חצי שנה אחרי שנפתחה, מסעדת צ'יינה קלאב נסגרת

היא סימנה תקווה לעתיד האוכל הסיני המקומי והייתה נקודת אור בתחילת שוק הכרמל, אבל לכל דבר טוב יש סוף. "מברוק, מכרנו", כתב אחד הבעלים בעמוד האינסטגרם שלו ושפך אור על סיבת הסגירה

ליבי שפרלינג
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מסעדת "צ'יינה קלאב".
מסעדת "צ'יינה קלאב"צילום: דודו בכר
ליבי שפרלינג

בחורף האחרון נפתחה צ'יינה קלאב, מזללה סינית קטנה אך מוקפדת בכניסה לשוק הכרמל. כבר בהתחלה, הפך המקום את חייהם של חובבי האוכל הסיני בעיר לוורודים בהרבה, לא רק בגלל העיצוב הורוד-מתקתק שלו אלא בעיקר בזכות מרכולתו. צ'יינה קלאב נפתחה על ידי האחים שי ואייל קיצ'ס, מי שהביאו לעולם גם את מזללת הבאנים והראמנים "דה באן" (הרבה לפני שראמן היה לטרנד) ולמעשה, צ'יינה קלאב ירשה את מקומה, גם פיזית, באותו הלוקיישן ממש, שלושה חדשים לאחר ש"דה באן" נסגרה.

כרמל דאק- שוק וירך ברווז, הויסין, פלפל שחור, מלפפון, בצל ירוק ופיתה
כרמל דאק- שוק וירך ברווז, הויסין, פלפל שחור, מלפפון, בצל ירוק ופיתהצילום: אנטולי מיכאלו

דה באן הייתה מסעדה מוצלחת והומה תמיד, שההודעה על סגירתה הצליחה להפתיע את קהל הסועדים הנאמן שלה. ככלות הכל, היא הייתה מהראשונות בעיר להציע באנים (לחמניות מאודות) איכותיים ונאמנים למקור. לצד הבאן, שלטו בתפריט גם מרקי ראמן בעלי ציר אומאמי עמוק ומשובח, צלחות אטריות ואפילו יופי של סאקה וקוקטיילים. נדמה שהסיבה לסגירתה של דה באן הייתה שהאחים קיצ'ס מאסו במוכר ובשגרתי וביקשו לגוון קצת את העיסוק השוחק ממילא בעולם המסעדנות והמטבחים.

ניאנג צ'אנבאו - פלפלים ממולאים בעוף עם ספייסי סויה
יאנג צ'אנבאו - פלפלים ממולאים בעוף עם ספייסי סויהצילום: אנטולי מיכאלו

פתיחתה של צ'יינה קלאב הייתה שונה בנוף ונדמה שהיא הביאה לתל אביב ביצוע פחות שגרתי, מטבח מוקפד מאוד, רענן, שופע טעמים ולא מזייף, לא עמוק פנימה ולא החוצה, כלפי הקהל. נדמה שגם בשל כך, היא זכתה לשבחי המבקרים אשר היללו אותה פה אחד. היא אתגרה את החך בכך שביקשה לייצר מין ריקוד אקזוטי ומופלא בין המזרח הרחוק ללבנט המקומי.

פלדה טלה בכמון 'שנג'יאנג', אטריות אורז, כוסברה, ליים, צ'ילי ובצל סגול
פלדה טלה בכמון 'שנג'יאנג', אטריות אורז, כוסברה, ליים, צ'ילי ובצל סגול, צ'יינה קלאבצילום: אנטולי מיכאלו

התפריט השתרע על פני שלל מטבחי סין ולקח לקצה עם טעמים עמוקים, חמוצים, חריפים ותזזיתיים באופן כללי. בין המנות הבולטות היו עגבניית מגי עם ויניגרט חומץ אורז שחור, שמן כוסברה ושום פריך; סלט תפוחי אדמה יפני; סלט ירוק עם בצל מוחמץ, ויניגרט שומשום ושאלוט; סשימי דג ים בסגנון הונג קונג עם עור פריך וכוסברה; חציל סיני ופלפלים ירוקים חריפים במילוי עוף קצוץ; כרמל דאק שהיא מנת שוק אווז מפורק עם רוטב הויסין, פלפל שחור, מלפפונים, בצל ירוק ופיתה (בהשראת דוכן הפיתות 'כרמל' שמפעילים האחים בצמוד לצ'יינה  קלאב); וספייריבס טלה שינג'אינג עם כמון, אטריות אורז, בצל סגול, כוסברה, ליים וצ'ילי.

ראמן, ציר עוף סמיך, טרין עוף, שמן שום שחור, ביצה בסויה ואצת נורי ובצל ירוק בצ'יינה קלאב
הוא נשאר ושודרג, ראמן עוף סמיך עם שמן שום שחור וביצה בסויה בצ'יינה קלאבצילום: אנטולי מיכאלו

בעמוד האינסטגרם האישי שלו, כתב אייל קיצ'ס אודות הסגירה: "מברוק, מכרנו" והוסיף כי האחים קיבלו השבוע הצעה שקשה היה לסרב לה ולכן המסעדה, שתוכננה ממילא לפעול כפופ-אפ זמני, תיסגר סופית כבר בסוף השבוע, בלי יותר מדי זמן להיפרד. בתוך כך, הוא הקדיש מילות הוקרה גם לכל מי שלקח חלק במסעדות של האחים לאורך השנים, אם בדה באן או בצ'יינה קלאב, אם כחלק מהעובדים או כחלק מהסועדים. על האחרונים כתב ש"הגיעו תחילה כזוגות או רווקים ושהפכו הורים, לילדים שגדלו על האוכל שלנו, זה מרגש אותנו", סיכם. 

בכך מצטרפת צ'יינה קלאב לגל סגירות שממשיך להכות במחצית השנייה של 2019, כאשר המצטרפות הטריות ביותר לרשימה הן המסעדות בר א וין, דא דא ודא, אלורה, מל ומישל, פיאצה דיזנגוף, בית הקפה ג'רמיה אחרי 13 שנות פעילות, בר הטיילור מייד, לינק הירושלמית, מסעדת הדגים הוותיקה "השקד", דוכן העוף של השף רן שמואלי בשרונה מרקט, מאפיית לנדנר בירושלים, המסעדה המצרית ג'ולי מכרם התימנים וקונדיטוריית אלברט הוותיקה בשוק לוינסקי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ