איתן לשם
KFC
כרגע מדובר על ניסוי, אך העתיד הוא נטול בשרצילום: beyondmeat
איתן לשם

אחרי שבורגר קינג הדהימה את עולם החי עם השקת ההמבורגר ה- Beyond שלה, הודיעה רשת KFC על כניסתה לעולם תחליפי הבשר. כרגיל, המהלך התחיל ביום פעילות אחד בכל רחבי ארצות הברית לצורך פיילוט וקידום מכירות בו הציעה רשת העוף הפופולרית, נגיסים וחלקי עוף אחרים, שעשויים מצמחים הפעם, ופותחו על ידי Beyond Meat. כצפוי, המלאי התחסל בתוך שעות ספורות, וכעת ברשת בוחנים כיצד ניתן לשלב את המוצרים בכל סניפי הרשת.

ההכרזה אודות הניסוי הגיעה בהפתעה מסוימת, מאחר והחברה המפתחת תחליפי בשר עסוקה כעת בהשקת הסדרה החדשה שלה - Beyond 0.2. המוצרים ש-KFC  מכרה היו גם זולים במיוחד, בוודאי ביחס למוצריה הנחשבים יקרים יותר. החברה הציעה למכירה את הנאגטס, עם בחירה של רוטב לטבילה או כנפיים נטולות עצמות ברוטב נאשוויל חריף, ברביקיו ודבש או רוטב באפלו. ארבעה נגיסי עוף (כאמור, ללא בשר) עלו לצרכנים המאושרים 1.99 דולר בלבד, ארוחות משולבות הכוללות 6 או 12 נאגטס במחיר של 6.49 דולר או 8.49 דולר, בהתאמה. באשר למנות הכנפיים, הן הוצעו בגודל של חצי תריסר במחיר של שישה דולר או 12 דולר עבור 12 יחידות.

הניסוי המוצלח מאוד שערכה החברה יהפוך בקרוב מאוד לזמין בסניפים ברחבי ארצות הברית, כך מעריכים גורמים בחברה שדיברו עם האתר Tasteofhome. בכך תהפוך 2019 לשנה משמעותית ביותר בנוגע להרגלי אכילת הבשר העולמיים. בעוד מנות בשר ועוף שעשויות מתחליפים צמחיים כבר נחשבות למוצר די נפוץ בסופרמרקטים רבים בעולם, הכניסה של המוצר לתחום המזון המהיר – בצוותא עם אחד השחקנים הגדולים בשוק – הופכת את המהלך למסקרן במיוחד.

לצד ההתרגשות בקרב טבעונים ברשת, שחגגו את אפשרות הקאמבק שלהם לסניפי הרשת של הקולנל סנדרס, ישנם רבים שמעלים את ההיבטים הבריאותיים השנויים במחלוקת של העוף שעשוי מתחליפי עוף. המבקרים אינם מתייחסים להשלכות הבריאותיות של תהליך ייצור הבשר ללא הבשר, מומחים רבים ריכזו את תשומת הלב שלהם בעצם טיגונו של המוצר.

"הטיגון נעשה בדרך כלל בשמנים באיכות נמוכה שיש בהם כמות גבוהה של שומן רווי", כך סיפרה נטלי ריזו, דיאטנית מוסמכת, למגזין הבריאות Runnersworld. "כשמטגנים אוכל כלשהו, אתה בעצם מבשל אותו בשמן עתיר קלוריות. אם משתמשים בשמן שוב ושוב, הוא יכול להתחמצן, מה שעלול לגרום לדלקות בגוף. כך שאין הבדל בין בשר עוף אמיתי לכזה שגודל במעבדה, בכל הנוגע להשלכות הטיגון המסוכנות", היא הוסיפה.

על פי מחקרים רבים, אכילת אוכל מטוגן קשורה לסיכוי גבוה יותר למוות בטרם עת, הגברת הסיכון לבעיות לב ולמחלות סרטניות רבות. הדאגות הללו מצטרפות לחששות אחרים, בנוגע לקציצת ה"בשר" של Beyond Meat שמכילה כמות גדולה מאוד של נתרן כתוצאה מהשימוש בסויה. כך או כך, ההשפעה על כדור הארץ עשויה להיות עצומה ורשתות המזון המהיר הופכות להיות המגדלור של השינוי התזונתי בעולם. הפעם, אולי, לטובה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ