בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רגע לפני סוף השנה גם מסעדת ביירן נסגרת

ברוח התקופה: המסעדה הבווארית "ביירן" שנפתחה בשנת 2013 החליטה לסגור דלתות ולהתמקד בדוכני אוכל רחוב בקניונים ובמתחמים

3תגובות
מסעדת באיירן
דודו בכר

בימים האחרונים נדמה לנו שכתבנו על סגירת מסעדות יותר מעל כל דבר אחר, שקרה בתחום הקולינריה בארץ. והנה, ממש רגע לפני סוף השנה מהגרועות שידענו כאן, מצטרפת "ביירן", מסעדה בווארית שמתאימה למזג האוויר החורפי כמו חרדל לנקניקייה. ביירן נפתחה בשנת 2013 בפינה שנחשבה עד אז למקוללת אחרי שהחליפה ידיים בקצב חודשי, ומיד בלטה בנוף לא רק בגלל עיצוב העץ בגווני הכחול שלה, אלא בעיקר בגלל המטבח. את התפריט הבווארי שלה היה קצת קשה לקלוט בהתחלה אבל עם הזמן היא ביססה לעצמה קהל אוהדים נאמן, לא רק אוסטרים ויקים, אלא גם סתם חובבי אוכל מושחת, עשוי כהלכה, לצד בירות חיטה קרות מהחבית.

מייסדי המסעדה, עופר בן אור ואביו שגיא, היו נטועים עמוק בעולם הקולינרי הבווארי עם הפתיחה והאוטוביוגרפיה הפרטית שלהם ביססה את הצעד הנועז. שגיא נולד וגדל בגרמניה, שם גם למד בישול, עבד בשלל מלונות בישראל ובשנים האחרונות כיהן כשף הראשי של רשת מלונות דן וכן נשא תפקידי מפתח ברשת בתי הספר 'דן גורמה'. עופר עבד במסעדות מכוכבות מישלן בצרפת ואנגליה.

הפרעצל של מסעדת ביירן
רותם מימון

וזה מה שחשב עליה שגיא כהן

שנתיים לאחר הפתיחה, נכנסו למסעדה שותפים חדשים ובהם עמית לביד (מבעלי הסושיאל קלאב) ואביעד יצחקי. הללו הגו את רעיון פתיחתו של דוכן אוכל רחוב וכך, נפתח הדוכן הראשון של הביירן מרקט בשרונה מרקט בתל אביב. עם הצלחתו של זה וקבלת פידבקים ודרישה מהשטח, החלו בביירן למכור זכיונות ועם הזמן נפתחו עוד ועוד סניפי ביירן מרקט, כדוכני נקניקיות בוטיק בשלל מיקומים נוספים, כמו חיפה, ראשון לציון, נתניה וערים אחרות. הרשת עצמה ממשיכה להתרחב ובחודשים הקרובים צפויים להפתח עוד סניפים, כאשר אחד מהם אמור להפתח בטרמינל 3 בנתב"ג ולהציע חלופה איכותית יותר מן הקיים כיום במתחם הנוסעים היוצאים, הן בתחום האוכל, הן בתחום האלכוהול.

הנקניקיות של ביירן
רותם מימון

אמש (שני) הודיעו בביירן על סגירת מסעדת האם ברחוב פרישמן. בפוסט ארוך שעלה בעמוד הפייסבוק של המסעדה נכתב: "ב-2013 הגשמנו חלום, בפינת פרישמן פתחנו את הבייבי שלנו – "ביירן". פתחנו מסעדה בווארית לתפארת עם מנות שלא היו קיימות בארץ, הימרנו, ניסינו משהו שונה בנוף הקולינרי בישראל ואתם הגבתם באהבה. ב-2015 החלטנו להפיץ את הבשורה ולפתוח את הביירן מרקט, אוכל רחוב טעים באווירה מחשמלת. לפעמים סיכונים משתלמים וממסעדה בפרישמן ודוכן קטן בשרונה מרקט צמחה לה רשת שקיימת ונמצאת היום בצמיחה מטורפת. בעוד כחודש וחצי נפתח סניף נוסף בטרמינל 3 בנתב"ג ואנחנו לא יכולים כבר לחכות לכם עם בירה לפני הטיסה. המסעדה הקטנה והמשפחתית לא יכולה לתפקד בלי תשומת לב יומיומית. החלטנו לצאת לדרך חדשה ולהמשיך להשקיע ברשת ולכבוש יעדים נוספים. זה אומר שלצערנו אנחנו נאלצים להפסיק את פעילות המסעדה – זה סופה של תקופה מאתגרת ומרגשת ועם כל העצב השם ביירן ימשיך להתנוסס בגאווה בעשרות מקומות חדשים. ב- 20/1/12019 המסעדה תסגור את שעריה ואנחנו מזמינים אתכם להגיע לאכול, לשתות וליהנות מהמקום הקסום הזה בימיו האחרונים".

בנימה אישית, יש להצר על כך שמבעד למילים היפות, נדמה שגם ביירן נכנעה לתכתיבי המציאות ובמובנים מסוימים, מכרה את נשמתה לשטן. היא החלה למכור זכיונות, לכל המרבה במחיר, עד שנאלצה לוותר על ליבת עסקיה, במובן הקולינרי כמובן. אין ספק שכפי הנראה דוכנים לממכר נקניקיות בוטיק במקומות הומים מניבים רווח קל ומהיר בהרבה מאשר תפעולה של מסעדה שמיום פתיחתה היא קצת אאוטסיידרית ולא באמת מצליחה לרקוד את ריקוד המיינסטרים. רק לאחרונה כתבנו כאן על מסעדות המצויות מתחת לרדאר וביירן כיכבה במעלה הרשימה. נחזור ונמליץ לנצל את החודש שנותר עד לסגירתה כדי לשוב ולטעום פטה כבד לבן עם קוניאק, מרק בצל עם בירה דונקל, שניצל לבן עם שום ופטרוזיליה, קורדון בלו ענק, נקניקיות עגל עם בייקון בלחמנייה עם שבבי בצל וכרוב ועוד מנות שהן מחזה נדיר במקומותינו, במיוחד בעידן בריאותני זה. אם אתם כבר שם, אל תוותרו על קייזרשמרן עשוי כהלכתו, שופע צימוקים ואגוזים, הר של קצפת וקומפוט פירות מתוקים.

ביירן, פרישמן 22, תל אביב. 077-5565753. פתוח עד 21.1.2019.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו