כבר בלי פיתות

המזנון השני בניו יורק משנה את פניו ויהפוך לשלוחה של צפון אברקסס

איל שני ואנשיו גילו שבאפר ווסט סייד של ניו יורק רבים מהלקוחות בדיאטה ולא בדיוק משתגעים אחרי פיתות. עכשיו הם הסבו אותו למקבילה הניו יורקית של צפון אברקסס, תחת השם מזנון צפון. האוכל טוב, עכשיו הסועדים רק צריכים להגיע

חיים הנדוורקר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אייל שני חותך דג
אייל שני, מחשב מסלול מחדשצילום: חיים הנדוורקר
חיים הנדוורקר

איל שני מחשב מסלול מחדש: אחרי שפסטיבל הפתיחה נרגע, התמונה מתבהרת. המזנון השני שנפתח רק לפני מספר חודשים באפר ווסט סייד בניו יורק משנה את פניו. מזה כשבוע ימים נקרא המקום "מזנון צפון" והוא בעצם המקבילה הניו יורקית של צפון אברקסס בתל אביב. בכניסה למזנון צפון, בניגוד למזנונים המוכרים בארץ ובעולם, יש מארחת, יושבים ליד שולחנות, המנות מוגשות בצלחות והעניין הבולט מכל הוא שרוב המאכלים בתוך הפיתה פשוט נעלמו מן התפריט. כן, המזנון של האפר ווסט סייד, שנפתח במקום בו שכן קפה ארומה, משנה את פניו בימים אלה לחלוטין.

אין כל ספק, היתה כאן טעות מבחינתם של יוצרי המזנון, איל שני ושחר סגל ואיש העסקים מויש זיו. האפר ווסט סייד הוא אזור משפחתי. רמת המודעות לבריאות היא גבוהה. אנשים לא רוצים יותר מדי בצק בבטן שלהם. כולם באפר ווסט סייד בדיאטה. מה גם שמתגוררים באזור הרבה יהודים וישראלים ועל אף שבהתחלה נרשמה התעניינות בסניף השני של המזנון, ההתעניינות פגה די מהר.

בשבועות האחרונים יותר ויותר אנשי אוכל דווחו כי המזנון באפר ווסט סייד ריק מלקוחות, עוד אמרו שהביצוע בינוני ביחס למזנון בצ'לסי מרקט וכי המקום חסר אווירה. קבוצת לקוחות שישבה במזנון בשעה מאוחרת גילתה שהמלצרים מתחילים בעבודות הסגירה, כשהם עדיין אוכלים במקום. השירות, כך אמרו, לא היה טוב.

מזנון צפון בניו יורק
השם כבר השתנה: מזנון צפוןצילום: חיים הנדוורקר

המזנון הראשון בניו יורק נפתח בצ'לסי מרקט לפני יותר משנה וזכה להצלחה רבה. צ'לסי מרקט הוא מתחם מלא בתיירים, אבל גם ניו יורקרים רבים (ולא רק ישראלים) באו לנסות את המזנון הראשון. כמה מהמסיבות היותר מוצלחות של ישראלים בניו יורק התקיימו במזנון הזה. התקשורת הניו יורקרית אוהבת את המזנון בצ'לסי מרקט ובאחרונה הכתירה סוכנות החדשות הכלכליות בלומברג אותו במקום הראשון ברשימת המסעדות הפאסט קז'ואל הטובות בניו יורק. על פי התכנית יוקם מזנון שלישי במיד טאון, בשדרות לקסינגטון בסתיו. מאחורי הקלעים כבר מדברים על מזנון רביעי ואולי גם מסעדה כשרה בסגנון של "מלכה". במקביל, פועלת "הסלון" מסעדת הדגל של שני ואנשיו שזכתה לתשומת לב רבה כמסעדה-מסיבה, כשהיא זוכה גם לביקורת על המחירים הגבוהים בה.

שני עצמו מודה כי מיד לאחר הפתיחה באפר ווסט סייד, הבינו אנשי המזנון שיצטרכו לעשות פה שינוי. "הבנתי שזה מקום יותר של משפחות ונצטרך להתאים את עצמנו למצב החדש", אומר השף.

נדב גרינברג, שף מזנון צפון
בישול לא היה מעיסוקיו המרכזיים, כעת שף מזנון צפוןצילום: חיים הנדוורקר

עם זאת, לדברי שחר סגל התמונה שונה מעט. "זו היתה התכנית מההתחלה", הוא אומר, "לפתוח עם המזנון שהוא המותג המוכר שלנו ואז לעבור לסגנון של צפון אברקסס". על פי מויש זיו היזם מאחורי המזנון והסלון הכל טמון בגודל המקום, הרי שהמסעדה באפר ווסט סייד מכילה 135 מקומות ישיבה. "אנשים באו, אכלו פתות ועזבו די במהירות וזה יצר תחושה של מקום ריק, למרות שהיו אנשים". עם זאת, גם הוא מסכים עם סגל בכל הקשור למעבר מכרובית בפיתה למסעדה של ממש. "כך עשינו גם באוסטרליה: התחלנו עם פיתות ועברנו לארוחה יותר מסודרת, כי זה מה שהתאים לקהל".

השף של "מזנון צפון" הוא נדב גרינברג, איש רב קסם, שהגיע לניו יורק לפני פחות משנה ללא עבודה והתגלגל למזנון. בעבר הוא עבד במונא בירושלים ובקפה אירופה בתל אביב. הוא גם רשם תקופה של כחצי שנה במזנון בתל אביב. לאחר שסיים את לימודי הכלכלה הוא עבד כאנליסט עסקי בקוקה קולה ובסופי השבוע עסק בבישולים. ואז הגיע לניו יורק. וחיפש עבודה. הוא מצא אותה במזנון ברחוב 72.

מה בצפון?

הארוחה ב"מזנון צפון" היתה טובה מאוד. חלק מהמנות יזכירו לכן ודאי חלק ניכר מהתפריט בישראל. התחלנו את הארוחה בפרוסת לחם מחמצת עם קרם פרש, זרעי עגבניה ושמן זית. הלחם הגיע עם צלחת חריפים שכללה: מטבוחה, חצילים בטחינה ופלפל ירוק חריף מטוגן. התחלה טובה מאוד.

איל שני
הבין מההתחלה שנדרש שינוי. איל שני במזנוןצילום: מוטי מילרוד

המשכנו עם מאזה מהעיר העתיקה: צלחת ירקות טריים שנחתכים ברגע ההזמנה, גבינת חווה, פלאפל, זיתים, מלח ושמן זית. לא יכולנו להחמיץ את הכרובית השלמה המפורסמת של שני שהיתה גם היא במיטבה. קרפצ'יו סלק, סלק צלוי פרוס דק, חזרת, שמן זית וקרם פרש הוא פשוט מנה יפהפייה.

פחות התלהבנו מהכרישה הצלויה, שבושלה במיצים של עצמה ולאחר מכן נצרבה על הפלאנצ'ה בצדה האחד ומוגשת עם גבינה מהחווה ושמן זית. צלחת הרטטוי, חצילים מבושלים בפרפום עגבניות מוגשים עם ביצה קשה, טחינה וחריף היה פחות טובה ממה שטעמתי בעבר. לעומת זאת, עלי התרד "הנמסים לעצמם" היו נהדרים.

דג לברק במסעדת מזנון צפון
ממנות הלברק הטובות שטעמנו לאחרונה, במזנון צפוןצילום: חיים הנדוורקר

המנה המנצחת היתה דג לברק, שהיה מליגה אחרת. לברק שלם צלוי בתנור עם שומר, עגבניות, בצל סגול ופלפל חריף עם יין לבן וחמאה. מנה מעולה. הלברק הוא דג פופולרי בניו יורק ואפשר למצוא אותו בכל מסעדה. כשכמעט נמאס לנו ממנו, החוויה הייתה שונה לגמרי.

עוד אכלנו דג במעטפה שהיה רק בסדר גמור. מדובר בדג סול אפוי בנייר פרגמנט עם עלי תרד וחמאה. הדג למעשה מתבשל במעטפת. טעמנו גם שפונדרה טלה: נתח שנאפה בחום של 110 מעלות למשך שבע שעות. היה טוב, אבל הסלט הקצוץ שנחתך במקום והתלווה אליו היה פשוט ונהדר. לקינוח אכלנו טראט לימון, עוגת טאטאמי וטראפלס. טובים אף הם.

התפריט של "מזנון צפון" כולל גם את השניצל המפורסם של שני אותו הוא מגיש במסעדתו הכשרה "מלכה" בתל אביב וב"נורת' 7" בווינה, שרבים אוהבים ואני באופן אישי לא כל כך מתלהב ממנו. כן תמצאו בתפריט תבשיל בקר, וקבב כבש. המנה היקרה ביותר בתפריט היא סטייק אנטריקוט עם תפוח אדמה במחיר של 37 דולר. הלברק ממנו התלהבתי ודג הסול במעטפת מתומחרים ב-34 דולר למנה כל אחד, בהחלט לא זול. ואיפה הפיתות? כאמור, הן כמעט ונעלמו. בסוף התפריט הן הופיעו למקרה שמישהו מאוד רוצה: האחת עם צ'יזבורגר מקופל והשנייה עם פטריות.

המחיר לסועד בממוצע, על פי גרינברג, הוא כ-50 דולר, גבוה יותר מאשר במזנון. יחד עם זאת, זהו מחיר נמוך בהרבה מאשר המחירים בסלון שזכה כאן כאמור לביקורת רבה על המחירים הגבוהים שלו, שעשויים להגיע גם ל-200 דולר לסועד (בלי משקאות).

כעת נדמה שהבעיה מבחינתם של איל שני ושחר סגל תהיה להביא את הלקוחות. כאשר הצעתי לחברים להצטרף אלי לאכול בגרסה החדשה, הם אמרו שלא ממש בא להם לאכול במסעדת פיתות. הייתי צריך לשכנע אותם שהמזנון השתנה. מצד שני, כשביקרתי במסעדה הקומה הראשונה היתה מלאה. הקומה השנייה היתה כמעט ריקה. בערב הקודם, סיפרו שהמסעדה הייתה מלאה. ללא ספק, שני ואנשיו יצטרכו לשמור על רמה גבוהה מבחינת האוכל ולשנות את התדמית לכל מי שחושב שמדובר במסעדת מזון מהיר. לפי שחר סגל ואמונתו, מזנון צפון יהיה בתוך שנה-שנתיים בעל כוכב במישלן. אבל עד אז תהיה לשני ואנשיו עוד הרבה עבודה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ