רגע לפני סוף השנה גם מסעדת ביירן נסגרת

ברוח התקופה: המסעדה הבווארית "ביירן" שנפתחה בשנת 2013 החליטה לסגור דלתות ולהתמקד בדוכני אוכל רחוב בקניונים ובמתחמים

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מסעדת באיירן
מסעדת “באיירן” בתל אביבצילום: דודו בכר
ליבי שפרלינג

בימים האחרונים נדמה לנו שכתבנו על סגירת מסעדות יותר מעל כל דבר אחר, שקרה בתחום הקולינריה בארץ. והנה, ממש רגע לפני סוף השנה מהגרועות שידענו כאן, מצטרפת "ביירן", מסעדה בווארית שמתאימה למזג האוויר החורפי כמו חרדל לנקניקייה. ביירן נפתחה בשנת 2013 בפינה שנחשבה עד אז למקוללת אחרי שהחליפה ידיים בקצב חודשי, ומיד בלטה בנוף לא רק בגלל עיצוב העץ בגווני הכחול שלה, אלא בעיקר בגלל המטבח. את התפריט הבווארי שלה היה קצת קשה לקלוט בהתחלה אבל עם הזמן היא ביססה לעצמה קהל אוהדים נאמן, לא רק אוסטרים ויקים, אלא גם סתם חובבי אוכל מושחת, עשוי כהלכה, לצד בירות חיטה קרות מהחבית.

מייסדי המסעדה, עופר בן אור ואביו שגיא, היו נטועים עמוק בעולם הקולינרי הבווארי עם הפתיחה והאוטוביוגרפיה הפרטית שלהם ביססה את הצעד הנועז. שגיא נולד וגדל בגרמניה, שם גם למד בישול, עבד בשלל מלונות בישראל ובשנים האחרונות כיהן כשף הראשי של רשת מלונות דן וכן נשא תפקידי מפתח ברשת בתי הספר 'דן גורמה'. עופר עבד במסעדות מכוכבות מישלן בצרפת ואנגליה.

הפרעצל של מסעדת ביירן
הפרעצל של מסעדת ביירןצילום: רותם מימון

וזה מה שחשב עליה שגיא כהן

שנתיים לאחר הפתיחה, נכנסו למסעדה שותפים חדשים ובהם עמית לביד (מבעלי הסושיאל קלאב) ואביעד יצחקי. הללו הגו את רעיון פתיחתו של דוכן אוכל רחוב וכך, נפתח הדוכן הראשון של הביירן מרקט בשרונה מרקט בתל אביב. עם הצלחתו של זה וקבלת פידבקים ודרישה מהשטח, החלו בביירן למכור זכיונות ועם הזמן נפתחו עוד ועוד סניפי ביירן מרקט, כדוכני נקניקיות בוטיק בשלל מיקומים נוספים, כמו חיפה, ראשון לציון, נתניה וערים אחרות. הרשת עצמה ממשיכה להתרחב ובחודשים הקרובים צפויים להפתח עוד סניפים, כאשר אחד מהם אמור להפתח בטרמינל 3 בנתב"ג ולהציע חלופה איכותית יותר מן הקיים כיום במתחם הנוסעים היוצאים, הן בתחום האוכל, הן בתחום האלכוהול.

הנקניקיות של ביירן
הנקניקיות של ביירןצילום: רותם מימון

אמש (שני) הודיעו בביירן על סגירת מסעדת האם ברחוב פרישמן. בפוסט ארוך שעלה בעמוד הפייסבוק של המסעדה נכתב: "ב-2013 הגשמנו חלום, בפינת פרישמן פתחנו את הבייבי שלנו – "ביירן". פתחנו מסעדה בווארית לתפארת עם מנות שלא היו קיימות בארץ, הימרנו, ניסינו משהו שונה בנוף הקולינרי בישראל ואתם הגבתם באהבה. ב-2015 החלטנו להפיץ את הבשורה ולפתוח את הביירן מרקט, אוכל רחוב טעים באווירה מחשמלת. לפעמים סיכונים משתלמים וממסעדה בפרישמן ודוכן קטן בשרונה מרקט צמחה לה רשת שקיימת ונמצאת היום בצמיחה מטורפת. בעוד כחודש וחצי נפתח סניף נוסף בטרמינל 3 בנתב"ג ואנחנו לא יכולים כבר לחכות לכם עם בירה לפני הטיסה. המסעדה הקטנה והמשפחתית לא יכולה לתפקד בלי תשומת לב יומיומית. החלטנו לצאת לדרך חדשה ולהמשיך להשקיע ברשת ולכבוש יעדים נוספים. זה אומר שלצערנו אנחנו נאלצים להפסיק את פעילות המסעדה – זה סופה של תקופה מאתגרת ומרגשת ועם כל העצב השם ביירן ימשיך להתנוסס בגאווה בעשרות מקומות חדשים. ב- 20/1/12019 המסעדה תסגור את שעריה ואנחנו מזמינים אתכם להגיע לאכול, לשתות וליהנות מהמקום הקסום הזה בימיו האחרונים".

בנימה אישית, יש להצר על כך שמבעד למילים היפות, נדמה שגם ביירן נכנעה לתכתיבי המציאות ובמובנים מסוימים, מכרה את נשמתה לשטן. היא החלה למכור זכיונות, לכל המרבה במחיר, עד שנאלצה לוותר על ליבת עסקיה, במובן הקולינרי כמובן. אין ספק שכפי הנראה דוכנים לממכר נקניקיות בוטיק במקומות הומים מניבים רווח קל ומהיר בהרבה מאשר תפעולה של מסעדה שמיום פתיחתה היא קצת אאוטסיידרית ולא באמת מצליחה לרקוד את ריקוד המיינסטרים. רק לאחרונה כתבנו כאן על מסעדות המצויות מתחת לרדאר וביירן כיכבה במעלה הרשימה. נחזור ונמליץ לנצל את החודש שנותר עד לסגירתה כדי לשוב ולטעום פטה כבד לבן עם קוניאק, מרק בצל עם בירה דונקל, שניצל לבן עם שום ופטרוזיליה, קורדון בלו ענק, נקניקיות עגל עם בייקון בלחמנייה עם שבבי בצל וכרוב ועוד מנות שהן מחזה נדיר במקומותינו, במיוחד בעידן בריאותני זה. אם אתם כבר שם, אל תוותרו על קייזרשמרן עשוי כהלכתו, שופע צימוקים ואגוזים, הר של קצפת וקומפוט פירות מתוקים.

ביירן, פרישמן 22, תל אביב. 077-5565753. פתוח עד 21.1.2019.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ