סוף תקופה |

המסעדות קיטשן מרקט ומשייה נפרדות מהשף יוסי שטרית

"תהליך טבעי", כך הגדירו זאת בקבוצת המסעדות שמזוהה עם השף יוסי שטרית, מי שפרץ לתודעת הקהל הרחב בריאליטי הבישול "משחקי השף" וכעת מחשב מסלול מחדש

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יוסי שטרית
עם הפנים קדימה. השף יוסי שטריתצילום: מאיר כהן

תשע שנים אחרי שיצאו לדרך משותפת במסעדת "קיטשן מרקט" עוד מראשיתה וארבע שנים אחרי שמיסדו אותה גם במסעדת "משייה", הם נפרדים: קבוצת היזמות הקולינארית "בּארכּה האוּס" והשף ושופט הריאליטי "משחקי השף" יוסי שטרית, כבר לא. הקבוצה, שמאחוריה צמד היזמים אסף ליס ואלון פרידמן, ומפעילה את שתי המסעדות הנ"ל וכן את החלל העצום בו נחנכה לאחרונה מעדניית "מגרב", יוצאת לדרך עצמאית, או לכל הפחות כזאת שלא מזוהה עם שף-סלב אחד. לראייה, וכמו עדות לכתובת שהייתה על הקיר, אפשר לציין גם את מסעדת "אונזה" בשוק הפשפשים שבבעלות הקבוצה, גם בה היה שטרית שותף בעבר אך בהמשך הוחלף על ידי צמד השפים מולי מגריסו ואריק דרחני.

מסעדה משיה
משייה, מהמסעדות הנבחרות בארץצילום: דודו בכר

על הפרידה משטרית מבארים בקבוצה כי מדובר ב"תהליך טבעי של התפתחות המסעדות הללו כיחידות עצמאית לטובת פיתוח טאלנטים חדשים", כך מסביר ליס על האסטרטגיה שננקטת בשנים האחרונות. במילים אחרות, הוא מבטא את אי הרצון להתמקד ביכולותיו וכשרונותיו של שף כוכב ובמקומו, לשמש במה לכשרונות מתחלפים שונים, כפי שהצהיר בעבר על הכוונות ב"מגרב", שכבר עכשיו משמשת פלטפורמה לשפים וטבחים רבים, חלקם אורחים ומתחלפים. בין הללו אפשר למנות למשל, את השף-קונדיטורית הילה בידרמן, שמופקדת על תחום הקונדיטוריה; חמודי אבולעפיה, שאמון על המאפים והטאבון; ורעות עזר, על התבשילים המשתנים. 

זה מה שחשב מבקר האוכל של "הארץ" בביקורו האחרון במשייה

לדברי ליס, כי בין הגורמים שהובילו את הקבוצה להצלחתה הוא אימוץ פרקטיקת ניהול ייחודית, כזאת שחורגת מסצנת הקולינריה המקומית. "זו שיטה שבין היתר מבוססת על טיפוח חוזקות וטאלנטים, ומתאימה אותם נקודתית לכל עסק", כך ליס. הקבוצה עצמה מתנהלת במבנה שיתופי של מנהלים ועובדים שמייצר צוותים אורגניים שעובדים יחד להשגת מטרות הקבוצה. לשיטה זו, אפשר כי שף אחד גדול ובעל שם כיוסי שטרית, הוא אחד יותר מדי.

בשנים האחרונות נחשבות המסעדות "קיטשן מרקט" ו-"משייה" כחברות בצמרת המסעדות בישראל. השף שטרית נתפס כמי שיצר בשתי המסעדות הללו שפה קולינרית חדשה, ובמסעדת משייה אף לקח זאת צעד אחד קדימה, כשהוא משלב בין המטבח המרוקאי המסורתי לטכניקות בישול מתקדמות.

קיטשן מרקט
אחרי תשע שנים, נפרד שטרית מהמסעדה עמה הוא מזוהה. קיטשן מרקטצילום: מוטי מילרוד

"הקבוצה מאחלת לשיטרית הצלחה מרובה בעסקיו החדשים", נמסר בהצהרה. השף יוסי שטרית מסר בתגובה ל"הארץ": "אכן עבודתי הגיעה לסיומה ובחלוף השנים בהן הצמחתי, פיתחתי ושירתי את המסעדות - אני עם הפנים קדימה להמשך עשייה ויצירה!"

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ