איתן לשם
שף רמירז בברוקלין פייר
השף רמירז בברוקלין פיירצילום: חיים הנדוורקר
איתן לשם

מגזין דירוגי האוכל היוקרתי opinionated about dining"" פרסם את רשימת 100 המסעדות הטובות ביותר בצפון אמריקה, וגם מהרשימה המכובדת הזו המטבח הישראלי לא נפקד. שתי מסעדות ישראליות, אחת בניהול ובבעלות בלבד והשנייה בניהול והובלה קולינרית, נמצאות בחלק העליון של הרשימה. 

מסעדת "ברוקלין פייר-שולחן השף", שנמצאת בבעלותו של מוניר עיסא – חיפאי לשעבר שהיגר לארצות הברית ומחזיק במספר סופרמרקטים ומתחם מזון – נמצאת גבוה בצמרת במקום השלישי ברשימה. לדעת רבים מדובר במסעדה הטובה ביותר בניו יורק, והיא משרתת 40 סועדים בלבד בערב בתפריט משתנה לפי גחמותיו וחלומותיו של השף סזאר רמירז. המסעדה מחזיקה בשלושה כוכבי מישלן, והיא מעוצבת כבר ישיבה בלבד שהכניסה אליו עוברת דרך אחד הסופרמרקטים של "מו".

אורי מנשה משמאל. סו שף מייקל פריורי מימיןצילום: חיים הנדוורקר

הנציגה הישראלית השנייה ברשימה היא "בבל" המסעדה הישראלית של השף אורי מנשה (בצוותא עם ג'נבייב גרגיס) שממוקמת במקום ה-33 כשהיא עוקפת מסעדות כמו "פר סה" ו"בלו היל". מנשה הוא אחיו של האיש שהמציא מחדש את ההמבורגר בישראל, נתי - הלוא הוא "נתי מהוויטרינה". בין המנות שימתינו לכם, אם תחליטו לבקר במסעדה בלוס אנג'לס, תוכלו למצוא חומוס, באבא גנוש, מלאווח וקבב פטריות וצדפות. "בבל" היא מסעדתו השנייה של מנשה בלוס אנג'לס, אחרי שפתח את המסעדה האיטלקית המוערכת "בסטיה", שבזכותה אף היה מועמד לפרס השף הטוב ביותר בחוף המערבי בפרסי אגודת ג'יימס בירד. גם ספר המתכונים שפירסם מנשה בעקבות הצלחת המסעדה זוכה להערכה רבה, לפרסים ולביקורות חיוביות.

פרט לנציגים מהלבנט יש ברשימה עדות לאקלקיות הקולינרית שכובשת את צפון אמריקה. במקום הראשון ברשימה ניצבת The Willows Inn שנמצאת באי לומי בוושינגטון, שמוגדרת "אמריקאית פרוגרסיבית". המקום השני שייך למסעדה היפנית Single Thread Farm, הרביעי ל-Saison "הפרוגרסיבית" ובמקום החמישי נמצאת מסעדת הבישול המולוקלרי Somni של איטור זבאאלה. 

מו עיסא בסופרמרקט שלו בברוקלין פייר
מו עיסא בסופרמרקט שלו הסמוך ברוקלין פיירצילום: חיים הנדוורקר

הרשימה נשלטת כמעט באופן מוחלט על ידי מסעדות ניו יורקיות, כשלא פחות מ-69 כאלה נמצאות ברשימת 200 המסעדות הטובות ביבשת (העורכים מגדירים את הרשימה כמאה פלוס). לא הרחק אחריה, קליפורניה הכניסה 64 מסעדות מעולות, כשאפילו קנדה (10) ולאס וגאס (9) הכניסו מספר נציגים מכובד מאוד שמעיד על סצינה קולינרית ערנית בשטחן.

הרשימה הנוכחית היא שיקוף הולם לשנה מוצלחת מאוד לעולם האוכל הישראלי בחו"ל. רק השבוע היו המסעדות הישראליות "מחניודה" ו"הסלון" מועמדות בקטגוריית המסעדות עם האווירה הטובות בעולם, בתחרות The World restaurant awards 2019 שנערכה בפריז. בדצמבר האחרון נכללו 11 מסעדות ישראליות ברשימת אלף המסעדות הטבות בעולם (כולל שתי מסעדות של השף מאיר אדוני ברשימה), כשבמקביל שפים ישראליים ממשיכים לכבוש את העולם – מלונדון (אסף גרניט ויותם אוטולנגי), דרך ניו יורק (מאיר אדוני ואייל שני) ועד אמסטרדם (מושיק רוט). ועוד לא דיברנו על שפים כמו אלון שעיה ומייקל סולומונוב שמייצגים את המטבח הישראלי באמריקה וזוכים עליו בפרסים.

הגאווה הישראלית מעט מתעמעמת לאור ההבדל בין ההצלחה בחו"ל למציאות הקשה כאן, כשבכל שבוע נדמה שמצטרפת עוד מסעדה לרשימת המסעדות הנסגרות. רק בחודש שעבר נסגרה מסעדת "השקד" אחרי 55 שנות פעילות, ולאור המלחמה של המסעדנים נגד "גזירות כחלון" נראה שדיסוננס האוכל הישראלי –בין שם לכאן – צפוי רק להעמיק בשנה הקרובה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ