בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות האוכל

רטרו, אבל הארדקור: רשת קפולסקי חוזרת מהמתים

וכן, זה כולל טורטים ושלל דובדבנים בקצפות. וגם: גבעתיים פורחת, מקום מסקרן וצבעוני בהוד השרון שראוי לשבור בו דיאטה ולאונג' חדש לבעלי גוז' ודניאל ברשפון - כל מה שחם וטעים באוכל

14תגובות
טורט היער השחור, שכבות עוגת שוקולד עם קצפת ודובדבנים בקפולסקי
אנטולי מיכאלו

הטיגונים, הלביבות, הסופגניות והנרות של חג החנוכה חלפו עברו, אבל יש מקום גם לחגיגות של ימי חול. למי שחוגגים ביומיום וגם למי שלא, הנה ארבעה מקומות חדשים להכיר ולבקר בהם השבוע: מהחזרה הסנסציונית של רשת "קפולסקי" המיתולוגית עם סניף ראשון ברמת השרון שצפוי להתרחב לרשת קונדיטוריות, דרך בית קפה קולינרי בגבעתיים המתפתחת ועד בית האוכל החדש של בעלי "גוז' ודניאל" ברשפון - כל מה שחם וטעים באוכל.

רבותיי, ההיסטוריה חוזרת - קפולסקי

קונדיטוריית "קפולסקי" המיתולוגית, שנולדה בכלל בליטא בשנות ה-30 של המאה העשרים אבל פרחה כאן בשנות ה-70 וה-80 עם שלל קצפות, סברינות ומוקרמים, חוזרת מן המתים. בתפריט: אותן העוגות מפעם - מעוגת היער השחור, דרך סברינה ועד עוגת גבינה - אבל הפעם בגרסאות משודרגות, שיהיו מבוססות על אותם המתכונים והסודות הישנים אבל עם שימוש בחומרי הגלם שלא היו מצויים כאן בזמנו. הסניף הראשון נפתח ממש היום (שני) ברמת השרון ובהמשך צפויים להיפתח סניפים נוספים בפריסה ארצית, כך מבטיח לירון אנג'ל, בעלי המקום, שמאחוריו 25 שנים של שאיפת קמח במאפיות שונות והקמת קונדיטוריות. הסניף הראשון צפוי לפעול יותר כקונדיטוריה מאשר בית קפה, אבל בהחלט אפשר יהיה לשבת כאן על קפה ומאפה מתוק (או מלוח).

הסברינה ספוגת הרום עם הדובדבן, קפולסקי
אנטולי מיכאלו

במבחר העצום שכולל 200 סוגי עוגות, עוגיות ומאפים שונים שאפשר לכלות במקום לצד כוס קפה או לקחת הביתה, אפשר למצוא: עוגת היער השחור המיתולוגית, עם שכבות טורט השוקולד, הקצפת והדובדבנים הזרחניים, שכעת מגיעה גם בגרסה עדכנית בדמותה של עוגת מוס אווירירית; עוגת סברינה - על הבצק ספוג הסירופ, הרום והקצפת הרכה; עוגת דולצ'ה דה לצ'ה, על שכבות עוגת הספוג שמשוחות בריבת חלב (מוצעת אף היא בגרסת מוס); ועוגת גבינה אפויה (באפייה איטית) על בסיס בצק פריך וחמאה; בנוסף, תמצאו גם מנעד של עוגות שמרים, עוגות בחושות ועוגיות, קרואסונים, בריושים, פחזניות, מקרונים ומאפים מלוחים כמקלות פרמזן ומוצרלה, בויוס ממולאים ומאפי פילו אישיים (38 שקלים לעוגות בחושות; 38-42 שקלים לעוגות שמרים; 57-170 שקלים לעוגות; 250 שקלים לעוגות הטורט המפוארות).

קונדיטוריית "קפולסקי", ביאליק 40 רמת השרון

הפריחה המאוחרת של גבעתיים - קפה ג'וני

מצעד מזטים בקפה ג'וני - שמן זית עם חומץ בלסמי ורסק עגבניות, טחינה, סלט קולסלאו, גבינות, חצילים וחמוצים
אופיר יונה

בכפיפה עם הפריחה המאוחרת של העיר גבעתיים ושל ציר כצנלסון המרכזי בה בפרט, נפתח לפני כמעט חודשיים "קפה ג'וני", והתמקם ממש כמה בלוקים מבר הקוקטיילים "טיפהמרה" שכבר הכה גלים בעיר. במהות, המקום הוא בית קפה שכונתי אך מוקפד להפליא, אוקסימורון שכזה, ותמצאו בו תפריט שאין למצוא בנקל בבתי קפה אחרים. כך למשל, מעיד על עיסתו הבעלים יונתן טל, שהיה בעבר השף של מסעדת "פומו" ברמת החייל ועבד במשך ארבע שנים לפני כן גם במטבח מסעדת "טוטו", כי אין כאן ירקות חתוכים מראש (לא משהו להקל בו ראש) וכי את הפוקצ'ות ושלל הבצקים האחרים הוא פותח ומכין לבד. הוא הדבר לגבי הרטבים, המטבלים והסלטים (שנקצצים בעת הזמנה), אותם הוא לא קונה או מקבל מן המוכן אלא מכין, לא משהו מובן מאליו בהרבה מבתי הקפה.

פיצה בקפה ג'וני
אופיר יונה

התפריט כאן הוא חלבי (מטעמי פשטות, לא מטעמי כשרות) אבל תמצאו בו נוכחות נאה גם למנות ידידותיות לטבעונים. בין המנות: שלל מזטים - כמעט כולם מיוצרים במקום, מוגשים עם פוקצ'ה ביתית ומתומחרים בנימוס (8-18 שקלים למזט). בין המזטים: ארטישוק בלימון ונענע; כרובית צלויה וטחינה גולמית; סלט ביצים; חמוצים ("של שמיל"); סלט קולסלאו ועוד. בנוסף, תמצאו כאן כריכים שונים, כריך גאודה עם חמאת עשבים או טוסט ילדים עם חמאה ומוצרלה (35-42 שקלים); סלטים שונים כסלט חיטה עם סלט, עגבניות שרי, שקדים ושמנת של פעם (39-44 שקלים לסלט); פוקצ'ות ופיצות, ביניהן פיצה לבנה עם פטריות (24-46 שקלים); ומיני מתוקים, כקרמבל פרי עונתי עם קרם מסקרפונה או טראפלס ביתיים (18-34 שקלים לקינוח).

קפה ג'וני, כצנלסון 125, גבעתיים

בית קפה ובר בהוד השרון - מאווי

קצת כמו הפריחה המאוחרת של גבעתיים, גם הוד השרון לא נשארת חייבת. אחרי שמסעדות בעיר כבר נהפכו למוסדות, אחרות שלחו זרועות אל ערים שכנות (ע"ע מסעדת נונו שפתחה מקום נוסף בכפר סבא) ויש אפילו קבב אחד מושלם במתחם קולינרי בלייני בעיר, כעת מצטרף אליה שחקן חדש וצעיר. הכירו את "מאווי", יציר כלאיים שנפתח לפני שבוע בדיוק להרצה ומשלב ביסטרו עם בר ובית קפה. המקום אומנם קרוי על שם האי השני בגודלו בהוואי, מה שבתורו מקבל ביטוי בהרבה צמחייה ובאננס כמוטיב חוזר בתפאורה, אבל התפריט כאן הוא אקלקטי בהרבה. בין המנות תמצאו החל מארוחת בוקר ישראלית, על הלחם, הביצים, הסלט והמטבלים, דרך ארוחת בוקר טורקית שכוללת בורקס עם ביצה קשה, מלפפון חמוץ וטחינה; מגוון מבלבל של כריכים, ביניהם (סוג של) בייגל אמריקאי עם גבינת שמנת וביצי עין; טוסטים מוקרמים, סלטים, פסטות, המבורגרים, שניצלים וצ'יפס, נודלס וחזה עוף; ולמי שמחפשים בכוח משהו מהוואי - יש גם פיצה עם אננס ומנת קבב שבשמה לפחות יש מן הבשורה ("וואי וואי קבב מהוואי").

מילקשייק עם דונאט ועוגיות ב"מאווי"
עמי דיין

מעבר לאלו, תמצאו בתפריט תת-קטגוריה מיוחדת עבור מילקשייקים, ביניהם "טינקי פינקי", מילקשייק תות עם דונאט, סוכריות גומי, קצפת ומרשמלו, כי למה לא. מילקשייק אחר בתפריט הוא "קרמל מוּש", בו מעורבבים יחדיו גלידה עם קרמל מלוח, פופקורן מתוק, בייגלה, קצפת וגליליות. לקינוח, לצד המילקיישק, לפניו או אחריו, תמצאו למשל עוגת קראק פאי עתירת פחמימה, ניחוח של טופי וחמאה; ברד פודינג, מבוסס קרואסונים אפויים וקרם ברולה; סושי עשוי אוריאו עם רוטב שוקולד לטבילה; מגדל פנקייקים בן חמש קומות עם קינדר בואנו, פררו רושה או רפאלו מפוררים לתוכו; וופל בלגי עם קצפת וכדורי גלידה כי יחי הניינטיז; עוגת שוקולד חמה או חצי אננס מרוקן עם גלידה, קרם מסקרפונה ועוד דברים טובים, כי מה שקורה במאווי נשאר במאווי.

מאווי, דרך מגדיאל 3, הוד השרון

הביסטרו החדש של רשפון - לירי לאונג'

ביצים עלומות וקוקטייל בוקר בלירי לאונג'
באדיבות המקום

ממש בימים אלו נפתח הלאונג' הקולינרי (הביסטרו, אם תרצו) החדש והמסקרן של בעלי מסעדת גוז' ודניאל ממושב בני ציון. לירי לאונג', כפי שאולי מרמז שמו, התמקם בחלל שבחלקו פועלת הספרייה של רשפון, על חורבות קפה גופרמן ובמבנה בו פעל בעבר בית העם הראשון. בפועל, המקום הוא לא בית קפה ולא מסעדה, אלא משהו בין בית אוכל בלב מושב ללאונג' קולינרי משוחרר, כך מעיד אודותיו השף שניר אנג-סלע. כרגע המקום אומנם פתוח בעיקר לארוחות בוקר וללא הזמנה מראש (משוחרר, כאמור), אולם בהמשך צפויות שעות הפעילות להימתח גם עד שעות הצהריים המאוחרות ובהמשך גם לארוחות ערב קלות. בתפריט (שעדיין נתון לשינויים) תמצאו ארוחות בוקר כקערות מוזלי עם יוגורט, מנות מבוססות ביצים כמו חביתות, שקשוקות, ביצים עלומות ובפרט ארוחת בוקר יפואית שמוסיפה לביצים גם תרד וחומוס. בנוסף, מציעים כאן גם כריכים קלאסיים ונכונים ככריך BLT, על הבייקון, החסה והעגבנייה ובהמשך יצטרפו גם מנות של שעות צהריים והלאה כמו ריזוטו או קריספי חציל, הלוא הוא אותו צ'יפס החציל הפריך והמפורסם של מסעדת גוז' ודניאל. בקיצור, יש למה לחכות.

לירי לאונג', הפרחים 12, רשפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו