בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות האוכל

האם יש תקווה לקולינריה גבוהה בפתח תקווה?

וגם: מתי בפעם האחרונה ביליתם בצומת ביל"ו? ואל תפספסו את בית האוכל האיטלקי היחיד שמגיש תחת קורת גג אחת גם פיצה נפוליטנית וגם פיצה רומאית - כל מה שחם וטעים באוכל

8תגובות
ברד פודינג ב"דרימרי"
חן ברקוביץ' נוי

רגע לפני חגיגות חג המולד ולקראת סוף השנה האזרחית הנוכחית, למי שחוגגים וגם למי שלא, הנה חמישה מקומות חדשים להכיר ולבקר בהם השבוע: מבית מאפה שפועל גם כבית קפה אירופאי והתמקם על התפר החמקמק שבין פתח תקווה לגבעת שמואל, דרך ביסטרו ים תיכוני בצומת ביל"ו; מטבח ירושלמי שמלהטט בין מסורת למודרנה ומאחוריו עומדים, בין השאר, צמד השפים של קבוצת "מונא"; בית אוכל איטלקי בצפון תל אביב שהוא, כנראה, המקום היחיד בארץ שמגיש גם פיצה רומאית וגם פיצה נפוליטנית ולבסוף, קפה קולינרי ומסקרן עם מגוון פסטות טריות ומנות בשמות היתוליים ברמת אפעל.

» דילים במסעדות בסילבסטר
» חדשות אוכל - כל העדכונים
» מדור אוכל - כל הכתבות והמתכונים
» מה עושים היום - המדריך המלא

ביסטרו ובית קפה אירופאי בפתח תקווה - דרימרי

עוגת קראנץ שוקולד בדרימרי
חן ברקוביץ' נוי

אין הרבה ערים שסובלות מיחסי ציבור גרועים כמו פתח תקווה. למרות זאת, ואולי קצת בזכות זאת, הצד הקולינרי שלה התגלה כהפתעה גדולה. יתרה מזאת כעת, כשבימים אלה נפתח בה בית אוכל חדש ומסקרן בשם "דרימרי", ביסטרו אירופאי שמוגדר גם כ"בייקרי" (בית מאפה, אם תרצו) ופטיסרי. את המקום יוביל עידן מימון, השף קונדיטור שעמד מאחורי הקונדיטוריה במסעדות "קלארו" של השף רן שמואלי ו"טוטו" של השף ירון שלו, וכעת תוקע יתד ראוי ביותר בתפר שבין גבעת שמואל לפתח תקווה. בתפריט: דברי מאפה ("בולנז'רי", לפרנקופילים) קלאסיים כקרואסונים או קווין אמן, שמו המתעתע של מאפה שמרים מדופדף שמחביא בין עליו תועפות חמאה וקרמל; עוגות שיש ושמרים, פחזניות ופרעצלים ולמכורים יש אפילו ברד פודינג - אותו לחם אבוד שמוצף בבלילת קרם ברולה, נאפה בתנור ומוגש עם קרם פרש וגלידה. בנוסף, כיאה לביסטרו אירופאי שמסתתר במתחם קניות, תמצאו כאן גם תפריט אוכל קטן ומדויק, בנוי על טהרת התוצרת החלקאית המקומית, ועם הרבה כבוד ואהבה לחומרי הגלם, כך מבטיחים כאן.

טורטליני במילוי דלעת וערמונים ב"דרימרי"
חן ברקוביץ' נוי

בתפריט האוכל: לחמי מחמצת אפויים בתנור אבן, בהם לחם נלסון עמוס גרעינים, לחם כוסמין ולחם אגוזים וצימוקים (24 שקלים לכיכר); מאפי בוקר, כריכים וסלטונים, פסטות בעבודת יד וקינוחים. בין הסלטים - סלט פטוש, מורכב  מירקות חתוכים גס, קרוטונים וגבינת פטה (48 שקלים); וסלט סביח מפורק, שאת ירקותיו מטביעה טחינה 'אל ארז', גרגירי חומוס, חציל בלאדי, תפוח אדמה, עגבניות משוויה וביצה חצי קשה (52 שקלים). בין הפיצות, שמיוצרות במקום בעבודת יד ונאפות בתנור האבן - פיצה ביאנקה, עם קרם פרש, פטריות פורצ'יני, מוצרלה, פרמזן ורוקט (54 שקלים); ופיצה פרסקה, משוחה פסטו ירוקים ושום קונפי ומעליה מוצרלה, גאודה ומיקס בצלים (54 שקלים). בין הפסטות הטריות - טורטליני תרד בר וגבינות (60 שקלים); וטורטליני דלעת וערמונים עם קרם כרובית, חמאת מרווה, ירוקים ואגוזים (64 שקלים). לסיום סיומת, מוטב לא להחמיץ את ההזדמנות לכלות כאן בורקס גבינות עם גאודה, מוצרלה וריקוטה, שכבות של אבוקדו, גבינת חלומי וביצה חצי קשה כי לעזאזל, חיים רק פעם אחת (42 שקלים).

הערבה 1 גבעת שמואל/ הסיבים 49, פתח תקווה 

ביסטרו ים תיכוני חדש בצומת ביל"ו - נינה ביאנקה

בוריק דג ים עם ביצה חצי קשה ובירה ב"נינה ביאנקה"
אנטולי מיכאלו

במתחם המסחרי של צומת ביל"ו המפורסם, בינות בתי קפה לחנויות, נפתח באחרונה ביסטרו ים תיכוני כשר בשם "נינה ביאנקה", על מטבחו מופקד שף איתי עטיה, מי שעבד עד לא מזמן כסו-שף מסעדת ווסט סייד במלון רויאל ביץ' בתל אביב. מעבר למטבח פתוח, כדי שאפשר יהיה להשקיף על חדוות ההכנה או לחלופין לפקח על היגיינה, תמצאו כאן גם טאבון רחב ידיים, גם הוא פתוח לעיני הסועדים ובו נאפות, בין השאר, פיצות ופוקצ'ות. בתפריט: מנות כסשימי טונה אדומה, קרם הדרים וקשיו (65 שקלים); בוריק דג ים עם טחינת עמבה, סלט עגבניות וביצה רכה (42 שקלים); מהטאבון - פיצת פטריות וכמהין (64 שקלים), פיצת סלק עם ממרח סלק, גבינה כחולה, עלים ירוקים מוצרלה ואגוזי פקאן (52 שקלים); בעיקריות - ניוקי עם צ'יפס ארטישוק ירושלמי, קרם ערמונים וכמהין (68 שקלים); פילה לוקוס עם פירה ותבשיל זיתים סוריים חמצמץ וצ'יפס קייל (176 שקלים); ולקינוח - קראק פאי עם בננות צלויות, קרמל מלוח וגלידת וניל (53 שקלים); ומילפיי טירמיסו עם קרם מסקרפונה, קרם פטיסייר וקצפת לצד שוט אספרסו (51 שקלים). בקיצור, יש (כנראה) איפה לאכול בצומת ביל"ו.

נינה ביאנקה (Nina Bianca), בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם ביל"ו

מטבח ירושלמי עדכני בבית מלון - 02

בשר עם גרגירי חומוס וטחינה, 02
יונתן בן חיים

במלון ענבל, טובל בפסטורליה של שכונת טלביה בירושלים, נפתחה רשמית בתחילת החודש מסעדת "02", אשר ממוקמת בחלל נפרד של המלון שבעצמו עבר שיפוץ מקיף לאחרונה. תמצאו כאן מטבח ירושלמי מודרני, אבל כזה ששואב השראה משווקיה וההיסטוריה העשירה של הבירה, על המנות וחומרי על הגלם שמאפיינים אותה, מירקות 'בלאדי', דרך קטניות ותבלינים ועד החיטה, הדגים והבשרים. את התפריט בנו השפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון מקבוצת "מונא" בעיר, יחד עם שף המלון, ניר אלקיים. יחד הם יצרו תפריט שמלהטט בין אוכל ירושלמי שורשי לבין הביצוע והפרשנות העדכניים שלו. בתפריט: מנות של פתיחת שולחן - פיתה בעבודת יד ובייגלה ירושלמי שנוחים לניגוב או טבילה במגוון משתנה של סלטים עונתיים, טריים ומבושלים. בין המנות הראשונות - סשימי אינטיאס ומלפפון, שמן שומר, זרעי עגבנייה ופלפל חריף (68 שקלים); במיה צרובה עם איולי לימוני (44 שקלים); נזיד בקר, ירקות שורש ועדשים ירוקות (42 שקלים); טרטר בקר ובורגול (58 שקלים); סינטה עם קרמל חציל, שמן בצל ירוק ולימון שרוף (52 שקלים); צוואר טלה על תבשיל חומוסים ושמן עמבה (64 שקלים).

בין העיקריות, אף הן ממשיכות הקו שמלהטט בין מסורתי לעדכני - שיפודים שנמכרים ומתומחרים לפי משקל, ביניהם שיפוד פרגית עם אריסה וסילאן (42 שקלים), קבב לוקוס עם עגבניות שרופות (56 שקלים); שקדי עגל עם סלסת בצל ירוק (56 שקלים); כתף טלה בפסטו כוסברה (52 שקלים); פילה בקר ושמן עשבים (65 שקלים); ואפילו קולרבי אריסה וסלט עדשים (34 שקלים); לצד כל זה מוגשות תוספות כמקלובה, תבשיל חומוס ותרד; חציל וזוקיני, תפוח אדמה, סלק ועוד. גם הקינוחים מדברים את שפת המקום והזמן, כשהם משתנים לפי העונה. כעת, תמצאו כאן למשל, סורבה תות  ודקואז פיסטוק (32 שקלים); עוגת סולת שמוגשת עם גלידת הל ומרמלדה (32 שקלים); פודינג אורז עם מרקחת תפוחים ואבקת היביסקוס (42 שקלים) ועוד.

02, זאב ז'בוטינסקי 3 ירושלים

הפיצה החדשה של צפון תל אביב - מאמא שושה

קצת פחות משנה אחרי שנפתחה "מאמא שושה", הפיצרייה הנפוליטנית בשכונת למד בצפון תל אביב, החליט בעליה, עופר נדב, שפתח בעבר את המטבח האיטלקי המהיר "אבאנטי" ברחוב אבן גבירול והיה גם הזכיין של "פסטה מיה" על אותו הרחוב, לעבור מקום ולהרחיב את מטבחו. בגרסה הנוכחית שנפתחה לפני כחודש, מאמא שושה (קרויה על שם כינויה של אלכס, זוגתו של נדב, למי שתהו) היא לא רק פיצרייה. בהשוואה למתכונת המקורית, שעוד פועלת, אבל בעיקר במעין סניף "אקספרס", כאן תמצאו בית אוכל איטלקי כשר שחוזקתו העיקרית היא הטריות, כשרוב המנות בתפריט נעשות במקום, בעבודת יד ובעת ההזמנה. אנקדוטה נוספת שראוי להתעכב עליה היא העובדה שזה (כנראה) המקום היחיד בארץ בו אופים במקביל שני סוגי פיצות - רומאית ונפוליטנית. הרומאית, עבת בצק, עוברת תהליך שכולל שלוש אפיות ונמכרת במלבנים עמוסי תוספות ואילו הנפוליטנית, מוגשת כעיגולים פציחי קרום ושזופי בצק.

פסטה עם תרד, שום שחור ושקדים במאמא שושה
אודליה צדוק

בתפריט: על הפיצה הרומאית ("השובבה", לשון התפריט) אפשר להוסיף סביח, עם חציל וביצה; קרם פרש ותפוח אדמה 'מדורה'; ארטישוק ירושלמי, כמהין ופסטו ברוקולי ועוד. בין חלופות הפיצה הנפוליטנית - מרגריטה קלאסית, דרך פיצת "היער הלבן", שנושאת על גבה קרם ריקוטה, כמהין, פורצ'יני ושמפיניון, מוצרלה ופרמזן או "שושה החריפה" ומעליה רוטב עגבניות, בצל סגול, זיתי קלמטה, פלפלים חריפים, מוצרלה וגבינת פטה (16-22 שקלים למלבני פיצה רומאית; 54-65 שקלים לפיצה נפוליטנית). מעבר לאלו, תמצאו גם פיצות טבעוניות, פיצות נטולות גלוטן ופיצות מתוקות, עם נוטלה או גנאש שוקולד, וזה עוד לפני שמתייחסים אפילו לפסטה הטרייה או לסלטים. בין האחרונים נסו את "הקיסר של ניסואז", שיקוץ שמשדך בין סלט קיסר ניסואז ובו טונה, תפודים, ביצה, גילופי פרמזן ורוטב קיסר סמיך פוגשים לבבות חסה (49 שקלים); ואם צרך לציין מנת פסטה אחת יוצאת דופן, תהא זו בוודאי הפסטה במסקרפונה, עם תרד, שום שחור, שקדים ולימון מעליה (48-61 שקלים למנות הפסטה).  

מאמא שושה, רודנסקי 5, תל אביב

קפה לוגאנו

עוד בסוגת הכשרות החלבית שעוברת כחוט השני בין חדשות השבוע, נפתח לפני כשבועיים קפה שכונתי ופסטורלי (וכשר חלבי) ברמת אפעל. יוסי כהן, הבעלים, הוא גם מי שעומד מאחורי "קפה רוטשילד" בגבעתיים, אולם כאן הוא חיפש להקים בית קפה שיהיה רחוק ושקט יותר משאון והמולת העיר הגדולה ומצא אותו, כך רצה הגורל, ברמת אפעל. ב"קפה לוגאנו" הדגש הוא על חומרי הגלם - פסטות טריות, גבינות טובות, בצקים וירקות.

סלט אושר בקפה לוגאנו - חסות, תפוחי עץ, אגוזי פקאן, כזרים וגבינת צאן
שיר כהן

בין המנות בתפריט: ארנצ'יני גבינות, כדורי ריזוטו פריכים ומטוגנים, ממולאים גבינות ומוגשים עם צזיקי ורוטב עגבניות (42 שקלים); "אבו נפחא", שמם של כיסוני גבינה, מוגשים עם ארוגולה, זיתי קלמטה, פסטו וסלסה (42 שקלים); "סלט אושר", לפחות הסלט השני שאנחנו מכירים בשם הזה, שמשדך בין חסה לתרד, תפוחי עץ, אגוזי פקאן וגבינות צאן; או סלט "וינה-תל אביב", בו משדכים לחסה גם כדורי טונה וביצה מצופה כשניצל עם וינגרט שום ושמיר (59-64 שקלים לסלטים). בין הכריכים - "חיים של אמא", שמו של כריך סלט ביצים ("הכי טעים שיש", מתחייב התפריט), עגבנייה ומלפפון כבוש; כריך "החותנת" עם קציצות פראסה, טחינה, חסה, עגבנייה ואריסה (42-59 שקלים לכריכים); ובין הפסטות, עם בסיס לבחירה מתוך פפרדלה, רדיאטורה, רביולי או ניוקי - "אטלנטיס" עם סלמון ואלפרדו; או "מוכרת המזון", שמה של פסטה ברוטב פומודורו סמיך (שלא לומר עגבניות) עם בצל 'מדורה' (כן, שוב מדורה), עגבניות שרי צלויות, טונה, צלפים, זיתי קלמטה ופלפל שאטה (52-66 שקלים לפסטות). הורים לילדים שובבים ומשפחות מרובות ילדים ישמחו בוודאי לגלות, אם לדלג רגע מהאוכל לחוויה, כי המקום טובל בכרי דשא להשתובב בהם ויש חנייה בשפע.

קפה לוגאנו, החוגה 2, רמת אפעל



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו