הבהלה לזהב הירוק: מסעדות מגישות גוואקמולה מזויף בגלל המחסור באבוקדו

החום ומלחמת הסחר של הנשיא טראמפ הובילו למחירי אבוקדו גבוהים במיוחד, והמסעדנים בלוס אנג'לס מגייסים את כל היצירתיות כדי לא לאכזב את הלקוחות המכורים

איתן לשם
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אבוקדו
מקסיקו מספקת כיום כמעט 100% מתצרוכת האבוקדו של האמריקאיםצילום: Stringer ./רויטרס
איתן לשם

רפובליקנים ודמוקרטים, ימנים ושמאלנים, אוהבי ערגליות תות ואנשים רגילים, כולם מאוחדים באהבה אחת טהורה - האבוקדו. "הזהב הירוק" הפך לסמל היאפיות האינסטגרמרית, כשטוסט האבוקדו פרץ מחסומים והופיע בתפריטים מאנגליה ועד ארגנטינה. הבהלה לאבוקדו העלתה אט אט את מחירו וכעת, בשילוב עם תופעות מזג אוויר קיצוניות, מחירו מרקיע שחקים. אך הרעב של האמריקאים לגוואקמולה שלהם לא מתחשב בעונות השנה, ומסעדות בלוס אנג'לס החלו למכור גוואקמולה מזויף.

המגזין lataco, שמשמו ניתן להבין כי הטאקו על ראש שמחתו, יצא לתחקיר מקיף וגילה שטאקריות רבות משתמשות ב- Calabacita, מעין קישוא מקסיקני בעל מרקם דומה לאבוקדו. על פי המגזין, שהסתמך גם על מקורות במקסיקו סיטי, לא פחות, ערבוב של הקישוא עם המרכיבים האחרים של המטבל האהוב משיג דמיון מפתיע בטעם, במרקם ואפילו בהתחמצנות – שכמו במטבל עשוי אבוקדו, הופך לשחור בתוך כחצי שעה.

מנהל רשת המסעדות El Tepeyac Café, קרלוס תומאס, סיפר לחדשות ABC  שגם ברשת שלו ניסו את המטבל המזויף, בינתיים רק על העובדים "אבל זה לא הולך לקרות". לדבריו, המחירים המאמירים של האבוקדו חצו כל גבול, כשארגז יכול בקלות להגיע ל-130 דולר. "אבל מסעדנים פשוט לא יכולים לומר ללקוחות 'מצטערים, אין לנו אבוקדו'".

טוסט אבוקדו
טוסט אבוקדו, אחד מלהיטי האוכל הגדולים של השנים האחרונותצילום: דרימסטיים

הסיבה העיקרית לנסיקת המחירים היא מזג האוויר החם, שמכה בקליפורניה, בה גדלה מרבית תוצרת האבוקדו בארצות הברית. במקביל לעלויות ההשקיה הגבוהות, קיימת גם מלחמת הסחר של טראמפ עם שכנותיו מצפון ומדרום, וכשמדובר במקסיקו – ספקית האבוקדו הגדולה בעולם – קל להבין מדוע צרכני הפרי האלוהי נמצאים בלחץ לא קטן.

ואחרי הלחץ והבהלה שהזיוף עורר, החלו רבים להתעניין באותו קישוא מקסיקני ובאפשרות הקסומה לייצר ממנו מטבל טעים וחדש לגמרי. הנה המתכון לגוואקמולה ללא אבוקדו, כפי שפורסם ב- lataco:

מצרכים:

1 קישוא מקסיקני, עם קצוות קצוצים, חתוך לרבעים
6 עגבניות בינוניות, ללא קליפות 
1 פלפל חלפיניו חתוך לאורך 
1/4 כוס שמן בעל טעם ניטרלי
2 שיני שום
1/4 כוס כוסברה
1/2 כפית מלח

הכנה:

מכניסים את הקישוא והעגניות לסיר בינוני כשמים מכסים את הירקות, ומבשלים על אש גבוהה. מבשלים עד שהעגבניות רכות (ומשנות את צבען) והקישוא מבושל. מסננים את המים.

למחבת בינונית שמונחת על אש בינונית, מוסיפים שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את החלפיניו ומטגנים עד שהוא מזהיב וחרוך בכמה נקודות. מוציאים את החלפיניו מהמחבת ושומרים את השמן.

בבלנדר, מוסיפים קישוא מקסיקני, עגבניות, חלפיניו, שמן החלפיניו, שיני שום, כוסברה ומלח. מערבבים עד לקבלת מרקם שמנתי וחלק. טועמים ומתקנים מלח במידת הצורך.
יוצקים לקערה ומניחים להתקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ