בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"ברצלונה בניו יורק": שוק אוכל ספרדי חדש של האחים אדריה והשף חוזה אנדרס מלהיב את אמריקה

שיתוף פעולה ראשון של השף הספרדי-אמריקאי חוזה אנדרס עם שני האחים-שפים אדריה מהמסקרנים בעולם, מבטיח להביא את הטעמים והריחות של סמטאות הערים הספרדיות לליבה של צ'לסי השוקקת

2תגובות
השף חוזה אנדרס
The Washington Post/Getty Images

הימים הם ימי בניית החומה של טראמפ ועצירת "גלי המהגרים" המקסיקנים, אך בכל הנוגע לתחום האוכל כל החומות נפלו ואמריקה נכבשת בידי טעמים זרים. ה"קורבן" הקולינרי האחרון, לשמחת התושבים, היא ניו יורק שעתידה להשיק השבוע את שוק ספרד הקטנה שמבטיח "להביא את ברצלונה לניו יורק". 

השוק Mercado Little Spain נפתח כבר בתחילת השבוע (ב-16 למרץ) במתחם ההאדסון יארדס, שנפתח בקול תרועה עמוס סלבס בצ'לסי. לפני הכל, זהות מקימי המיזם היא שמעוררת את כל בלוטות הטעם. בראש שלישיית השפים עומד השף הספרדי-אמריקאי חוזה אנדרס, האיש שהביא את הטאפאס לאמריקה, מחזיק במסעדות בכל רחבי ארצות הברית – מלוס אנג'לס ועד טקסס, ומחזיק במדליית ההומניטריות הנשיאותית על הקמת מיזם World Central Kitchen שלו, שמשדך בין ארוחות למשפחות במצוקה. אנדרס היה גם השף היחידי שהופיע ברשימת מאה אנשי השנה של הטיים ואף הומלץ לפרסי נובל על פעילות ההזנה שלו.

השלושה - דלג
מגיעים - דלג

שני השותפים האחרים הם שני האחים לבית אדריה הקטאלני. אלברט ופראן אדריה הם שניים מהשפים המצליחים והמסקרנים בברצלונה בפרט וספרד בכלל, וזהו ניסיונם הקולינרי הראשון בארצות הברית. פראן היה השף והבעלים של מסעדת "אל-בולי" המנוחה המפורסמת, שנחשבת עד היום למסעדה המשפיעה והחשובה בהיסטוריה של הקולינריה, ואחיו הקטן אלברט השיק רק בשנה שעברה את מסעדת "אניגמה" שכבר הספיקה לקבל כוכב מישלן והצטרפה למסעדות נוספות שבאמתחתו כמו טיקטס והוחה סנטה.

שיתוף הפעולה הראשון של השלושה על אדמה אמריקאית מרטיט את קיבותיהם של הפודיז בחוף המזרחי, שמתחילים לפנטז לא רק על סביצ'ה כהלכתו. "השוק הוא מכתב אהבה לספרד", כתב אנדרס באתרו, "המקום נולד בהשראת המרחבים ההיסטוריים של המדינה האהובה".

אנשובי - דלג
הכירו - דלג

המקום החדש, שיהיה פעיל לאורך כל השבוע, משתרע על פני 35 אלף מטר מרובע של 15 דוכני מזון (קיוסקים לפי אנדרס), שלוש מסעדות, שני ברים ומספר גדול של חנויות. בין המנות שכבר צוין כי יככבו בשוק הספרדי החדש נמצאים דוכן צ'ורוס, בראווס ברצלונאיים, דוכן חמון איבריקו מבשר חזירים שחורים, גבינות ספרדיות וממתקים מבית משפחת אדריה, אנשובים ספרדיים, קפה ולחם וכמובן – סנגרייה.

לא רק עבור האחים אדריה מדובר בקרקע בתולית, כי גם השף אנדרס בעצמו מגיע לתפוח הגדול לראשונה בקריירה שלו. על אף קריירה ארוכה ו-25 מסעדות, מרביתן בוושינגטון, לאס וגאס ולוס אנג'לס - זוהי פתיחתו הראשונה בניו יורק. לקראת הפתיחה החגיגית פרסם השף פוסט באינסטגרם ובו שטח את הפילוסופיה שעומדת מאחורי הבאת השוק – סמל של אוכל רחוב ספרדי שוקק ובולט – לאמריקה. "השוק הוא נקודת מפגש. השוק הוא נקודת תרבות. המטבח הוא תרבות ואנחנו מגיעים לניו יורק כדי להציג את התרבות שלנו. ומה דרך טובה יותר מאשר דרך הגסטרונומיה, שהיא הדרך היפה ביותר ללמוד על התרבות?". עוד לא מאוחר להזמין כרטיס טיסה.

נגיסים - דלג
אנשובי 2 - דלג

כתובת השוק:

Hudson Yards, New York, (under the High Line)
שעות הפעילות בזמן ההרצה: 16:00-22.00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו