בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חצי שנה אחרי פתיחתה המסעדה הפכה לכשרה, אך לא כולם מרוצים מהמהלך

אחרי חצי שנת פעילות מסעדת הבשר "המקדש" בכפר סבא הופכת לכשרה, במטרה לקרוץ לקהלים חדשים. הבעלים: "אני לא יכול להגיד לא ל-60 אחוזים מהאוכלוסייה"

11תגובות
מנה ממסעדת המקדש
מיטל סולומון

שביל הבריחה אל הכשרות הפך מפלטן של מסעדות רבות, ברים וברי יין בשנים האחרונות. המצב הקשה של המסעדות ודשדוש אל מול הוצאות גואות ומיעוט הכנסות, מוביל רבים מהמסעדנים אל המסקנה הבלתי נמנעת לפיה ירוויחו קהל חדש שומר הכשרות ועל הדרך ייהנו גם מקבוצות גדולות של עסקים המארחים אורחים מחו"ל, ישיבות עבודה, ימי גיבוש, אירועים קטנים וכיוצא באלה. הרי מספיק שומר כשרות אחד בחבורה של עשרות אנשים כדי להפיל את הפור. רק בשנה האחרונה אפשר למנות מקומות כמו המסעדה הגרוזינית ראצ'ה, הדרל'ה וסואי סושי שהפכו לכשרות ואת הניסיון של הבר-מסעדה באגסי שהסתיים לבסוף בסגירת העסק.

כעת הגיעה תורה של מסעדת "המקדש" בכפר סבא. מסעדת המקדש נפתחה רק לפני חצי שנה בחזיתו של מתחם קניון אושלינד בכפר סבא ויצרה עד מהרה באזז שדיבר בעיקר אל חובבי הבשרים ובמיוחד המעושנים.

בחמישי האחרון הודיע השף לירן בלו כי המסעדה הופכת לכשרה, אולם בשיחה עמו הוא מבקש להבהיר שאין סקופ בעניין. מאז שנפתחה חשב בלו שהמסעדה, במיקום ובקונספט שלה, צריכה להיות כשרה ולא ראה שום סיבה הגיונית להרחיק קהל שלם מהמסעדה. "אבא שלי ואני קיבלנו אופציה לקנות את המסעדה מהבעלים הקודמים שלה ובמקום להיות פה שכיר נקרתה בדרכי אפשרות פז להיות בעלים אמיתי. אבא שלי הוא איש עסקים לשעבר, כיום פנסיונר וכל חייו התעניין בקולינריה ואהב אוכל טוב. לאחרונה הוא אמר לי 'בוא נלך על זה, אני אשמח לעשות עוד משהו אחד משמעותי לפני שאני עוזב את העולם וזו יכולה להיות אחלה חוויה, בא לי על ההרפתקה הזאת, נרוויח או נפסיד, אני מרגיש שאני חייב לעשות את זה לפחות פעם אחת'. אבל מה? אבא שלי אדם דתי ולכן הדרישה היחידה שלו הייתה שהמסעדה צריכה להיות כשרה. נוסף לזה, הוא כבר רוצה שאני אתחתן ומשוכנע שעם שעות העבודה המטורפות האלו, זה לא יקרה. ככה לפחות יהיה לי צ'אנס בשישי-שבת", בלו צוחק.

אסף אמברם

"הבנתי שאני לא יכול להגיד ל-60% מהאוכלוסייה אם לא למעלה מזה 'אני לא רוצה אתכם'. פתאום חברים שלי יכולים לבוא, אבא שלי וחברים שלו, האחים שלי, זה תענוג אדיר. מעבר לזה, קורה משהו טוב באווירה של המסעדה, יש המון חבר'ה דתיים אבל גם ערבים דתיים שמחפשים את הכשרות ויצא מין עירוב עולמות שעושה לכולם רק טוב. האוכל לא השתנה הרבה. איבדתי כמה חלקים כמו הפיקאניה שבגלל המיקום האחורי שלהם עולים הרבה יותר בגרסתם הכשרה אבל מצאנו נתחים מופלאים אחרים. אני עושה עכשיו בצהריים חמין שיש בו מלא בשרים מעושנים וזו מנה מדהימה שאנשים מתלהבים ממנה. בערב הוספנו גם דגים כי זה משהו שהקהל מחפש. המחירים לא עלו ואין גם סיבה שהם יעלו כי ההפרשים הם מינימאליים. גם הרבנות עזרה והמהפך לכשרות לקח בדיוק יומיים וחצי. כמה שחששנו מהמפגש עם הרבנות אז התבדינו ונדמה שהם עשו הכל כדי שזה יעבור חלק. לא חיפשו אותנו ולא הציקו אלא השתדלו להקל", הוא כמו קורא את המחשבות.

מבחינת בלו, המעבר לכשרות מוכיח את עצמו. תוך זמן קצר ביקרו במקום קבוצות שנמנעו להגיע למסעדה לפני כן, כמו גם הרבה זוגות מעורבים וקהל חדש של ציבור שומר כשרות שגר באזור כפר סבא ותר כל הזמן אחר מקומות חדשים.

בצד אלה, נראה שבלו עצמו שלם עם המעבר לכשרות, אולם חלק מלקוחותיו הקבועים - מעט פחות. עם פרסום ההודעה קיבל לא מעט תגובות קשות על המעבר לכשרות. "עוד מקום שנכנע לכפיה הדתית" או "למה אתם מתקפלים ככה מול הרבנות", הן רק חלק מהתגובות שקיבל בלו, לצד ההבטחה שמעתה ואילך יימנעו מלהגיע למסעדה עקב "הכניעה לחרדים". בלו מתקשה להבין אותם, אולם הוא לא כאן כדי לריב. כאשר נשאל על התגובות שקיבל, הוא זע באי נוחות. "היו תגובות לא נעימות, ודאי קיצוניות בהרבה מאלו שציפיתי להן. מסתבר שנושא הכשרות מוציא מאנשים הרבה אמוציות. אנשים לקחו את זה באופן שהוא מצד אחד עקרוני מאוד ומצד שני שרירותי, במובן זה שהם אמרו לי מפורשות אנחנו אליך לא נבוא יותר, למרות שזה לא אמור להפריע להם בשום צורה, לא קולינרית וגם לא כלכלית. שמעתי הרבה שאני בוגד ושאני נכנע לחרדים. בהתחלה עוד ניסיתי להגיב לזה בנימוס, באיפוק, ממש ברוח של פיוס אבל לאט לאט הבנתי שלא ניתן לרצות את כולם ובהמשך העדפתי להתעלם. גם במסעדה עצמה היו כמה אנשים עצבניים שאמרו לי בפנים למה הייתם צריכים להפוך לכשרים? אם זה כך, אותנו לא תראו פה יותר". 

מה יהיה על הקינוחים העשירים והחלביים הזכורים לטוב? "אני לא מאמין בתחליפים, אז אני עובד עם קונדיטור ועשינו כדור פבלובה במילוי קרם מנגו ורוטב פירות יער, סורבטים שאנחנו מכינים במקום ממאה אחוז פירות טריים ובלי תוספים במרקם חלק להפתיע של קלמנטינות, מנגו וצ'ילי חריף, אננס ובזיליקום ועוד המון. עכשיו אנחנו עובדים על בלון של כדור שוקולד מריר במילוי מרשמלו כשמעליו רוטב טופי חריף וחם, זה בשלבי ניסוי אבל לאט לאט ייכנסו עוד הרבה דברים טובים. אני מבטיח שהשמנת לא תחסר לאף אחד".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו