השף המצטיין של אמריקה הלטינית: יהודי שמגיש גפילטע פיש וחציל קלוי

שף ארגנטינאי שמבשל אוכל יהודי מסורתי עם טוויסט עדכני זכה בפרס בחירת השפים לשנת 2019 בטקס המסעדנים המצטיינים באמריקה הלטינית. זהו הפרס היחידי שמוענק על ידי השפים העמיתים

JTA
JTA
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
תומס קליקה, השף הזוכה, והצוות במסעדתו "משיגנע" בבואנוס איירס
תומס קליקה, השף הזוכה, והצוות במסעדתו "משיגנע" בבואנוס איירסצילום: מתוך ערוץ היוטיוב
JTA
JTA

תומס קליקה, השף היהודי הארגנטינאי, מבשל אוכל יהודי מסורתי עם טוויסט מודרני במסעדתו "משיגנע", זכה בפרס בחירת השפים לשנת 2019 בטקס המסעדנים המצטיינים באמריקה הלטינית, הפרס היחידי שמוענק על ידי השפים העמיתים.

קליקה החל את הקריירה הקולינרית שלו בישראל. בגיל 17 התחיל לעבוד אצל אייל שני, שלימים סייע לו למצוא עבודה במלון הילטון בירושלים. מאוחר יותר הפך קליקה לשף הראשי של רשת מלונות דן, ואחרי שמונה שנים של חיים הרחק ממשפחתו, חזר לארגנטינה כשף מקצועי.

קליקה מאמין שאוכל יהודי הוא המטבח הגלובלי האמיתי המקורי, מכיוון שמדובר ב"זיכרונות רגשיים של יהודים שברחו ממזרח אירופה, של הספרדים שגורשו מספרד, ושל המזרחים שחיו במזרח התיכון מאז ימי קדם", כפי שהוא מתאר זאת באתר של מסעדתו, "משיגנע" (מיידיש: משוגע). 

המסעדה נפתחה בבואנוס איירס באוקטובר 2014 על ידי קליקה ושותפו, חוויאר איצקוביץ'. בין המנות במסעדה אפשר למצוא גפילטע פיש עטוף בסרטי גזר ומעוטר בביצי דגים ועלי מיקרו; "מי באבא גנוש", מנה שמבוססת על חציל קלוי בפחמים, רוטב יוגורט, שקדים קלויים וטחינה; פסטרמה בבישול איטי; ואת ה"באבע ורניקס" של קליקה, שהם כיסונים ממולאים בתפוחי אדמה.

בטקס, שהתקיים בסוף השבוע שעבר בבואנוס איירס, זכתה המסעדה במקום ה-20 ברשימת 50 המסעדות הטובות ביותר. בשנה שעברה דורגה במקום ה-18 ולפני כן במקום ה-50. לדברי פאנל השופטים, "נחישות, מימוש עצמי וקריירה רצופה עליות ומורדות" סייעו לקליקה לזכות בהצבעתם של עמיתיו השפים בתואר השף הטוב ביותר לשנת 2019. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ