בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אחרי רוברטה וינצ'י: השף עידו פיינר פותח מזללת המבורגר

מגמת השפים שפותחים מזללות עם אוכל רחוב מתרחבת וגם השף עידו פיינר מהמסעדה האיטלקית-מקומית "רוברטה וינצ'י" מצטרף לטרנד. הכיוון: הרצליה

6תגובות
עידו פיינר
דודו בכר

יום אחד, כשנתחיל לכתוב את כתבות סיכום העשור בתחום הקולינרי, אין ספק שאחת המגמות הבולטות הבולטות בשנים האחרונות היא נטייתם של יותר ויותר שפים לפתוח מזללות המוקדשות לאוכל רחוב, פעמים רבות לצד מסעדות השף הגבוהות יותר ולעתים במקומן. הסיבות לכך הן רבות. יכול להיות שזו התעייפות הקהל, יוקר המחייה והרצון לבילוי מהיר וקל ראש, במקום כל כובד הראש הזה. כעת, למדור נודע כי גם השף עידו פיינר עתיד ליישר קו עם חבריו למקצוע ולפתוח בעוד כחודש המבורגרייה במרכז הרצליה.

לפני כמה חדשים, חבר פיינר לרז אלמוג, בעליה של מסעדת רוברטה וינצ'י בכרכור ומאז הוא שם. מעבר לפיצות ופסטות, מביא פיינר יציאות עונתיות שמדברות בשפתו האישית כמו ברוסקטה של חובזה ומעליה גילופים של אבן יוגורט, שוק טלה מפורק על ריזוטו של ירוקים, ריקוליני סרדינים, לימון וצ'ילי או אורקטייטה של ברווזים.

בעוד כחודש אלמוג ופיינר מרחיבים את השותפות המוצלחת בגזרה מתבקשת נוספת. אחרי אוכל איטלקי עם חומרי גלם מקומיים, הפעם הכיוון הוא מסעדת המבורגרים בהרצליה. השניים יתמקדו במרכז העיר במתכוון ולא בהרצליה פיתוח. במקום החדש מטבח שיתפוס שטח צנוע של 50 מ"ר, דלפק ארוך ומקומות ישיבה בחוץ. הם מתכננים להגיש שם המבורגרים מובנים מראש, צ'יפס או תפוחי אדמה צלויים ובירה קרה מהחבית, ולא הרבה מעבר לזה.

"אם זה היה תלוי בי הייתי פותח מקום שמוגש בו רק המבורגר, מילקשייק ומים. אבל עסק צריך להיות גם כלכלי ולהרוויח ולכן נגיש כמה סוגי המבורגרים, מובנים מראש, אחד מושחת במיוחד, אחד צנוע, אחד טבעוני ואחד צמחוני. כמו ברוברטה עם הפיצה, גם פה לא תהיה התפשרות על שום דבר ואף אחד לא ירגיש שעושים לו טובה. גם הצמחונים והטבעונים ימצאו קציצה תפורה למידותיהם שמכבדת את הז'אנר", מספר פיינר. "באשר לבשר, אנחנו עושים אינספור טסטים, כבר בדקנו למעלה מעשרה ספקים שונים ואני בטוח שבסוף נמצא את האחד שלנו. לצד ההמבורגרים נגיש צ'יפס איכותי, תפוחי אדמה וירק מטוגן משתנה. לקינוח תוגש גלידה אמריקאית רכה עם תוספות ורטבים שנכין במקום ובהחלט יש למה לצפות הקיץ הזה".

פיינר תפס כותרות בשנים האחרונות, בעיקר בזכות הקמתה של מסעדת השף הזעירה גאריג שפתח בתל אביב לפני כשלוש שנים. פיינר חבר בה לאיש היין אורי כפתורי והשניים הנהיגו מסעדת שף אלגנטית ומוקפדת בלב תל אביב ועל אף ההערכה הרבה שקיבלה, המסעדה נסגרה בשנת 2018. עוד לפני כן שימש פיינר כסו שף של יורם ניצן, בשנותיה האחרונות של מסעדת מול-ים. וזאת, לאחר שעשה דרך ארוכה של לימודים והתמחויות במסעדות מובילות באירופה. הסגנון שלו אלגנטי ומהודק, נאמן מאד לרוח הזמן והמקום, עושה שימוש בירקות ובשרים מקומיים, היום אולי יותר מתמיד.

מגמה זו התחדדה אצלו במיוחד לאחר נישואיו לשי שבח, חקלאית ויזמית חברתית אשר הקימה יחד עם אמא ואחותה את חוות "קיימא בארותיים", בה הן מגדלות ירקות ופירות, עשבים, עלים וצמחי תבלין לרוב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו