הסנדוויץ' המושלם בנתניה עושה עלייה לתל אביב

20 שנה אחרי שאביו כבש את נתניה עם "הסנדוויץ' של פוסט", מנסה ציון חכמון להלהיב את העיר הגדולה על הטוניסאי. גם אם במקום נמכרים שניצל, מעורב ושקשוקה, הסוד - כך מסכימים כולם - טמון דווקא בבגט

איתן לשם
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בגט טוניסאי של פוסט, עכשיו גם בת"א
בגט טוניסאי של פוסט, עכשיו גם בת"אצילום: וולט
איתן לשם

20 שנים אחרי ש"הסנדוויץ' של פוסט" כבש את נתניה, הבן שלו מנסה להלהיב את התל אביביים – סוף סוף – על סנדוויץ' טוניסאי. המקום החדש נפתח כבר לפני כשבועיים, להרצה שקטה "אך מוצלחת" לדברי הבעלים, בלילנבלום 21.

במקום ניתן למצוא את הסנדוויץ' הטוניסאי המפורסם - אריסה, סלטה משוויה (פלפלים, גמבות ושום על האש), צ'ירשי (סלט דלעת), פלחי תפוח אדמה, ביצה קשה, סלט ירקות, טונה, לימון כבוש, פלפל קלוי, צלפים ואנשובי. 30 שקלים; מעורב ירושלמי- טחול, חזה עוף ולבבות בתיבול ביתי על כל אחד מממרחי הבית. 36 שקלים; שקשוקה מעגבניות טריות בתיבול ביתי. מגיע לצד או בבגט חם הנאפה במקום. 29 שקלים. ועוד. 

בשיחה עם ציון חכמון, הבן של ומהיום גם "הבעלים של", הוא מבהיר שאת "הפריקסה של פוסט", לא ניתן להשיג כרגע. "אם תאכל פריקסה אני אראה אותך עוד חודש אבל אם תוכל את הבגט שלנו, אני אראה אותך כבר מחר", הוא מסביר. חכמון מרגיע מיד ומוסיף שבקרוב יתחיל לטגן גם פריקסה, אבל בינתיים הוא מניח את הדגש על באגטים טריים, חמים שנעשים במקום.

"אין בתל אביב סנדוויץ' טוניסאי ראוי, לא כל כך ברור למה, ואני חושב שהגיע הזמן שהתל אביביים יתאהבו בו", הוא מוסיף. "הסוד שלנו הוא בטריות של הסלטים, שנעשים על ידי בכל יום, ובהרכבה המסובכת של הסנדוויץ'". חכמון התלמד אצל אביו במשך שלוש שנים, אז רכש את המיומנויות הדרושות ואביו אף עזר לו בפתיחת המקום החדש – "בגלל זה יש לי תמונה גדולה שלו על אחד הקירות פה".

הנתנייתים מספרים כי לא רק על הטוניסאי יצא שמו של האבא למרחקים, אלא גם על השקשוקה והשניצל שלו. אך הסוד האמיתי, כך מסכים גם ציון הבן, טמון ביכולת הספיגה המופלאה של הבגט שלהם. מהשבוע ניתן להתרשם ממנו גם בתל אביב.

לילינבלום 21, תל אביב, ראשון-שישי, 11:00-24:00; שבת, 12:00-24:00

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ