שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

שנתיים אחרי פתיחתה, מסעדת מקונג נסגרת

היא נועדה להיות פופ-אפ זמני שיתמקם בבר האקסטרא ברוט במהלך חופשת הקיץ. בינתיים הביקורות היללו, הקהל נשבה והפופ-אפ נשאר. אבל גם לדברים טובים יש סוף (וכל סוף הוא התחלה חדשה)

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מסעדת מקונג
מבט מבפנים
מקונגצילום: מגד גוזני
ליבי שפרלינג

מסעדת מקונג, אחד מבתי האוכל האסיאתיים האהובים בעיר, הודיעה אמש על סגירתה בסוף השבוע הקרוב, לאחריו תהפוך למעין פופ אפ מתחדש ברוח מעט שונה. על פתיחתה של המקונג דיווחנו כאן במדור לפני שנתיים בדיוק, אז החלה את דרכה כמעין פופ אסיאתי שובה לב ומבעיר לשונות באש, מאחוריו עומדים אנשי בר היין ברוט הסמוך. עוד לפני הפופ-אפ האסיאתי הארוך, קיימו במקום מסורת של כמו פופ-אפ בצורת תפריט מיוחד ומסורת "שישי זקוסקי", כשמדי יום שישי חגגו במקום את המנהג של זלילת מתאבנים ומנות קטנות בצד כוסיות משקה רבות.  

בראש החבורה העליזה והרצינית שמאחורי המקום ניצב שף יאיר יוספי שחבר במקונג לשף גיא רובננקו, איש אוכל בכל רמ"ח אבריו, הרפתקן חובב טיולים שתשוקתו לאוכל הובילה אותו לכפרים רחוקים במזרח ללמוד את רזי הבישול המקומי, לרבות הכנת משחות שונות, קארי, התססות ושאר טכניקות שהפכו את המטבח הקטן של המקונג למעבדת ניסויים הכי מטורללת  וצבעונית בעיר.

בעמוד הפייסבוק של מקונג פורסמה אתמול ההודעה הבאה: "פתחנו פופאפ. לחודשיים בלבד. לקיץ. ואז החלטנו להאריך קצת. רק קצת. ופתאום, בלי ששמנו לב עברו שנתיים, מה שככל הנראה מזכה אותנו בשיא העולמי של הפופאפ הארוך בהיסטוריה. אז עכשיו החלטנו לסיים את הפופאפ. ואיזו דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר, ובכן, לפתוח עוד פופאפ? אז מחודש יולי נהיה סגורים ברוב ימות השבוע ונפתח רק בימי חמישי ושישי. בימים האלה נעשה סדרה של פופ אפים: חמארה תאילנדית, או מסעדת פועלים יונאנית, מזללה כמו בלאוס או חנות באן מי וויאטנמית - נראה מה יתחשק לנו ולכם (מוזמנים לבקש מנות אהובות מהעבר). יבואו להתארח חברים ותיקים ואולי גם חברים חדשים, נאכל הרבה, נשתה הרבה ובאוגוסט נצא סופסוף לחופש הגדול.

בשבוע הקרוב, עד יום שישי ה-28 ביוני, יש לכם הזדמנות אחרונה לאכול את הבאן מי הכי טעים בעיר, את סלט הפפאיה השווה שלנו, את סלט המלפפונים החריף ואת הלאאפ דג העוד יותר חריף - כלומר, את התפריט הרגיל שלנו".

שיחה עם יאיר יוספי לא שופכת הרבה אור על הסיבות שהביאו לסגירה ולשינוי הכיוון. "אין ספק שזה היה הפופ אפ הכי ארוך בהיסטוריה, זה תוכנן מראש להיות משהו זמני", הוא מסביר. "מה שחשוב זה שהמקונג פתוח במהלך השבוע הזה ועד יולי במתכונתו הרגילה ומחודש יולי יעבור לעבוד רק בימי חמישי ושישי, כשכל כל פעם המטבח ישתגע עם איזה שגעון אחר של רובננקו, בין אם זה דוכן באן מי או אוכל רחוב לאוסי או כל דבר אחר שיבוא לו", כך יוספי. "מה שבטוח שאלו יהיו דברים הרבה יותר ספציפיים וכמו שאנחנו משתדלים לעשות, נאמנים למקור. רובננקו יעשה מה שבא לו וזה הכי טוב שיכול להיות. באשר לתכניות להמשך, טרם החלטנו ובינתיים אנחנו ממשיכים להחזיק במקום עד שנחשוב מה לעשות הלאה", הוא מסכם.

בימים הקרובים עדיין יגישו פה את מנות הדגל וספיישלים מתחלפים כמו קארי בורמזי עם חלב קוקוס, פרוסות בקר, גזר, בצל, תפוח אדמה, קריספי שאלוט ועשבים עם אורז, באן מי יונאן עם  נתחי פרגית צלויים ברוטב ברביקיו סיני ותערובת תבלינים מיונאן, חמוצים, מיונז מאגי וכוסברה, באן מי סרדינים ברוטב עגבניות חריף בהשראה וייטנאמית, קציצות שרימפס וסרטנים בתיבול ויאטנמי עם אטריות שעועית, חסה, עשבי תיבול ורוטב טבילה מתוק. נהרות של ג'ין, קוקטיילים ויינות משוגעים מרחבי העולם ילוו את כל הטוב הזה.

מקונג, נחלת בנימין 36, תל אביב. 054-2845047. המקום יפעל במתכונת התפריט האסיאתי הרגיל עד יום שישי ה-28 ביוני. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ