הכניסיני תחת כנאפך: בר כנאפה בלייני נפתח בפלורנטין

אם נדמה היה שאין עוד איך להפתיע עם כנאפה - הנה הוכחה הפוכה: בר היפסטרי ברביעיית פלורנטין בו מציעים מנעד מנות כנאפה, מהמסורתית, הגרסה של שכם ועד כנאפה נוטלה (ויש גם אלכוהול)

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כנאפה עפ פיסטוק ופינג'אן קפה בקנאפנג'י
כנאפה וקפה, קנאפנג'יצילום: אמיר נפאר
רוני קשמין
רוני קשמין

קצת יותר משנתיים עברו מאז נסגר בר הכנאפה במתחם נוגה והשאיר אחריו חלל ריק, שן מתוקה שלא יודעת שובע וצורך ללא מענה, במקום שיגיש כנאפה קצת אחרת. לפני כחודש, פתחו הדיל ודין קסוואני את "קנאפנג'י", בר כנאפה צבעוני והיפסטרי שאומנם מתמקד בכנאפה, כולל כמה גרסאות שלה – מהמסורתית ועד טבעונית, אבל הוא איכשהו הרבה יותר מבר או חנות לממכר דברי מתיקה. בפועל, בזמן הקצר מאז הפתיחה הפך בית הכנאפה לבר כנאפה ולמקום בילוי בו אפשר לשדך לשלל כנאפה ובקלאווה גם יין או כוס בירה וכמיטב המסורת, גם קפה שמתבשל בפינג'אן או תה, עם או בלי כמה כוסיות משקה ומסביב – אווירה שנוח לשבת, לשתות ולנוח בה.

"דין הוא חצי ערבי חצי בריטי, אביו ירושלמי, אבל הוא נולד וחי בלונדון", מספרת הדיל על בן זוגה, מי שהגה את הרעיון מאחורי המקום. "לפני שבע שנים הוא בא ארצה לביקור, כדי לבקר את המשפחה שלו שחיה כאן, והכרנו", היא מספרת, על הסיבה בעטייה הוא החליט לעבור לישראל, ומשם הכל היסטוריה. "כשהוא הגיע לכאן, הוא רצה להתחיל לעבוד, לפתוח בית עסק כלשהו, והוא ידע שהרעיון המרכזי שלו צריך לשלב משהו מסורתי עם משהו מודרני, משם נולד הרעיון לפתוח של כנאפה בתל אביב – כנאפה אבל בסגנון מודרני".

כנאפה קנאפנג'י, מבט מבחוץ
אווירה שנוח לאכול ולנוח בה, קנפאנג'יצילום: אמיר נפאר

מה אוכלים ומה שותים פה?

בכפיפה עם מקום שיש בו מן המסורת ומן המודרנה, תמצאו כאן כנאפה ביתית מסוגים שונים, מהמסורתית ועד המודרנית, הפוסמודרנית אם תרצו, שמשלבת מאפיינים מסורתיים מודרניים בעת ובאותה עונה – למשל, בשיטת הכנה טורקית (על גז מסתובב) אבל גם עם נוטלה. בנוסף, את הכנאפה כאן מכינים במקום ובזמן ההזמנה, כך שעד שיקבלו אותה סועדיה, תעבורנה שבע דקות מותחות של ריח מתוק-משכר של סוכר, פחמימה וציפייה דרוכה. בין סוגי הכנאפה: כנאפה "קדאיף", עשויה אטריות קדאיף דקיקות, בתוכה נמסה גבינת בקר מעט מלוחה ומעליה פיסטוק חאלבי; כנאפה "נבלוסייה" (השם ניתן לה כי מקורה בשכם) שסולת מחליפה בה את שיערות הקדאיף ומחליפה גם פיצחות בגרגיריות נעימה; כנאפה נוטלה לא ("המודרנית") שבה ממרח נוטלה מחליף את הגבינה; ואחרונה חביבה ("גולת הכותרת", מעידה עליה הדיל בלי להתבלבל) היא כנאפה טבעונית ובה את הגבינה המסורתית מחליף קרם על בסיס סויה (22 שקלים למנת כנאפה אישית).

כנאפה בקנאפנג'י
תאמינו או לא, אבל גולת הכותרת כאן היא כנאפה טבעוניתצילום: אמיר נפאר

עוד תמצאו פה בקדמת הבר, ויטירנה ובה בקלוואה מסוגים שונים, שמכינים במיוחד עבור הזוג קסוואני בירושלים. בין השאר, יש בקלוואה טורקית, עשויה כמשולש גדול, ממולאת בפיסטוק חאלבי ומלאה חמאה מזוקקת. בנוסף, אל הבקלאווה אפשר לשדך  גלידת מסטיקא, גם אותה מכינים במיוחד עבור המקום (14 שקלים ל-100 גרם בקלאווה; 20 שקלים למנת בקלאווה טורקית; 10 שקלים לתוספת גלידת מסטיקא). אלו ועוד, מציעים כאן גם מלבי וסחלב חורפי שמכינים במקום ואפשר לקחת הביתה או לאכול (או לשתות) במקום, על אחד הכיסאות הצבעוניים או בישיבה-שכיבה פרקדנית על אחד הפופים הפזורים (15 שקלים למנת מלבי או סחלב). וזה עוד לא הכל, תמצאו פה עוד שתי מנות פחות מוכרות ומוצלחות לא פחות מכנאפה – הראשונה היא "בין נארן", שכבות קדאיף שממולאות באישתה, שכבת הקרם (הקרום) מעל חלב מוקצף, שיוצרת מעין מנת כנאפה קרה. לזו יש גם גרסה מושחתת עם נוטלה בין שכבותיה; המנה השנייה נקראת "חדוד אל סית" (מערבית: "הלחיים של סבתא") והיא עשויה בצק עגול פריך במילוי אותו קרם אישתה, מהחלב המוקצף. לכל הטוב והנעים הזה מצטרפות כוסות קפה בפינג'אן עם הל או ללא, תה נענע או מרווה (8 שקלים לכוס) ותפריט אלכוהול שצפוי להתרחב בקרוב וכרגע תמצו בו בירה ויין, בדגש על יינות ישראליים, צרפתיים וספרדיים במחירים שמעודדים שתייה מופרזת (25-35 שקלים לכוס).

קנאפנג'י (Kanafanji), מעון 3, רביעיית פלונרנטין. 054-2285841.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ