רוני קשמין
רוני קשמין
טורטליני סרטנים
"טורטליני במסעדת "טלביהצילום: אסף קרלה
רוני קשמין
רוני קשמין

קבוצת "מחניוּדה" הירושלמית, שמחזיקה בלא מעט מסעדות ומוסדות בבירה, בין השאר מסעדת השף-שוק הנושאת את שמה, כמו גם בר האוכל "יוּדל'ה" ממולה וכן מעדנייה, בר היין ברחוב עזה ומסעדת "הדקל" שבבעלותה, נפרדת ממסעדת "טלביה" שהייתה חלק ממנה עוד מראשיתה. קצת כמו שקרה עם מסעדת "מונא" לפני כחמש שנים, אז יצאה לדרך עצמאית בראשות השף הראשי בה (מושיקו גמליאלי) כך גם הפעם – טלביה, שנפתחה לפני שנים מתחת לתיאטרון ירושלים, ומראשיתה השף ניר לוי מוביל אותה, יוצא כעת לדרך עצמאית, מחוץ לפעילות הקבוצה. 

ומה זה אומר בפועל? ובכן, תלוי את מי שואלים. מטעם הקבוצה נמסר: "לאחר שש שנות פעילות משותפת של קבוצת מחניודה ושף ניר לוי בהפעלת מסעדת 'הטלביה' הוחלט על פירוק השותפות. המסעדה תיוותר בבעלותו של השף לוי, שף המסעדה מיום הקמתה אשר ימשיך בהפעלת המסעדה במתכונתה הנוכחית. הצדדים מאחלים זה לזה הצלחה רבה בהמשך הדרך ומודים האחד למשנהו על שש שנות שיתוף פעולה". 

לוי, מצידו, בחר לא להתייחס להודעה, אלא במשפט: "מזה שש שנים אני שף ושותף במסעדה. שום דבר לא ישתנה", כך חתם. במקרה של "מונא", אפשר היה להבחין בבירור במגמה המשתנה, כשהמסעדה יצאה לדרך עצמאית ובהתאמה גם התפריט הצרפתית והבישול העילי פינו מקום בתורם לאווירה מעט יותר משוחררת וגישה קצת יותר מקומית. באשר לטלביה, שהתפריט והאווירה בה מכוונים לבראסרי קלאסי במבע ירושלמי, רק הזמן יגיד. כלומר, אם האויסטרים, הקלאב סנדוויץ', השניצל הווינאי, צלעות החזיר בבירה,  סלט הקיסר והפולנטה, יפנו בתורם מקום לרוח חדשה ששף לוי יפנה אליה, או שמא המקום מלכתחילה היה כחומר ביד השף התפעולי שלו, או לא. כך או אחרת, אולי זה הזמן לבקר שוב בטלביה, המקום שלירושלמי סטנדרטי ושמרן אין מה לחפש בו, אולם נחשב לאח השקט והמצטיין של קבוצת מחניודה.  

טלביה, שופן 5, ירושלים. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ