איך ומתי טעם הסטלנים, המוני וצעקני, הפך להיות הסטנדרט הישראלי?

המשלוח האידיאלי לסטלני בקעת אונו נמצא ב"מלבי יהוד" עם מלבים מושחתים ו"מגשעוגייה" שיגרום לכם להזיל דמעות סוכר. טעמנו, יצאנו בחיים ואפילו הבנו איפה זה בקעת אונו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
"מגשעוגיה" - מגש של עוגיה ב"מלבי יהוד" עם שוקולד חלב ולבן, עדשי m&m צבעוניים ושמיניות בייגלה

בראשית היה ההמבורגר המחתרתי. אווירת החסמב"ה שלו הצליחה מעבר למשוער וכך נולדו להן בתורן גם כנופיית הכנאפה, פיצה שיורדת ממנוף רק בימי שבת וכעת גם מלבי יהוד. הטרנד הזה, של אוכל שפעם לא חלמנו שניתן יהיה להזמין עד לסף ביתנו, הולך וצובר תאוצה במקביל למהפכת וולט, שלצד אירועי דריסה רבים ברחבי העיר, הופכת את האוכל הכי בלתי מושג של אתמול לשאריות המקרר של מחר.

מלבי יהוד מציע עוד מאותו הטרנד, הפעם מהצד המתוק מאוד שלו - מלבי במבחר טעמים, הכי מוגזמים שתוכלו לדמיין (ואז תוסיפו עוד גוזמא מלמעלה), לצד להיט הענק שלו, הלוא הוא "מגשעוגיה". מדובר בעוגיית ענק מושחתת המגיעה במגש פיצה, ולא בכדי. בדומה למאכל הסטלנים המושלם שהוא בצק המחבק גבינה מותכת ורוטב, גם כאן מורידי הראשים, מציתי העניינים ומחוררי החולצות – הם הכתובת העיקרית לכל המתוק-מתוק הזה.

רצינו להזמין למערכת, אך לעת עתה המקום מבצע משלוחים רק לאזור בקעת אונו. ויש כזו בקעה, אגב, ביררנו. אז ארזנו את עצמנו ונסענו אל המלביה עם העוגיה הסודית הזו, רק כדי לגלות שמדובר בבית פרטי שממנו יוצאים שליחים בשעת ערב להשביע את רעבם של סטלני הבקעה. יש כזו, אומרים לכם.

הזמנו מלבי קלאסי עם סירופ מי ורדים ובוטנים; מלבי עם נוטלה וגליליות; מלבי עם לואקר ופאייטה (שברי וופל גלידה) ומלבי עם קינדר בואנו לבן ושבבי קוקוס קלוי (15 שקלים, 10 שקלים ל"מלבי של פעם"). ואז עוד שני "מגשעוגיה" - הראשון עם בסיס שוקולד מריר ומעל אצבעות קינדר, שמיניות בייגלה ומטבעות שוקולד לבן; והשני עם שוקולד חלב ולבן, עדשי m&m צבעוניים ושמיניות בייגלה (49 שקלים).

המלבי ב"מלבי יהוד": מימין למטה ועם כיוון השעון - מלבי קלאסי עם סירופ מי ורדים ובוטנים; מלבי עם נוטלה וגליליות; מלבי עם לואקר ופאייטה (שברי וופל גלידה) ומלבי עם קינדר בואנו לבן ושבבי קוקוס קלויצילום: רוני קשמין

התוצאה מהממת את החושים. המגשעוגיה נראה כאילו פצצת מצרר התפוצצה בחנות ממתקים, ויצרה אוסף צבעוני של מתוקים מכל המינים. הבצק עצמו משובץ בשוקולד, מה שיוצר ביס כל כך מתוק שבזמן שנגסנו, איש סוכרתי בבניין השכן הזריק לעצמו אינסולין והחל לכתוב את צוואתו. המתיקות הגבוהה הפכה את הלעיסה למשימה בלתי אפשרית, טעמי שוקולד התערבבו זה בזה, המליחות של הבייגלה ניסתה להילחם אך אצבעות הקינדר נזלו עליהם וכבשו כל חלקה טובה בפה שדרש דבר אחד - מים.

בזמן ההמתנה הארוכה בחום של בקעת אונו, אי שם ביהוד, שוחחנו גם עם בעלי המלביה שהבהיר לנו שהמלבי שלהם נטול ג'לטין ובריא יותר מכל המלבים האחרים. ייתכן שהוא צודק אבל התוצאה היא כוס קינוח נטולת העקצוץ הסחלבי שהוא לב ליבו של המלבי. כפית אחרי כפית ניסינו למצוא, לשווא, את אותם מי הוורדים הזכים שיכו בלשוננו ויגרמו לנו בעת ובעונה אחת להיגעל ולהתמוסס מאהבה. אך לשווא. טעמנו קינוח ולא מלבי, שאמנם התחפש לכזה אבל שום וופל גלידה לא יהפוך אותו לגן עדן הגיהנומי שהוא הפודינג הסחלבי המקורי.

רק מזרק אינסולין חסר מעליה, עוגיית ענק עם שוקולד מריר, אצבעות קינדר, שמיניות בייגלה ומטבעות שוקולד לבן צילום: רוני קשמין

שלא יהיה ספק, כל מה שטעמנו ממלבי יהוד היה טעים, מושקע (עבודת יד, חברים) ועשוי מחומרים טובים (ובוודאי יקרים), אבל העידון, איזון הטעמים ואלמנט ההברקה היו נעדרים מכל אחת מהכפיות שאספנו אל פינו. בזמן ההישענות אחורנית והניסיון להרגיע את העין שהחלה לקפוץ מפאת כמות הסוכר, ניסנו להבין מתי טעם הסטלנים – לא בדיוק הצרכנים עדיני החך ביותר בעולם כולו – הפך לסטנדרט בישראל. מכל פינה קופצים עלינו קינוחים מוגזמים, מגשים מושחתים וטעמים שמתפוצצים בפנים. נראה שכמו באמריקה, גם בישראל הסטלנים, המגזימנים והקיצוניים ניצחו, והחיים שלנו הופכים בהתאם להיות מוגזמים, צעקניים, ומלאי סוכר.

אחרי שסיימנו לטעום הזמנו את הקומה כולה לחסל את מה שנותר, והתגובות המהללות-נהנות תפסו אותנו בהפתעה. אכן, זהו זמן הסטלן לזרוח, כמו גם כל מי שרוצה גדול, חזק, מתוק והרבה. כעת הללו יוכלו להשיג את זה ישירות הביתה ממלבי יהוד, בהנחה שהבית ממוקם איפשהו ברדיוס של בקעת אונו, שאגב, קיימת. 

בקרוב – ראש בראש של כל הנייט קוקיז שצצו להם ברחבי העיר. וזו הבטחה! 

מלבי יהוד, טלפון להזמנות - 050-900-8860. שעות פעילות: ראשון-חמישי, 19:00-22:00; שישי-שבת, 12:00-22:00  

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ