בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רגע לפני שנסגרה, ניצלה המעדנייה סטמפה על ידי לקוחותיה

שילוב של נס וחנוכה וסיפור סינדרלה: בעקבות הפרסום בהארץ על סגירת המעדנייה האיטלקית "סטמפה" בתל אביב - שלושה מלקוחותיה הקבועים החליטו להצילה

9תגובות
-
ערן לאור

סיפורה של סטמפה נדיר במקומותינו, והוא מספר על עסק שנמצא על סף סגירה שבטוויסט מפתיע בעלילה, יש לו סוף טוב. רק לפני שבועיים כתבנו פה על סגירתה הצפויה של סטמפה, המעדנייה האיטלקית מרחוב קפלן בתל אביב והנה, בתחילת השבוע התבשרנו על פתיחתה מחדש. בפוסט שפירסם בעמוד הפייסבוק שלו חשף אלעד חן, מבעלי המעדנייה, סיפור סינדרלה של ממש, עת כתב: "הלא ייאמן פשוט קרה ואנחנו עדיין מתקשים לעכל, אבל כנראה שעשינו משהו טוב ונגענו באנשים, בדיוק כמו שהתכוונו מלכתחילה. אז כן, סטמפה לא נסגרת! לאחר שהודענו לפני כשבועיים על הסגירה, פנו אלינו מספר לקוחות והודיעו לנו שאסור לסגור שמורת טבע. הצגנו בפניהם תכנית שאמורה להשאיר את סטמפה בנוף התל אביבי לעוד שנים רבות...אנחנו מבטיחים להשאיר אותה שמורת טבע בנוף האורבני של תל אביב".

"אחרי שפרסמנו את הפוסט הסגירה בפייסבוק ובעקבות הכתבה ב'הארץ', הגיעו תגובות רבות מאנשים, חלק ממש בכו כשהם דיברו איתנו", מספר חן, "אחרים צעקו עלינו ואמרו שזה לא יכול להיות שמקום כזה ייסגר. מתוך כל הפניות, שלושה לקוחות ניסו להבין מה המשמעות האמיתית של להשאיר את סטמפה בחיים לפני שאנחנו סוגרים".

-
ערן לאור

על הסיבות שהביאו לסגירתה של סטמפה כתבנו כאן בעבר ונדמה שהחלטת הבעלים לסגור התקבלה בעיקר בעקבות עייפות החומר, על רקע המצב העגום של ענף המסעדנות בארץ. "הסברנו ללקוחות שסטמפה יכולה להמשיך לשרוד או לשייט עוד כמה שנים כי העסק לא בהפסדים, אבל גם לא מרוויח. אתה לא מביא כסף הביתה למרות שכולם מסביב מרוויחים, אם זה בעל הבית, העירייה, העובדים, הספקים ואתה עצמך עובד 15-16 שעות ביום, עד שאמרנו די", מוסיף חן.

כעת, מתחיל הסיפור להתגלגל. לדברי חן, כל אחד מהשלושה אמר בדרכו שהמעדנייה היא נדירה ושחייבים לעשות הכל להשאירה. "חיברנו בין הלקוחות, הם נפגשו ושמחו מאוד על ההיכרות. הצגנו בפניהם תכנית עסקית ועכשיו הם הולכים לתת תקציב יפה להמשך פעילות המקום, שיכלול גם שיפוץ קטן ושינוי מינורי של אופיו. אנחנו הולכים להעמיק את החוזקות שלנו ולהוציא החוצה את מה שפחות עבד. כך למשל, נוסיף בר פרונטלי ונהפוך את המקום להרבה יותר בר יין ממה שהוא כעת, נוסיף כריכים וסלטים מוכנים כי אני חושב שהיום 'גראב אנד גו' איכותי זה משהו שמאוד הולך. יהיה יותר מקום לאנשים לשבת והישיבה תהיה יותר נוחה", כך חן.

מכירת חיסול היינות שהחלו פה נעצרת, וכך גם המסיבות שהיו מתוכננות לסיום התקופה במקום. "זה מדהים לעבור ממצב רוח של סגירה לפתיחה מחדש ברגע אחד, אחרי שכבר הפסקנו לעשות הזמנות מספקים. הסיפור הזה ממש מרגש אותנו, זה שילוב של נס חנוכה וסינדרלה מהאגדות. נמשיך להיות אי של שפיות בתוך כל הבלגן, מקום מלא רוך ונועם שמאפשר לנו לגעת בדרכנו באנשים, גם אם זה רק דרך הקפה של הבוקר".

סיפורה של סטמפה מתאים אולי לסרט איטלקי המתרחש במרכזו של כפר קטן אבל לא תהא זו המחווה הקהילתית הראשונה שמרימה ראש בעולם ציני ומנוכר רוב הזמן. כך למשל, בראשית שנת 2017 הודיעו בעלי הבאצ'ו על סגירתו, אולם התנגדותם העיקשת של תושבי השכונה והלקוחות הקבועים דחתה את הסגירה והצליחה להשאירו פתוח משך חדשים ארוכים, עד לסגירה הסופית. עם סגירתו של בר היין ויינברג ברחוב בן יהודה, נוצרה התאגדות של תושבי השכונה שביקשו לקנות את המקום יחדיו ולהפעילו אולם זה לא צלח ובמקומם נכנסו לנעלי העסק הקודם דווא שניים מעובדיו שהכירו במקום והפכו אותו ל"בבי", בית אוכל שכונתי, במקום זה שנסגר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו