ליבי שפרלינג
כריך כרוב סגול ב"ברווזי"
כריך כרוב סגול ב"ברווזי"צילום: חיים יוסף
ליבי שפרלינג

במרץ 2018, פתח השף רז רהב את "ברווזי", סנדוויצ'ייה מקורית ושונה בנוף, שהתמקמה במלון השכונתי "שאול" שברחוב טשרניחובסקי. נדמה כי פתיחתה לא הייתה רק תרומה למה שתל אביב חסרה זמן כה רב: מקום קטן ומהודק שמכינים בו כריכים מושקעים ובמקרה של רהב, מלאכת מחשבת ממש, אלא שהמקום היה גם בין הסנוניות הראשונות בגל החדש שהוביל את טשרניחובסקי להיות הרחוב הקולינרי שנהפך להיות במהלך השנה האחרונה; לצד פתיחתם של מקומות כמו בר האוכל המבריק "שחקי שחקי" של יהלומה לוי או הגלידרייה המעולה "שטפן".

ביום שישי האחרון הודיע השף רז רהב על סגירתה של סדוויצ'יית ברווזי בסוף החודש, בעוד ימים ספורים ממש, מקום שהוא הרבה יותר מסנדוויצ'ייה אבל גם לא ממש מסעדה. לראייה, כבר מבראשית צויד המטבח של ברווזי במעשנה, תרמומיקס, מכשיר סו ויד וטכנולוגיות מתקדמות אחרות שהפכו אותו למגרש משחקים צבעוני, שמאפשר לרהב ליצור, גם אם בזעיר אנפין, את אותו המטבח הגבוה שהוא מזוהה עמו. כלומר, מטבח שיודע להיות גם מולקולרי, שופע מיצויי אבקות ומשחקי טקסטורות, תמציות טעם ומופעים קולינריים של הפחות מוכר ושגור, כמו שאפשר לראות במסעדת OCD ביפו, שרהב הוא השף המוביל אותה.

השף רז רהב
השף רז רהבצילום: דודו בכר

בעברו, עבד רהב במסעדת פופינה, המשיך לסטאז' קצר במסעדת קיטצ'ן טייבל הלונדונית ולימים, שב ארצה ופתח עם שותפים, בהשראתה, את מסעדת OCD, שם הוא מגיש מטבח מוקפד עד מאד, יצירתי וכמעט עילי, עם משחקים מולקולאריים שהולכים עד הקצה. זכייתו לפני בשנה בתואר שף השנה של מדריך גומיו הבהירה אז כמה הוא זוהר בשמי המטבח המקומי, ולא בכדי.

עם פתיחת "ברווזי" ציין רהב כי השאיפה שלו היא להגיש כריכים שיצליחו לעניין ולאתגר מבחינה קולינרית ואולי יותר מכך; בעידן של שפים שעושים פיתות או המבורגרים ומנגישים את מטבחיהם הגבוהים, רהב ביקש להגיש מנה שהיא אולי יומיומית במהותה אבל רחוקה מלהיות פשוטה. כך למשל, אפשר היה למצוא כאן בין הלהיטים כריך כרוב סגול צלוי בשלמותו בציר של עצמו, צלוי בחמאה, צ'אטני אגסים וגבינת בר של ברקנית או מיני באגט עם קרם פרש וחלמון מעושן. בקיצור, אתגר.

היגיון דומה, אולם הפעם דווקא בהקשר של ההודעה על סגירת המקום, הוא הדגים כשציטט את אלינור רוזוולט בחשבון האינסטגרם שלו: "עשה לפחות דבר אחד שמפחיד אותך מדי יום", כתב. "לפעמים אלו דברים מבאסים אך אמיצים. בסוף החודש נסגור את ברווזי". בהמשך, מבלי לשפוך הרבה אור על סיבת הסגירה אבל עם רמזים להמשך, הוסיף: "אפשר היה להאשים 'שקשה כאן בתעשייה' או משפטים דומים אחרים, אבל זה לא המצב. לפעמים צריך ללמוד לשחרר ובחרנו לסגור את הדלת בשביל להתפתח מקצועית", כך רהב. בקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל הוא חידד: "חשוב להזכיר ש'ברווזי' נסגר בשביל שאנחנו נוכל להתפנות לפרויקט אחר ולהמשיך הלאה. הכרוב הסגול עוד יחזור", הבטיח.

View this post on Instagram

אני לא באמת יודע איך לגשת לזה, או איך להגיד בצורה הנכונה. לא בגלל שזה בלתי נתפס או נורא ואיום, להיפך, בגלל שזו החלטה שקיבלנו בחיוך, בשמחה ומתוך הבנה שזה עוד שלב בחיינו המקצועיים כייזמים. נקודת מפנה שצריכים לעבור, שלב בו צריך להחליט אם ממשיכים בחיים כמו שאנו מכירים אותם או עושים החלטות קשות בשביל להתפתח הלאה. אלינור רוזוולט אמרה ״עשה לפחות דבר אחד שמפחיד אותך מדי יום״, לפעמים אלו דברים מבאסים אך אמיצים. בסוף החודש נסגור את ברווזי. אפשר היה להאשים ״שקשה כאן בתעשייה״ או משפטים דומים אחרים, אבל זה לא המצב. לפעמים צריך ללמוד לשחרר ובחרנו לסגור את הדלת בשביל להתפתח מקצועית. להתפנות לפרוייקט חדש שאנחנו עובדים עליו ולהמשיך ולעבוד וליצור בבית בOCD. ברווזי ייסגר לקהל הרחב בסוף החודש וימשיך לתת שירות לאורחי הוטל סול בחודשיים הקרובים. היה שלום ותודה על הכרובים והספייריבס. Barvazi will Return. @barvazitlv

A post shared by Raz Rahav (@razi_barvazi) on

הסגירה של "ברווזי" מצטרפת לרשימה מתארכת של מקומות טובים ואהובים שנסגרו, או שהודיעו על סגירה, ביניהם מסעדת "צ'יינה קלאב" הסינית בשוק הכרמל, "בר א וין" ו"דא דא ודא" בשדרות רוטשילד, "אלורה" או מל ומישל האיטלקיות, בית הקפה "ג'רמיה" אחרי 13 שנות פעילות, בר ה"טיילור מייד", "לינק" הירושלמית, מסעדת הדגים הוותיקה "השקד", דוכן העוף של השף רן שמואלי בשרונה מרקט, מאפיית לנדנר בירושלים, המסעדה המצרית "ג'ולי" מכרם התימנים וקונדיטוריית אלברט שפעלה 84 שנה בשוק לוינסקי.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ