בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

COMO: האם יש תקווה לקולינריה בהרצליה?

ברקע עוד מהדהדת הסגירה של מסעדת "קלאש" במלון NYX בתל אביב, אבל הפתיחה של המקבילה ההרצליינית מסמנת אופטימיות זהירה, עם משחקי וידאו ברוח האייטיז ומנות פוטוגניות לעילא

תגובות
מנת סלמון אסיאתי - סלמון קונפי במירין, סאקה וסויה ב"קומו"
דניאל לילה

ציור קיר ענקי שמשתרע על פני ארבע קומות, כורסות מנהלים עשויות קרשי סקייטבורד מאוירים, סלסלות קטנטנות מלאות סוכריות צבעוניות ומשחקי וידאו בגודל טבעי כמו ששיחקנו בשנות השמונים מקבלים את פניי בלובי של מלון NYX החדש בהרצליה.

כשהם עוקבים אחר הטרנד השולט בעולם התיירות כיום – פתיחת מלונות צעירים וכן, גם זולים משמעותית מאחיהם המפונפנים, פתחו ברשת פתאל בקיץ האחרון את המלון הזה, אח חדש למלון התל אביבי שכבר תפס תאוצה.

כבר עכשיו יש פה פטיו מפתיע, טרקלין עסקים פאנקי ורגוע בעת ובעונה אחת, שבמרכזו שולחן עמוס פינוקים נעימים ועוד רגע תיפתח פה גם בריכה מחוממת וקומת ספא אבל כל אלו לא מעניינים אותי, אני פה בשביל המסעדה. השבוע נפתחה להרצה שקטה קומו (COMO), מסעדת שף בניצוחו של ליאור יעקב, המטבח שלה חלבי וכשר אבל חרף מגבלותיו, מבקש להיות סקסי, עכשווי ומעודכן קולינרית.

אוכל הוא לא הכל

"השאיפה שלנו היא לחבר את המסעדה החדשה לרוח המלון הכללית – לעשות משהו כיפי וסקסי שיש בו גם המון שיק", אומר בועז דורפמן, מנכ"ל המלון החדש. "כי אנחנו חיים בעידן אחר היום, זה כבר לא העידן עם המלונות הגדולים והשטיחים מקיר לקיר של פעם וגם התחרות שלנו מסביב היא לא כזאת", הוא טוען. "המלון נבנה סביב חללים פתוחים, אווריריים וגם המסעדה מרווחת, מעוצבת מאוד, אולי מזכירה מקומות אחרים בחו"ל וזורקת לעולם קצת אחר, תוך שהיא אמורה להעניק שעתיים שבמרכזן גם אוכל טוב אבל ממש לא רק", הוא מסביר על החזון מאחורי המקום.

מסעדת "קומו" במלון NYX
דניאל לילה

דורפמן הוא איש שמבין אוכל ואוהב יין, לא עוד מנכ"ל מנותק שאולי מבין במספרים אבל פחות מזה בתשוקות ואנשים. הוא ניהל בעבר את כתית בכפר רות ועבד במלונות מן השורה הראשונה, משיק בהן מסעדות שיישארו אחריו. החיבור שלו לקולינריה מורגש מיד, גם בלי שיעיד על עצמו. "בנינו כאן תפריט קוקטיילים קלאסיים אבל עם טוויסט וגם תפריט היין נבחר בקפידה", הוא מספר. "היינות ישראליים ברובם, שידברו לכל אחד וחשוב מכך – כאלה שעשינו מאמץ להציע במחיר תחרותי, נעים, באמת לכל כיס ולא כסיסמה", הוא מבטיח ומיד ממשיך. "גם המנות בתפריט מתומחרות בעדינות כי אנחנו רוצים שאנשים ירגישו חופשי להזמין מה שבא להם ולא יצטרכו לעשות חשבון לכל ביס, כמו שקורה הרבה פעמים במלונות. גם מהבחינה הזו המסעדה ממש לא 'מלונאית' והיא בהחלט עומדת בשורה אחת עם מסעדות אחרות שפתוחות פה מסביבנו", הוא צוחק.

מסעדה במלון, אבל מסעדה 

בקיץ 2016 נפתחה במלון NYX בתל אביב מסעדת קלאש, עליה ניצח שף חיים טיבי ותפעל אותה המסעדן רב הזכויות איציק המל. הפתיחה החגיגית הציגה מסעדה מעוצבת ומושקעת עם אוכל אטרקטיבי, יחסית למלון ברחוב הרכבת בתל אביב. למרות זאת, המסעדה נסגרה במפתיע אחרי תשעה חודשי פעילות בלבד, במקום להתעצם או לתפוס כיוון. השותפים דיברו על סכסוך פנימי עם נציגי המלון ולימים הגישו גם תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בגין נזקים שלטענתם נגרמו להם, השקעות שירדו לטמיון ואובדן רווחים בסך מיליוני שקלים, הליך שעדיין מתנהל.

מסעדת "קומו" בהרצלייה
דניאל לילה

"הפעם הרגשנו חזקים מספיק כדי לפתוח מסעדה בעצמנו. הבאנו את שף ליאור יעקב שעבד בויולט של יוסי שטרית ולימים היה הסו שף שלו בקיטשן מרקט והוא מביא סגנון מאוד רענן, שמתאים לנו. הדגש במסעדה הוא על הרבה דגים, אבל גם על משחקים עם בצק, פסטות בעבודת יד, ניוקי ואפילו פיצות מפתיעות", כך דורפמן. "ליאור בנה תפריט קומוניקטיבי מצד אחד אבל גם רענן מצד שני, שנותן טאץ' מקומי אחר למנות קלאסיות, גם לקינוחים. אני חושב שהצלחנו לבנות מקום שהוא נינוח ומשוחרר, ממש לא מחייב ארוחה שלמה, אלא כזה שאפשר לבוא אליו גם למנה ראשונה וכוס יין או עיקרית ודרינק ליד", הוא מסכם על עיסתו.

אז מה אוכלים כאן וכמה זה עולה?

ואכן, האוכל של יעקב מצליח לחדש, במקום שנדמה שכבר אי אפשר. בטרטר דג ים שלו תמצאו מלפפונים, פלפל שיפקה, שמיר וטוביקו על לחם קלוי, מנה שיוצרת ביס רענן ומקפיץ (58 שקלים). מאק אנד צ'יז מקומי (54 שקלים) מורכב מפטוצ'יני טרי בעבודת יד שעורבב עם מרווה, חמאה, צ'דר ושמנת חמוצה. עוד בתפריט סשימי דג ים (69 שקלים), טופו צרוב עם קרוקט תפוח אדמה, כמהין, לימון כבוש וממרח טבסקו (61 שקלים), סלמון אסיאתי בסאקה וסויה מוגש עם שעועית ירוקה, כרובית צלויה ושאלוטס (86 שקלים), חריימה דג ים (91 שקלים) וקציצות דג בקארי ירוק, חלב קוקוס, כוסברה ובוטנים על אורז לבן (85 שקלים). מהמטבח האיטלקי תמצאו פיצה ים תיכונית עם מוצרלה, אנשובי, שיפקה, ארטישוק ורוקט (53 שקלים), ניוקי פורצ'יני עם גרידת לימון ופרמז'ן (62 שקלים) וריזוטו עגבניות וזעפרן (62 שקלים).

סשימי דג ים עם טוביקו שחור, זיתי טאסוס, כוסברה ושמן זית על קרם פרש מעושן
דניאל לילה

הקינוחים כאן מוצלחים למדי והם לא נופלים בירידה תלולה מהמנות שקדמו להם (38-42 שקלים). אמנם תמצאו פה גם קרם ברולה עם קראסט בוטנים, טוויל קקאו וסירופ קפה; ועוגת גבינה לימון עם דובדבני אמרנה, שברי מרנג ומסקרפונה, אבל אל תוותרו על כנאפה קומו עם מסקרפונה ופיסטוקים, וגם לא על אלפחורס פתוח, מנה שאין ספק כי תהפוך לדוגמנית אינסטגרם שכן על אלפחור ענק, מונחות גם תלוליות של מוס פיסטוק, מוס פרלינה אגוזים משגע, קוקוס קלוי וריבת חלב, זו מנה שתיאכל עם העין עוד בטרם תוגש אל הפה. 

מנת אלפחורס פתוח ב"קומו"
דניאל לילה

קומו (COMO), שדרות אבא אבן 19, הרצליה פיתוח. שעות פעילות: א'-ה':12:00:22:00. טלפון: 09-8905000. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו