הלכה לעולמה האשה שהולידה לנו את "הכריך הכי טעים בארץ"

רותי פליישר מתה בגיל 90, אחרי שכבשה את לב התל אביבים עם סנדוויץ' פשוט וטעים. הלווייתה התקיימה היום והמקום יהיה סגור עד 26 באוגוסט

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הסנדוויץ' של איציק ורותי
הסנדוויץ' של איציק ורותיצילום: דן קינן

רותי פליישר, חצי מהצמד שהביא לחיינו את "הסנדוויץ' של איציק ורותי", מתה ביום שבת האחרון כשהיא בת 90. הלווייתה מתקיימת היום (שני). חנות הכריכים הקטנה ברחוב שינקין פועלת כבר 62 שנים ללא הפסקה, אף על פי שבשנים האחרונות מנהלים אותה בנם של השניים, דודי ואשתו. איציק, בעלה של רותי, מת לפני כ-14 שנים. הנהלת המקום הציבה שלט בכניסה, שמודיע כי המקום יהיה סגור עד 26 באוגוסט.

על המקום, שהפך כבר לפני שנים למוסד כריכים תל אביבי, מספרים כי הוקם כמעט בטעות, אחרי שדודו של איציק הגיע לביקור מצרפת ונזף בו על העבודה הקשה בה הוא עוסק – דאז, ברזלן בחברת בניין. משם, הדרך אל תהילת עולם הכריכים הייתה קצרה, כשבעזרת סנדוויץ' סלט הטונה המפורסם ולא פחות ממנו - זה עם סלט הביצים או אחר עם קישואים, הפכו השניים לשם דבר בעולם אוכל הרחוב התל אביבי המתהווה.

הסנדוויץ' קיבל מעמד מיתי בקרב לקוחות ומבקרי אוכל גם יחד, כשרבים היללו אותו כ"כריך הטעים ביותר בארץ". למרות היעדרם של איציק ורותי מהדוכן הקטן הנושא את שמם, רוחם נשמרה במקום – בתפריט, בשעות היקיצה המוקדמות של העוסקים במלאכה ובמגוון האוכלים במקום. "ממאנצ'יונרים שסוגרים את הלילה ועד נהגי מוניות שמשכימים קום", כפי שסיפר דודי שחף בראיון אשתקד.

הסנדוויץ' של איציק ורותי
מוסד שהתחיל כמעט בטעות. איציק ורותי בימי הזוהרצילום: דן קינן

אחרי היוודע הבשורה, התאספו רבים ליד החנות ונשאו דברים לזכרה. בימים אלה נסגרות מסעדות מיתולוגיות רבות, בזו אחר זו, כשהן מותירות תהיות בקשר למורשתן הקולינרית. כאן, מנגד, זהו סיפור על אשה שבעזרת הקסם האישי שלה ודרך הפשטות השובה של כריכיה, נהפך המקום הנושא את שמה כבר מזמן לפנינה קולינרית אמיתית ועל-זמנית, עם מורשת שתמשיך גם אחריה.  

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ