בארץ, דוחף עוד ועוד שפים החוצה. אחרי הצלחת המנטורים של תכניות הבישול בחו"ל, כעת גם זוכה מאסטר שף - טום אביב, פותח מתחם קולינרי ראשון במיאמי והיד עוד נטויה

3תגובות
טום אביב במסעדתו "קוקו במבינו"
דרור עינב

בזמן שענף המסעדות בארץ הולך והופך לקשה, יותר ויותר שפים ומסעדנים לוטשים עיניים החוצה ויוצאים לבדוק את השטח מעבר לים. אחרי ההצלחה הגדולה של המנטורים מתכניות הבישול, אייל שני, מאיר אדוני ואסף גרניט, כעת גם הזוכה הגדול בתכנית מאסטר שף - טום אביב, מבקש לקחת בזה חלק. לאחר שפתח עם שותפיו את המסעדה האיטלקית קוקו במבינו ולאחרונה את מזללת ההמבורגרים Fat Cow, השף טום אביב  מתרחב למיאמי.

אביב התמנה לאחרונה כיועץ הקולינרי בחברת הנדל"ן BVM DEVELOPMENT, שבונה פרויקטים המשלבים מסחר וקולינריה בפלורידה. אחד מהם הוא מי שבימים אלו הסתיימה הרצתו - Upper Buena Vista, מתחם מסחרי שמשלב בין קולינריה, סגנון חיים ואמנות ובפועל שוכנים בו תחת קורת גג אחת מסעדה איטלקית, דוכן קינוחים אקזוטיים בשם 'אמזוניקה', דוכן קפה ואוכל צמחוני איכותי ובריא במיוחד וזוהי רשימה חלקית.

האם טום אביב קיבל תיאבון מהצלחת השפים שמסביב מעבר לים? "האמת היא שזה התחיל עוד לפני הפריצה הגדולה. עברתי למיאמי לפני מאסטר שף כדי להתעסק בזה והגיתי פיתוח שהרעיון לו הגיע דווקא מחברת נדל"ן שעבדתי בה בישראל. הרעיון המרכזי הוא לשלב מעין בוטיקים מגוונים יחד עם עסקי קולינריה. חשבתי שנכון שיהיו במתחם המסחרי בר, מסעדה, מעין רופ-טופ שאפשר לקיים בו אירועים, מסעדה בחזית ועוד דוכנים קטנים ומגוונים ועוד. במסעדה האיטלקית למשל אני עצמי הייתי אמור לבשל, אבל בדיוק פתחתי את קוקו במבינו. לידה יש דוכן של קינוח קולומביאני מדהים שהבאתי".

מה לך ולקולומביה?

"חייתי שנה בבוגוטה, סיימתי שם תואר ראשון במנהל עסקים ולקחתי חלק בתכנית חילופי סטודנטים, במסגרתה הכרתי בחור מבוגוטה שעושה קינוחים קולומביאניים מטורפים. מדובר בסוג של אפיפית דקה, ששוברים באמצע, מקפלים ואז ממלאים בכל מיני דברים כיד הדמיון הטובה, מילויים מתוקים, רטבים בעבודת יד, פירות טרופיים מכל הסוגים והמינים, זה תפס בטירוף ואנשים מאוד אוהבים את זה".

המתחם של טום אביב במיאמי
פיטר ס.

ההשראה למתחם הקולינרי באה לאביב אחרי ביקור בטולום, מקסיקו. "הטיולים שם השפיעו עליי. מקום בראשיתי, ממש גן עדן, מלא חופים קסומים, דקלים וצמחייה שופעת", אומר אביב. "החלטתי לעשות את המתחם הראשון בהשראת טולום ובנינו סטריפ כזה עם עצים בני מאות שנים שסביבם צמחייה נוספת ודוכנים, זה משהו מאד ייחודי פה בנוף ואנשים כבר מתלהבים, מגיעים אוטובוסים של תיירים במיוחד שלא ראו דבר כזה".

יש עוד מה לחדש במיאמי? הרי יש שם לא מעט מתחמים

"יכול להיות שיש, אבל כזה עוד לא עשו. כל התמהיל הוא שונה, מגוון ואקלקטי. הנראות הפראית מצליחה להכניס את החוץ אל תוך הפנים בצורה אחרת. אני חושב שהצלחנו לייצר משהו חדשני לגמרי והחנויות הושכרו זמן רב מראש, דבר פחות אופייני פה. כשעיריית מיאמי פנתה אלינו מיוזמתה והציעה לנו עוד שטח לבנות בו, הבנתי שאני כנראה עושה משהו נכון שהוא שונה ואחר אפילו בנוף האמריקאי".

מה התכניות לעתיד?

מתחם קולינרי במאימי
פיטר ס.

"אין ספק שכשאתה רואה כי טוב ורואה ברכה בעמלך, העיניים מתחילות להיפתח ולהסתכל החוצה. המתחם הבא יהיה יותר קולינרי באופיו עם תמהיל חזק יותר לטובת האוכל שיתפוס 60% ו-40% לעסקים אחרים. עכשיו השאיפה היא להעתיק את זה לעוד ועוד מתחמים כאשר הפן הקולינרי הולך ומתחדד ואני למעשה משמש היועץ והאוצר של הפרויקטים הללו ומחליט אילו עסקים מעניינים שמתאימים לקהל ולשכונות, ייכנסו, בהחלט תקפה מאתגרת ומלאת עניין".

האם יש סיכוי לראות אותך עומד בראש מסעדה בחו"ל?

"אין ספק שהכיוון היום הוא חו"ל. אני חושב שקוקו במבינו יכולה לעבוד בכל מקום בעולם, כמובן עם התאמה לקהל המקומי, אבל הבסיס שלה הוא לגמרי אוניברסלי ויכול לתפוס בכל מקום מרכזי בעולם. אבא שלי חי בלונדון ואמא שלי חיה במיאמי ושתי הערים הללו מהוות עוגנים מרכזיים בשבילי. כרגע לונדון היא לגמרי החלום והכיוון ואני חושב שלא רחוק היום שאעשה שם משהו".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו