עוגת הגזר הטובה ביותר שטעמנו השבוע

"מתי פותחים" הפך למוטו הבלתי רשמי של השף עינב אזגורי מקפה נורדוי, לקראת פתיחת "נורדיניו", המעדנייה הקטנה שליד. כעת, היא סופסוף נפתחת והו, אילו עוגות נהדרות תמצאו בה

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת גזר מזוגגת קרם שמנת של מעדניית "נורדיניו"
מהטובות שאכלנו לאחרונה, עוגת הגזר של מעדניית "נורדיניו"צילום: מוטי מילרוד

לפני קצת יותר משנה נפתח "קפה נורדוי", הביסטרו הצרפתי שמאחוריו השף עינב אזגורי, מי שעמד גם מאחורי בר היין והאוכל "בר א וין" שהספיק להיסגר בינתיים ויש שזוכרים לו חסד נעורים גם בזכות ימי הבראנצ'ים השיכורים בסרווסריה, מנוחתה עדן. עוד בפתיחה, הבטיחו אנשי המקום פתיחה גם של מעדנייה סמוכה, בה ימכרו מני מאפים, טרינים בעבודת יד, לחמים טובים וכריכים שיותקנו מהם, עוגות, עוגיות ושלל מגדנאות, כקינוחי ויטרינה ו"עוד דברים לקחת הביתה", סיכם אז אזגורי. כעת, המעדנייה נפתחת, והיא צפויה להיות אפילו שמחה יותר ממעדנייה-מגדנייה רגילה, כשיציעו בה בכל ימות השבוע גם אפריטיבו. 

שעה שמחה מאוד

כחלק ממנהג האפרטיבו – אולי הבשורה המרכזית בנורדיניו (לצד עוגת הגזר ועוגת הגבינה המפורסמת של קפה נורדוי, מיד נגיע אליהן) – יציעו כאן בימי החול, מראשון ועד חמישי לעת ערב, כוסיות משקה במחירים מוזלים ובצידן נשנושים ומתאבנים. בין המשקאות המשכרים יוצעו למשל, קוקטייל נגרוני מהחבית, בירה ("סאן מיגל") וכן כוסות יין או מבעבע במחיר חסר התחרות, במדינת תל אביב לפחות, של 19 שקלים. בין המתאבנים, צפויות מנות קטנות כקערת תפוצ׳יפס, זיתים, גלגל גבינה משתנה וקשת פוקצ'ות עם תוספות כמו עגבניות מרוסקות, ביצה קשה, אנשובי ורוקט או שינקן וגבינת אמנטל, ועוד. המקום אומנם עוד רק בהרצה, אבל כבר עכשיו יוכלו הסועדים בשעות האפרטיבו להזמין את היצע נשנושי האפריטיבו ב"בּוּפה ללא הגבלה" שיוצע על הדלפק (ויעלה 49 שקלים). 

מעדניית נורדיניו, מבט מבחוץ
מעדניית נורדיניו, מבט מבחוץצילום: מוטי מילרוד

מה אוכלים ומה שותים פה?

מעבר ליין ומתאבנים קלים בשעת האפריטיבו, תמצאו במקום הקטן בכל שעות הפעילות גם ויטרינה ובה כאמור, מני כריכים, מאפים שונים וקינוחים שאפשר לכלות בצד קפה (גם אליו נגיע) או לחלופין, לארוז ולקחת הביתה, או לפיקניק, או לים, או לעבודה. בין השלל: כריכי בוקר כמו כריך קרואסון קטן עם אנשובי, מוצרלה, פלפל חלפיניו כבוש, פלפל קלוי ורוקט; כריך לחמניית דוחן עם פסטו טבעוני, מלפפון, ברוקולי, אפונה ועשבי תיבול; כריך ביס חמאת בוטנים, גבינת טאלג׳יו רכה, ריבת פטל ופרי עונה; 11 סנטימטר של בגט עם שינקן ואמנטל; כריך קסטן עם סלט ביצים, ועוד (12-42 שקלים לכריך).

בגט מורטדלה עם עגבנייה, בצל מוחמץ, חרדל, רוקט, קורנישונים ומוצרלה
מביס פרעצל ועד הבגט שלא נגמר, לצד מאפי בוקר תמצאו גם כריכי צהריים ושעת אפריטיבו צילום: מוטי מילרוד

בהמשך, תמצאו גם כריכי צהריים, ביניהם פרעצל חמוצים עם פסטו טבעוני, חציל, ירקות מוחמצים ובצל ירוק; בגט מורטדלה עם עגבנייה, בצל מוחמץ, חרדל, רוקט, קורנישונים ומוצרלה ואחרים. סלטים לצד הכריכים או בלעדיהים, יותקנו במקום גם סלטים וביניהם מבהיק סלט עדשים שחורות ובטטה עם סלרי, פטרוזיליה, בצל סגול, וארוגולה או סלא ניסואז וסלט קיסר שהם קלאסיקה שלא נשחקה. בחלק האהוב עלינו במקום תמצאו דברי מתיקה משתנים כמו מדלנים, עוגיות שוקולד פאדג' ענקיות, רכות ועסיסיות; ריבועי קראק פאי חמאתיים שפיצחו בהם את הגודל האידיאלי עבור הקראק פאי (קטן); עוגות שקדים קטנות וצבעוניות שמכונות "ריינבואו" והן תענוג עילאי לחובבי המרציפן והספוג; שבלולי קינמון ריחניים; מאריטוצי, מאפי בריוש איטלקיים, ממולאים בקצפת מסקרפונה; טארטלטים קטנים ועוגיות מרשמלו (3-19 שקלים לקינוח). 

"ריינבואו", חיתוכיות שקדים צבעוניות במעדניית "נורדיניו"
תענוג לחובבי המרציפן והספוג, ריבועי שקדים ב"נורדיניו" צילום: מוטי מילרוד

ואז הגיעה עוגת התפוז

כל הללו ועוד, תמצאו פה אפילו את עוגת הגבינה הרכה-רכה של קפה נורדוי, שהספיקה זה מכבר להפוך למפורסמת, וזו אפילו לא בהכרח העוגה שהכי אהבנו כאן (18 שקלים לפרוסה; 110 או 190 שקלים, לפי הקוטר, לעוגה שלמה לקחת הביתה). חובבי עוגות גבינה מושבעים, איכשהו נשבינו כאן בקסמן של שתי עוגות ספוג לכאורה פשוטות – הראשונה היא עוגת גזר לחה ונהדרת, מבושמת תבלינים ומזוגגת בקרם שמנת; השנייה היא עוגת שמן זית ותפוזים, ריחנית ומעודנת אבל פשוטה מאוד, וזה גם סוד קסמה.

עוגת שמן זית ותפוז במעדניית נורדיניו
של הלל לפשטות, עוגת שמן זית ותפוזצילום: מוטי מילרוד

ואם לתת את המקום גם לקפה כאן, אז סנובים של קפה בוודאי ירננו, שהמקום מציע שיטות הכנה מגוונות של קפה, מאספרסו שנעשה בלחץ, דרך חליטות קפה בטפטוף איטי או קפה נייטרו מוגז וקר שנמזג מחבית, משל היה גינס כהה. גם מכונה של BeanZ איתרנו פה, כשמציעים במקום שלוש תערובות שונות, כל אחת בעלת תווי טעם ועוצמה משתנים ומגיעה מאזורים ומחוות גידול ייחודיות בעולם, על פניו תוך מתן כבוד לחוואיות ולחוואים. למי שמעדיפים, יש גם סוגים שונים של תה קר, כמו היביסקוס ויסמין. בקיצור, אחרית הימים, בערך.  

ריבועי קראק פאי קטנים במעדניית "נורדיניו"
כאן פיצחו את הגודל האידיאלי לקראק פאי חמאתי (קטן)צילום: מוטי מילרוד

נורדינוי, רחוב נחלת בנימין 27, תל אביב. שעות פעילות:א'-ו': 8:00-19:00; אפרטיבו: א'-ה': 17:00-19:00.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ