אחרי 13 שנה: מסעדת מל ומישל נסגרה בסוף השבוע

חמישה חודשים אחרי הודעתה, המסעדה האיטלקית האהובה ברחוב בן יהודה בתל אביב נסגרה סופית בסוף השבוע. החדשות הטובות: השף ניר ויימן נשאר במקום, שאומנם ייסגר, אבל ייפתח בקונספט אחר

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מל ומישל
היתה ועודנה המסעדה הרומנטית בתל אביבצילום: דודו בכר

בעת האחרונה נתבשרנו על לא מעט מקומות אהובים שנסגרים. ובמקרה הנוכחי, ביוני האחרון הודיע השף ניר ויימן ממסעדת "מל ומישל" האיטלקית האינטימית מרחוב בן יהודה על סיום פעילותה אחרי 13 שנה, לפחות במתכונת הנוכחית. בתכנון המקורי ביקש ויימן להיפרד מהמסעדה כבר בספטמבר, אולם הקהל התקשה להיפרד והשף החליט להמשיך ולהחיותה עד לסוף השבוע האחרון. כעת, מל ומישל נסגרה באופן סופי.

וזה מה שחשב שגיא כהן על מל ומישל

גל הסגירות הנוכחי, כמו גל הסגירות שהכה בשנה שעברה, הוא אולי תזכורת כואבת למצב הקשה בו שרוי ענף המסעדנות בארץ: זה מתחיל בהיטלים על העסקת עובדים זרים, עובר דרך מיסוי על טיפים ונוגע גם לרגולציות ודרישות מוניציפליות שונות, ושלא לדבר בכלל על מחירי הנדל"ן המאמירים (למשל, בתל אביב). כל הללו לא מקלים, בלשון המעטה, על חייהם של המסעדנים. מצד שני, כשזה נוגע לסגירות של מסעדות ותיקות מאוד, כאלה שבנקל אפשר לכנות גם "מוסדות", נכנס עוד משתנה למשוואה: שחיקה.

שולחן במסעדת מל ומישל
צילום: דניאל לילה

לראייה, ואולי גם כדי לספק מידת מה של נחמה, אומנם מסעדת מל ומישל הוותיקה נסגרה, אולם ניר ויימן, השף והבעלים לא הולך לשום מקום. הוא רק מעביר אותו מתיחת פנים. בהתאמה, מנות אהובות מן המטבח האיטלקי כמו אניולוטי, ניוקי, טורטליני וסקלופיני, יפנו את מקומן בחלל המסעדה לטובת מטבח מקומי. הכאב על הבשורה אולי גדול יותר, חרף העובדה שזו לא לגמרי סגירה, מפני שבמשך שנים נחשבה מל ומישל לאחת המסעדות האיטלקיות הטובות בתל אביב, כשבראשית הדרך פתח אותה לצד ויימן גם השף יוגב ירוס, אולם פרש ממנה בהמשך.

כרגע, התחזיות עוד לא ממש ברורות, אבל הכיוון המסתמן לעתיד הוא מטבח ים תיכוני, דגה טרייה ודגש על ירקות ושאר חומרי גלם מקומיים. אנחנו נתגעגע למשל ומישל.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ