בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות האוכל

הפיצה הנפוליטנית הטובה בארץ מתחדשת בטבריה

וגם: בר קקאו ושוקולד בפלורנטין, המקום החדש והמסקרן בשוק התקווה, בר אוכל מקומי בגבעתיים והפיתה הסודית של עמק חפר מחליפה כתובת ומתמסדת גם כמסעדה - כל מה שחם וטעים באוכל

תגובות
פיצה פרסקה בקיבוץ מסדה
דניאל לילה

נר שלישי לחנוכה מבשר את עיצומן של חגיגות הטיגונים, הלביבות, הסופגניות והסביבונים. למי שחוגגים את אלה וגם למי שלא, הנה חמישה מקומות חדשים להכיר ולבקר בהם השבוע: מפיצרייה רומאית בטבריה שפתחו צמד האחים שעומדים מאחורי פיצה "פרסקה" המצליחה בקיבוץ מסדה, דרך מקום שכולו קודש לקקאו בדרום תל אביב, בר בלייני שמתפתח לבר אוכל מסקרן בגבעתיים, בית קפה שהוא בעצם מסעדה שצפוי להיפתח לצמד העומדים מאחורי מסעדת "הקובייה" המצליחה אף היא בשוק התקווה ועד דוכן הפיתה הדרוזית הסודית של עמק חפר שמחליף כתובת ועובר למסעדה באזור התעשייה. בקיצור, כל מה שחמים וטעים בדרך אליכם, והפעם - בסימן מקומות שהצליחו כנגד כל הסיכויים ובמקומות בלתי צפויים.

» למדור אוכל של הארץ
» לעוד חדשות אוכל חמות
» חנוכה 2018: 32 הסופגניות הטובות בארץ
» כל הדרכים להכין לביבות לחנוכה
» נס טעים היה פה: איפה אוכלים בחג הקרוב?

מסעדת הפיצה החדשה של טבריה: אלטליו פיצרייה

פיצה רומאית באלטליו פיצה - עם שלל תוספות (סלק, בזיליקום, פרמזן, רוקט ועגבניות מיובשות)
נעם אברהם

האחים יוני וחן אברהם, הפיציולו והבעלים של "פיצה פרסקה" בקיבוץ מסדה בעמק הירדן (שיש מי שיעידו עליה כי תמצאו בה את הפיצה הנפוליטנית הטובה בארץ), פותחים פיצרייה חדשה במיקום לא פחות מפתיע מהפיצרייה הראשונה שלהם - טבריה. "פיצה אלטליו" התמקמה אומנם לא רחוק ממסעדת האם וקצת כמוה, היא צפויה להביא סטנדרטים גבוהים שהמלעיזים יאמרו כי קשה למצוא בפריפריה, אולם הפעם מוקד ההתייחסות יהיה בפיצה הרומאית, להבדיל מהפיצה הנפוליטנית. במקום פיצות עגולות, בשרניות ונוזליות שנאפות בחום גבוה ובזמן קצר (60 שניות) בטאבון אבן ונאכלות בסכין ומזלג, הבצק של הפיצה הרומאית תופח ימים ארוכים. הפיצה נאפית ממושכות בתנור חשמל, משמשת כר פורה לתוספות ומוגשת כפסי בצק ארוכים שנגזרים, נשקלים ומחוממים בעת הזמנה (מה שדווקא מחמיא לסוג זה של פיצה). בקיצור, תורה שונה לחלוטין.

התפריט של אלטליו משתנה תדיר ואפשרי בהחלט כי הפיצה שתפגשו בבוקר (כן, בבוקר) היא לא הפיצה שתמצאו בשעות צהריים מוקדמת וכן הלאה. למרות זאת, במקום תוכלו להתקל במנעד מרשים שכולל למשל מרגריטה קלאסית וגם פיצה-סביח עם חציל קלוי, כרובית מטוגנת, ביצה כמעט קשה, פטרוזיליה וטחינה הר ברכה חמצמצה. עוד בתפריט: פיצה עם ביצה מקושקשת ופטריות כמהין מרומא; פיצה עם גרטן תפוחי אדמה, ביצה מקושקשת, קרם פרש ובצל ירוק - פיצת בוקר, אם תרצו; ופיצה עם גבינת שמנת, עירית ואבוקדו. עתידות: בהמשך יהיה גם קנולי סיציליאני עם ריקוטה וקרם פיסטוק ופניני עם ממרח נוטלה - בצק שאופים במגש, פותחים ועושים ממנו מעין כריך נוטלה עילאי. בקיצור, יש למה לצפות (10-16 שקלים למאה גרם פיצה).

אלטליו, יוחנן בן זכאי 1 פינת הירדן, טבריה

מקדש שוקולד וקקאו - קוקו

טראפלס עם שוקולד בלגי ועם פולי קקאו ב"קוקו"
רוני קשמין

אחרי הרצה בת כמעט חודש נפתח בסוף השבוע האחרון רשמית "קוקו", בר ראשון מסוגו שכולו קודש לשוקולד ומשקאות קקאו. עדיאל מור, הבעלים של המקום והיוצר מאחורי הקונספט, התאהב ברעיון במהלך טיול ממושך במזרח וכשחזר ארצה, פתח דוכן של טראפלס שוקולד אורגניים וטבעוניים בשוק רוטשילד אלנבי, שבינתיים נסגר. כעת, כשמור עודו נחוש לשנות את תרבות צריכת השוקולד המקומית, הוא פותח מקום של קבע בשכונת פלורנטין. לתפיסתו, הגיעה העת לשנות גם את התפישה לגבי שוקולד בכלל - שבצורתו הגולמית הוא יכול בהחלט להיצרך כמאכל טרי, בריא, זמין ומזין. במובן זה, הכוונה היא לנפץ את התפישה לפיה שוקולד הוא בהכרח חטיף מושחת, מזון מעובד שייצרו איפשהו בעולם לפני חצי שנה עד שנה וארזו. ב"קוקו" מבקש מור לייצר חוויה שונה, שבסופה מבקרים יוכלו לטעום שוקולד שונה, להבין אותו טוב יותר ובתוך כך גם להבין יותר את העדפותיהם. כלומר, איזה סוג שוקולד הם מעדיפים: החל מאחוזי הקקאו בו, דרך המרקם והטעם שלו - חזק ומריר? עשיר וחמאתי? אולי חמצמץ ופירותי? ועוד ברוח זו.

ויטרינה עם טראפלס שונים - מצופים תוספות כמו אגוזי לוז, מלח ים, בוטנים, אגוזי מלך או פיסטוק
עדיאל מור

בתפריט תמצאו קשת משתנה של טראפלס עם מרכיבים ותוספות שונות, כשהנטייה היא לכיוון האורגני ושימוש בממתיקים טבעיים בלבד, בהם סוכר קוקוס, סילאן, מייפל ואגבה. מעבר לכך, המקום הוא 100% טבעוני, כשהטראפלס ה'חלביים' יותר מבוססים על חלב קוקוס (לפי מור הוא משתלב טוב יותר עם שוקולד). התפריט כולל יותר מ-20 סוגי טראפלס בטעמים שונים ובאחוזי קקאו משתנים, תוך שימוש בשוקולד מאזורים שונים בעולם. בין הטראפלס: טראפל שוקולד בלגי עם מלח ים אטלנטי מצופה קקאו אורגני; שוקולד 50% מצרפת מצופה אגוזי לוז; שוקולד קקאו אורגני נא מפרו עם שורש מאקה אורגני נא וממתיקים טבעיים בלבד (מייפל וסילאן) בציפוי קקאו אורגני נא או בציפוי שוקולד 70% מפרו ופולי קקאו; ושוקולד צרפתי משולב עם קפה איטלקי. בין סוגי השוקולד, מקורותיו בעולם ואחוזי הקקאו בו תמצאו: חוף השנהב 55% או 60%; פרו 70%; צרפת 50%; אקוודור 64%; בלגי 54%; ספרדי 55% וכן שוקולד בייצור עצמי מקקאו אורגני נא עם לפחות 60% מוצקי קקאו ומאקה (ש"ממסטל, פותח את הלב ועושה חשק לרקוד", כפי שמעיד מור בשבחו). בגזרת משקאות הקקאו תמצאו, בין השאר, משקה קקאו טקסי כלומר, משקה שמשמש חלק מרכזי בטקסי קקאו (כן, יש כזה דבר) והוא מורכב מקקאו אורגני נא, מאקה, סילאן, מייפל, מים מינרלים, חלב קוקוס, צ'ילי וג'ינג'ר. בפועל, זה משקה קקאו רב קסם, כשהוא מהווה הן תחליף לכוס קפה והן לכוס בירה, כשהוא מעלה את רמות האנרגיה ויוצר תחושת "היי" ייחודית שמיוחסת לאחוזי הקקאו הגבוהים במשקה. בנוסף, תמצאו גם נוסח שני למשקה הקקאו, שנקרא "קוקולד" והוא מתון ו'רגוע' - הן בטעם והן באפקט שהוא מייצר. בנוסף, תמצאו במקום גם ממרח נוטלה טבעוני ושוקו קר שנמכר בבקבוקים (6 שקלים לטראפל; 10-20 שקלים למשקאות הקקאו).

קוקו, שדרות וושינגטון 30, תל אביב

מסעדה חדשה בשוק התקווה - קפה הודיה

מאפה מתוק עם פטיסייר ותותים בקפה הודיה
שי אלפסי

כמו במקרים אחרים שהוזכרו, גם מסעדת "הקובייה" בשוק התקווה זכתה להצלחה כמעט בלתי צפויה, כזו שמתגברת על מיקומה. בהתאמה ובדומה לפיצריית "פרסקה" או בר "טיפהמרה" (מיד נגיע אליו) גם כאן ההצלחה הביאה לפתיחת המקום הבא. במקרה זה, קפה הודיה, אף הוא כמסעדת הקובייה, נולד בשכונת התקווה, ולפי העומדים מאחורי ההקמה, השף והבעלים ג'לאל סאלם ושי אלפסי, נועד לתת מענה לשכונות הדרומיות בתל אביב בכלל ולהציע אפשרויות חדשות שמשלבות בילוי וקולינריה בפרט. אומנם הוא נקרא "קפה" אבל בפועל מדובר במסעדה לכל דבר - בתפריט תוכלו למצוא פיתות ומאפים נוספים שייאפו בתנור אבן כפוקצ'ות וקלצונה; ממרחי גבינות וכדורי גבינות שונים, דגים נאים, סלטי עלים (וסלטים בכלל) ושאר מנות שמותקנות מירקות וחומרי הגלם של השוק. ליד ולצד כל אלו יוגשו כוסיות אלכוהול וכוסות קפה (של קפה "דיאמה" המצוין, לכל סנובי הקפה שבינינו). בנוסף, לכל החרדים לאקולוגיה (ביניהם כותבת שורות אלו) נספר כי התפאורה במקום תתבסס על עצים, חביות, בלוני גז ובסטות לשעבר, כולם ממוחזרים לטובת המסעדה (והסביבה). המקום צפוי להיפתח רשמית באמצע חודש דצמבר.

קפה הודיה, הודיה 21, תל אביב

בר אוכל שהתפתח לבר אוכל - מרלן

מנת קלמרי עם סוגים שונים של שעועית וגרגיר הנחלים ב"מרלן"
רוני קשמין

בהמשך להצלחה, אף היא לא מובנת מאליה, של בר הקוקטיילים "טיפהמרה" שנפתח לפני קצת יותר משנתיים בגבעתיים, קם בעיר בר מתחרה, "מרלן" שכבר מההתחלה (לפני קצת יותר משנה) כיוון יותר לקולינריה. כעת, משהצטרף אל שורותיו השף מיכאל יעקובי (שעבד למשל, במטבחים של מסעדת קלואליס, מנוחתה עדן, וקפה אירופה שאת מטבחו מוביל השף שרון כהן), המקום מכוון את הקולינריה צעד אחד קדימה והלאה. אם קודם לכן היה זה בר עם אוכל, עכשיו אפשר בנקל לכנות אותו פשוט בר אוכל. התפאורה כאן אוריינטלית, כפי שאולי מעיד השם (רפרנס לשיר של זוהר ארגוב) המטבח אקלקטי - ים תיכוני, מקצתו צרפתי, מקצתו ספרדי, בחלקו איטלקי ויש שיעידו גם ישראלי. בין המנות: כרוב צלוי בפחמים וקרם פרש; קישוא בלאדי עם פירורי לחם מתובלים, סלסה ורדה ואבן יוגורט מגוררת מעל; ברוסקטה וסרדינים, לימון כבוש, שרי וזיתים שחורים; קלמרי על הפלנצ'ה, משווייה וסלט שעועיות חם; בורגר בפיתה עם ביצת עין, איולי חרדל ושום; קבב דג ים עם תבשיל חומוס, מנגולד ולימון כבוש; פסטייה מסאחן עם פרגית קצוצה, יוגורט ובצל בסומאק ולמי שמבקשים רק לחטוף משהו קטן בצד כוסית המשקה - פוקצ'ה עם זעתר ירושלמי ווינגרט עגבניות, זיתים, גבינה או צלחת חריפים וחמוצים. לקינוח - בסבוסה, כנאפה או מוס שוקולד (19-59 שקלים למנה).

מרלן, רמב"ם 30, גבעתיים

הפיתה הדרוזית הטובה ביקום עוברת למסעדה משלה

הפיתה הדרוזית של כיוף, עם לאבנה, פטרוזיליה, בצל מוחמץ ועגבנייה - דלג
View this post on Instagram

החיים עצמם.

A post shared by Roni Kashmin (@roni_kashmin) on

עד לאחרונה, התעורר לחיים בפאתי נחל אלכסנדר מדי סוף שבוע דוכן הפיתה המיתי של כיוף, אותו מפעילים בני משפחת כיוף מעוספיה. חוץ משלט קטן עד בלתי נראה, רק התור הארוך של המכורים לדבר היה מגלה על הפלא שקורה שם, אשר חורג מעוד 'סתם' פיתה דרוזית עם לאבנה בצידי הדרכים. חוץ מפיתה מופלאה וסמבוסק במילויים שונים, מחומוס, דרך לאבּנה ועד בשר כבש עסיסי (אפשר גם ביחד), אפשר היה למצוא גם תוספות שהופכות את המנה הזו למה שהיא, קרי מקרה קלאסי בו השלם הוא הרבה יותר מסך חלקיו - עם טאבולה, מטבל ירוק חריף ונועז, עגבניות, פטרוזיליה, בצל חי ובצל מוחמץ. כעת, אפשר למצוא את הפיתה הדרוזית (כאמור, הרבה יותר מפיתה דרוזית) ואת הסמבוסק הבשרני של כיוף במסעדה, אף היא כמעט נסתרת, כאילו כדי שיידעו רק מי שחייבים לדעת, ובה תמצאו גם מבחר משתנה של תבשילים דרוזיים, עלי גפן דקיקים ממולאים, במיה, אורז עם אטריות ומג'דרה, כדורי לאבנה ביתיים, חמוצים ובין המתוקים - כנאפה. אגב, אפילו פה במסעדה תוכלו עדיין למצוא בחוץ סועדים ישובים על שרפרפים זעירים שטורפים בשתי ידיים דביקות את הפיתה הדרוזית הטובה באזור השרון, אם לא ביקום כולו. למי שמכירים ודואגים, נספר כי בקרוב הפיתה אף צפויה לשוב ולפעול גם במיקומה המקורי, בפאתי הנחל.

אצל כיוף מהנחל, החריש 20, אזור התעשייה עמק חפר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו