ליבי שפרלינג
ויקטור גלוגר
צילום: רונן מלחן
ליבי שפרלינג

עולם המסעדות השנה לא מפסיקה לנפק שערוריות, שחורגות מתחום האוכל. אחרי סגירות רבות, הבוקר הודיע השף ויקטור גלוגר על פרידתו משתיים מהמסעדות שהקים במו ידיו ועמן הוא מזוהה, "הולה בראסרי" ו"קלואליס" הכשרה, שתיהן בתל אביב.

בעמוד הפייסבוק שלו נפרד גלוגר בהודעה קצרה ולאקונית משהו, שזו לשונה : "לאחר 18 שנים יפות ופוריות של עשייה משותפת במסעדות "קלואליס", קלואליס הילטון תל אביב ובמסעדת "הולה", אני יוצא לדרך חדשה, אני רוצה להודות לשותפיי ומאחל לכל אחד מאיתנו הצלחה".

ההודעה הכתה בתדהמה את עולם המסעדנות המקומי שכן השותפות ארוכת השנים בין איש העסקים דודי זיו ולימים גם בנו אייל לבין גלוגר הייתה מהיציבות בענף. קלואליס המקורית נפתחה לפני 18 שנים במתחם הבורסה ברמת גן ועד מהרה היא הפכה אבן שואבת לאילי הון, אנשי עסקים, משקיעים ויהלומנים מהבורסה הסמוכה לצד מי שמעריכים אוכל טוב ולא פחות מכך, יינות משובחים.

מסעדת הולה על הטיילת בתל אביב
"הולה". מטבח יזמיצילום: תומר אפלבאום

בשנים ההן, לצדה של "מול ים", נחשבה קלואליס לאחת ממסעדות הדגים הטובות בישראל. הוגשו בה לובסטרים טריים ששחו באקווריום גדול, פירות ים משובחים ושלל דגים שהכנתן המוקפדת והיצירתית הוסיפה להם נופך קלאסי שהיה נדיר בישראל והפך נדיר אפילו יותר, בשנים שחלפו מאז.

גלוגר, שהחל את דרכו ב"דלידג", בה גם הכיר את זיו האב כסועד, המשיך לימים למסעדת "דגים 206" והיה השף המיתולוגי שלה, כזה שעד היום מתכוני בסיס שיצר שם מככבים בה והם מלהיטי המקום. בולטים שניים מסימני ההיכר של גלוגר בכלל ובהם איקרא אמיתית מביצי דגים (וללא כל שימוש במיונז) וגרבדלקס סלמון בכבישה אופיינית של חרדל וסוכר דמררה.

קלואליס נפתחה בצמבר 2001, אחרי שגלוגר החליט לצאת לדרך עצמאית בתום שבע שנות עבודה ב-"דגים 206". עם פתיחתה כינה אותה מבקר האוכל של הארץ דאז דניאל רוגוב ז"ל כאחת המסעדות הטובות והיפות בישראל וסיים את ביקורתו הראשונה על המקום במילים: "העיצוב האלגנטי והשירות הטוב מבטיחים שקלואליס תהיה אחת ממסעדות הדגל של גוש דן. בכוונתי לשוב לכאן".

בקיץ 2015 נפתח הסניף הכשר של קלואליס במלון הילטון תל אביב, שם פועלת עד היום המסעדה הכשרה (והיוקרתית) ומציעה בעיקר דגים. בסוף 2017 ולאחר שנסגרה קלואליס רמת גן, נפתחה המסעדה החדשה של גלוגר על חורבותיה של מסעדת "רפאל", בסמוך למלון דן. המסעדה החדשה ניצלה את המעבר, שינתה את פניה ובמובנים רבים, פשטה את החליפה וביקשה לעלות על השולחנות ולרקוד. ב"הולה" ביקש גלוגר לשנות כיוון מהיוקרה של קלואליס וכינה את המקום בראסרי, כשהוא מכוון למנות כמו פיצות, סלטים, דגים נאים ומנות בר קלילות אשר הולמות את תפריט הקוקטיילים. בר החמארה האגדי של מסעדת רפאל התעורר לחיים והוא נקרא בגלגולו החדש "ברולה", מושך אליו גם הוא בליינים שלא מוותרים על אוכל טוב לצד האווירה הצוהלת. מקבוצת המסעדות נמסר כי קלואליס הכשרה ומסעדת הולה ימשיכו לפעול כסדרן.

כמה תשלמו על דג מכובס למנה עיקרית ב"הולה" - הביקורת של עומר שוברט

בשיחה עם גלוגר בשעות הצהריים הוא נשמע נינוח ושמח במיוחד עת הוא מפטיר באזנינו כי "לי הדברים הם ברורים מאוד. אני רוצה ליהנות מהחיים, ליהנות מהמשפחה, מהחברים. העבודה הזאת היא מלחיצה ושוחקת. עם כמה שאני לא פוחד מעבודה קשה ואוהב לעבוד קשה, אני רואה בתקופה הזו הזדמנות לקחת פסק זמן, אולי באופק גם דברים חדשים. היו לי שותפים מדהימים כל השנים ועשינו יחד דברים נהדרים. אני בטוח שנמשיך כל אחד בדרכו הטובה ומאחל לנו בהצלחה". ובכן, ראינו בעבר שפים שהיו מזוהים עם מסעדות שהקימו, שנאלצו מסיבות כאלו ואחרות להיפרד מהבייבי שיצרו. לעתים זה צלח, לא מעט פעמים אחרות זה כשל. מעניין לראות מה יקרה הפעם.

וזה מה שחשב מבקר האוכל שגיא כהן בביקורו הראשון והאחרון במסעדת "הולה"

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ