איתן לשם
חומוס ישראלי-לונדוני
צילום: צילום מסך מאינסטגרם
איתן לשם

זה לקח קצת זמן, אבל בסוף גם לונדון נכנעה. האוכל הישראלי הולך ותופס את מקומו בבירת אנגליה. תחילה היה זה יותם אוטולנגי שפשוט הטריף את הבריטים עד לכדי ספרי בישול, תכניות בכיכובו ומדור משלו בגרדיאן. לאחר מכן הגיע אסף גרניט עם לא פחות משלוש מסעדות, שפשוט שינו ללונדונים את החיים – כך לפי הביקורות, הדירוגים ורשימת ההזמנות. בין לבין, נפתחו פה לא מעט מקומות שניסו להביא את המנעד הידוע בין חומוס לאווירה "תל אביבית". כעת מגיע שלב חדש בהשתלטות הקולינרית הישראלית על הבירה הבריטית, כשהפופ-אפ המצליח בובל'ה הופך למסעדה קבועה.

"הטעם הנועז, עשבי התבלין והריחות של המזרח התיכון ובמיוחד – של בתי הקפה התל אביביים", כך סיפרו היזמים למספר גדול של כלי תקשורת שהתעניינו מאוד בפתיחה. המסעדה ממשיכה את הטרנד הטבעוני, למרות שקברניטיה נמנעים מלהגדירה ככזו. הם קוראים לה "מקום לאנשים שרוצים לאכול פחות בשר", וכאן הם יבואו על סיפוקם עם תפריט 100% טבעוני (וגם ישראלי). 

תקשורת הקולינריה בממלכה מהללת את מה שברחבי העולם קוראים היום "האוכל הישראלי" (ויודעים גם להזכיר שיש לו עבר לא ישראלי) כבשורה הגדולה של הטבעונים בבריטניה. הקו הזה ממשיך את ההתאהבות הבריטית בטעמים והריחות המזרח תיכוניים, שמקורם בישראל. בין המנות בתפריט של "בובל'ה" נמצא החומוס (6.5 ליש"ט), סלט פאטוש (7.5 ליש"ט), פלאפל (6) ומלאווח (9.5). גם צלחת חמוצים (4), זיתים (3.5) ואפילו מג'דרה (4) ימתינו לסועדים הנלהבים. 

הקינוחים נראים לקוחים מתוך מקרר קינוחים ישראלי למהדרין. גלידת טחינה, תמרים ומנדרינות (4.5), סורבה קוקוס וסומק (5.5) וטראפלס סולטד קרמל (4). "בובל'ה היא מסעדה שלא ניתן לעמוד בפניה, נפלאה באופן מאיר עיניים", נכתב בסאנדיי טיימס הלונדוני.

האוכל הישראלי, בגרסתו העילית ובגרסתו העממית, הולך ומשתלט על רחובות לונדון. עצם המחשבה על קונספט כזה לפני שנים ספורות, היה מזכה את ההוגה שלו באשפוז כפוי. לאט לאט התייר הישראלי יכול להיפרד מ"מסעדות ישראליות" ולקבל את האוכל שהוא מתגעגע אליו בטיפול המסור ביותר של טובי השפים של לונדון. עכשיו נשאר לנו לברר רק מה זה לכל הרוחות "אוכל ישראלי".

גם מהצד השני של האטלנטי, בארה"ב, האוכל הישראלי עושה לו שם. רק לפני כחצי שנה בחר מגזין דירוגי האוכל היוקרתי "opinionated about dining" בשתי מסעדות ישראליות להיכלל ברשימת "100 המסעדות הטובות בצפון אמריקה". אחת מהן, "בבל" המסעדה הישראלית של השף אורי מנשה (בצוותא עם ג'נבייב גרגיס), ממוקמת במקום ה-33 כשהיא עוקפת מסעדות כמו "פר סה" ו"בלו היל". מנשה הוא אחיו של האיש שהמציא מחדש את ההמבורגר בישראל, נתי - הלוא הוא "נתי מהוויטרינה". בין המנות שימתינו לכם שם, אם תחליטו לבקר במסעדה בלוס אנג'לס, תוכלו למצוא שוב חומוס, שוב באבא גנוש, שוב מלאווח וגם קבב פטריות וצדפות. 

"בבל" היא מסעדתו השנייה של מנשה בלוס אנג'לס, אחרי שפתח את המסעדה האיטלקית המוערכת "בסטיה", שבזכותה אף היה מועמד לפרס השף הטוב ביותר בחוף המערבי בפרסי אגודת ג'יימס בירד. גם ספר המתכונים שפירסם מנשה בעקבות הצלחת המסעדה זוכה להערכה רבה, לפרסים ולביקורות חיוביות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ