בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כבר לא פופ אפ: ניר צוק פותח מסעדה ללא גלוטן בניו יורק

אחרי שתוכנן להגיע לניו יורק לצורך הקמת מסעדה זמנית, כעת נודע שהשף ניר צוק יעמוד בראש מסעדת "ארבע", שתציע מנות ללא גלוטן וללא בשר במנהטן

2תגובות
השף ניר צוק במסעדת מאפו
מקס מורון

ההגירה הקולינרית הישראלית לניו יורק נמשכת במלוא עוזה. מה שתוכנן במקור להיות פופ אפ למשך מספר חודשים בכיכובו של השף ניר צוק, הופך למסעדה חדשה של ממש. המסעדה שתקרא ״ארבע״ באפר ווסט סייד של מנהטן תיפתח בתחילת פברואר והיא נמצאת עתה בשלבים אחרונים לקראת פתיחתה המיוחלת.  

הרעיון לפתיחת המסעדה היה של יזמית ניו יורקית שבשלב הזה מבקשת לשמור על פרופיל נמוך. מה שידוע כעת הוא שהיא עוסקת בשיווק של קמח ללא גלוטן, בעקבות ממחלת הצליאק ממנה היא סובלת. היזמית ביקרה בישראל לפני כשנתיים ואכלה אצל צוק. בתחילה, היא הציעה לצוק לבוא לניו יורק לפתוח פופ אפ (מסעדה זמנית) אבל די מהר שונתה התכנית למסעדה לכל דבר. המסעדה של צוק תציע, בין היתר, מוצרי מאפה ללא גלוטן. "לא נכריז על המסעדה כמסעדה ללא גלוטן", אומר צוק, "אבל זה מה שיהיה".

המסעדה תפתח בשדרות קולומבוס פינת רחוב 83, בשטח בו פעלה בעבר מסעדת בייגלס. לגבי השם הנבחר, מרגיע צוק ואומר שאין לחפש בו משמעויות נסתרות, אלא בחר בו משום שהוא אוהב את השם ולא בגלל סיבה מיוחדת.

במהלך השבוע עברתי בסמוך למסעדה, עד שיום אחד פתחתי את הדלת ושם היה ניר צוק. אין כל ספק, מדובר במסעדה מושקעת מאוד שמיועדת ל-50 סועדים עם מטבח גדול. צוק אומר שמי שאכל אצלו בארץ לא יופתע מהתפריט שיהיה מאוד עונתי, עם הרבה דגים וירקות. למשל, הוא יעשה במקום את הלבנה שלו שזכורה עוד ממסעדותיו בישראל, את הסלמון המעושן. מבין הדגים הוא יגיש כאן לוקוס, ברבוניות, מקרל ספרדי, סלמון וטונה. לא יהיה בשר במסעדה. תפריט הטעימות ישתנה מדי שבוע. בבקרים ימכרו במקום את דברי המאפה ללא הגלוטן.

ניר צוק במסעדת ארבע במנהטן
חיים הנדוורקר

"זו לא תהיה מסעדה ישראלית אלא מסעדה ים תיכונית", אומר צוק. "יש לי תחושה שהקהל כאן מחפש אוכל שיש בו הרבה ירקות, דגים, שמן זית. יהיה בטעמים מה שמדליק בישראל בלי הקלישאה של חומוס, צ׳יפס וסלט למרות שבזה מרוויחים יותר". למרות ההצהרה הזאת, אחרי הצצה בתפריט מגלים שבמסעדה יהיה גם חומוס. והמחירים? ארוחת טעימות תעלה 59 דולר. טאפאס יעלו כעשרה דולר ליחידה ומנה עיקרית בסביבות ה-25 דולר.

כאשר ביקרתי במסעדה, עשו בה כמה ניסיונות בתחום העוגות. טעמנו עוגת גבינה מסקרפונה עם ליים מזוגג בתפוזי דם ופיסטוקים. המנה השנייה בניסיון במטבח: מוס שוקולד במרשמלו. היה טעים, אבל צוק חושב שיש עוד מקום לשפר. הקונדיטורית לא כל כך היתה מרוצה מהערותיו.

באזור בו תיפתח "ארבע" פועלות כמה מסעדות בעלות קשר ישראלי המנסות להתחבר לקהל של האפר ווסט סייד בו חיים הרבה יהודים ולא מעט ישראלים. גאזאלה, המסעדה הדרוזית של גאזאלה חלבי במקור מדליית אל כרמל, בוסתן של טוביה פלדמן כשהשף בה הוא אלי בוליסקריה. המסעדה נסגרה בעקבות שריפה ותיפתח כנראה במהלך החודש הבא, קירש בייקרי, מסעדה-מאפייה של דן קירש. לא הרחק משם ייפתח גם הסניף השני של המזנון מבית אייל שני.

לדברי צוק, כללי העבודה של מחלקת הבריאות של עיריית ניו יורק פחות מורכבים מאשר בארץ. יחד עם זאת ארבע לא קיבלה רישיון למשקאות חריפים. יגישו בה מבחינת אלכוהול רק יינות ובירות. הסיבה לאי קבלת הרישיון היא שלא הרחק מהמסעדה יש בית ספר.

כיום מפעיל צוק את המסעדה הכשרה מאפו בתל אביב, הוא עוסק בקייטרינג ומכין ארוחות שף אצלו בבית ביפו העתיקה. "בארץ כמעט ואי אפשר להתפרנס ממסעדנות. אבל זה נכון גם לגבי חקלאים ובעלי מוסכים. זה שביבי אומר שהכלכלה בארץ עולה ופורחת לא אומר שזה נכון וצריך להאמין לו", חותם צוק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו