בר ג'ין הראשון בישראל נפתח בתל אביב

"ג'ין קלאב סוּפּרים" הוא בר קטן ואינטימי שכולו קודש לתזקיק הלבן ותמצאו בו קרוב ל-300 סוגי ג'ין שונים ועשבוניים, יחד עם מגוון מבלבל של טוניקים ותבלינים ליצירת קוקטייל הג'ין וטוניק המושלם

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שני משקאות ג'ין וטוניק בבר הג'ין "ג'ין קלאב סופרים"
היכל שכולו קודש למשקאות מבוססי ג'ין, ג'ין קלאב סופריםצילום: רן בירן
רוני קשמין
רוני קשמין

במפגש הרחובות המלך ג'ורג' ושלמה המלך בתל אביב נפתח בסוף השבוע האחרון ממש בר חדש, ראשון מסוגו בישראל עד שיוכח אחרת, שכל כולו קודש לג'ין, אותו תזקיק עשבוני-לבן שמיוחס לרוב לממלכה המאוחדת. מאחורי הבר עומדים המיקסולוגים דן קרייצר ויובל סופר, שניהם מחזיקים גם בבר הקוקטיילים "גסט רוּם" הנהדר שמתקיים די מתחת לרדאר יש לומר, ואליהם חברו גם דן ברק ורועי וולדי, מבעלי הבר "טי האוּס" ויונתן גרינברג, מבעלי קפה "דה סטריטס" שפועל ממש מול הבר החדש. במקום תמצאו קשת צבעונית המונה כשלוש מאות סוגי ג'ין שונים, מגוון מבלבל של מי טוניק שיילכו יחד עם הללו להרכבת משקה ג'ין וטוניק קלאסי או יצירתי וכן חמישים תבלינים שלוקטו ויובאו מאזורים שונים בעולם כמו גם תוספות אחרות, את אלו משלבים כאן המוזגים, ליצירת הממזג המושלם.

לפי הבעלים, מאחורי ההחלטה לאחד כוחות עומדת מטרה אחת משותפת שרצו כולם להגשים – בר שיענה על כל הפנטזיות המושתפות ובמרכזו מקדש ג'ין ששואב השראה משנות השבעים הססגוניות בארצות הברית. "זה התחיל מהאהבה למוצר, כי כולנו שתייני ג'ין נלהבים, שאוהבים את החיה הזו", מספר קרייצר. "מעבר לאהבה המושתפת, גם ברמה העסקית ומבחינת טרנדים עולמיים – ג'ין הוא כוכב עולה וללא ספק התזקיק שחווה את הצמיחה הגדולה ביותר בשנים האחרונות", הוא מסביר. "היי, יש אפילו אפליקציה שנקראת Ginventory ששמה את משקה הג'ין וטוניק הקלאסי במרכזה ונכון לעכשיו כבר אפשר למצוא בה למעלה מ-6,000 מותגי ג'ין שונים". מזווית הזו, השיקול בפתיחת בר שכל כולו ג'ין (וטוניק) נראה מחושב מתמיד.  

ג'ין קלאב סופרים
הבר הראשון שמגיש אך ורק משקאות ג'יןצילום: רן בירן

להשלמת האווירה, משדכים לשתייה כאן גם מוזיקת פאנק (בפ' רפה) ומוזיקת נשמה, דרך אמנים שהתעלו מעל דפי ההיסטוריה כמו ג'יימס בראון או בובי וומאק שנותנים את הטון ברקע. "כשחושבים על בר ג'ין, האסוציאציה הראשונה שקופצת לראש בדרך כלל היא של מעין בית מרקחת שמתעסק בבוטניקה, והכל סביב לבן ומקצועי. רצינו להתרחק מהאווירה הקרה והבלתי מארחת שמלווה לפעמים את הדימוי הזה", מסביר קרייצר. "אז הפיצוח התחיל מפס הקול. מה שהתחיל ברעיון להוסיף ברקע מוסיקה של סרטי פורנו משנות ה-70, התרחב בהמשך לז'אנר שלם שמשלב קצת זימה וקצת מוסיקת נשמה".

גם התפאורה במקום (קטן, אינטימי ומכיל רק כעשרים מקומות ישיבה) נועדה להכניס לאותו הלך הרוח שקובעת המוסיקה. זה בא לידי ביטוי דרך כסאות בר מנומרים או ריפוד שכולל קטיפה סגולה וכשתרבות הבלאקספלויטיישן (הלחם של "ניצול" ו"שחורים" באנגלית) ניכרת בכל. כך, צצות מפינות שונות בבר יצירות תרבות כמוסיקה, אופנה וסרטים שנעשו בארצות הברית של תחילת שנות השבעים ונוכחת בהם הקהילה האפרו-אמריקאית (שאז זכתה סופסוף ליהנות מתהילה, עם גיבורים שחורים שחרף ייצוג סטריאוטיפי עברו לראשונה לקדמת הבמה). במבואה ובדרככם לשירותים למשל, תוכלו (אולי) לצפות בסרטי קאלט שמזוהים עם הז'אנר ומוקרנים בלוּפּ כמו בּלאקוּלה, סוּפרפליי או שאפט; כשתגיעו לתאי השירותים עצמם תוכלו גם לשמוע אותם.   

ג'ין קלאב סופרים - בר שכולו ג'ין, ומסביב תאורה סגולה
אווירה שמשלבת זימה של שנות השבעים בארצות הברית ופס קול מסרט פורנו זול של אותה התקופהצילום: רן בירן

מה שותים פה?

אם לרדת ל"ביזנס", את תפריט המשקאות בנו יחד קרייצר וסופר, והם חילקו אותו לקטגוריות לפי פונקציונאליות: "Side arms" הוא שמה של קטגוריה שנמנים בה קוקטיילים שהם למעשה ערבובי ג'ין וטוניק שונים, מגוונים ומופרכים – מעין טוויסטים שונים על הקלאסיקה הנצחית. בין השאר, מרכיבים את הממזגים השונים חומרי גלם כעגבניות תמר, ביטר של סלרי, עלה דפנה ומלח הימלאיה; למון גראס, אשכולית, היביסקוס והל שחור; צ'ילי תאילנדי, רימון, רוזמרין וסחיטת תפוזים. "50 best" – קטגוריה שכוללת מגוון תבלינים ותוספות שאפשר לשבץ במגוון סוגי הג'ין השונים. בין השאר, תמצאו כאן חלופות ארומטיות כטימין, עלי דפנה, תאנים מיובשות, אוכמניות, משמשים מיובשים וקארי. לפי קרייצר, אלו שתי דרכים בהן תוכלו להזמין כאן מנת ג'ין וטוניק הגונה – בדרך הפשוטה, לפי קבוצות תיבול שיצרו כאן טובי המומחים מבעוד מועד או לחלופין, בדרך המעניינת, "כשלקוח פשוט בוחר ג'ין מסוים מהתפריט, משדך לו טוניק מסוים ולבסוף, משדך לאלו גם מרכיבים שונים כמו עגבניות או תותים ותבלינים".

למי שכמעט כואב הראש מרוב קושי בקבלת החלטות, כמובן שצוות המיקסולוגים כאן כבר הרכיב פרופיל בוטאני לכל ג'ין וישמח להמליץ על אופן השתייה שיהלום אותו ביותר ("יש סוגי ג'ין שמתאימים יותר לקוקטייל מרטיני יבש למשל, ואחרים יתאימו דווקא לקוקטייל קליל ומרענן יותר, לדוגמה עם ליים, מלפפון, תפוח ירוק ונענע", אומר קרייצר). באופן זה, כל אורחת או אורח יוכלו לבחור את חוויית השתייה הנוחה והמתאימה להם ביותר, מהבחירה הפשטנית ביותר ועד חוויית השתייה ההרפתקנית ביותר". עת קרייצר נשאל על סוגי הג'ין המופרכים ביותר שמוצעים במקום נכון לעכשיו, הוא שולף, ככה מהמותן, ג'ין פולני שהתיישן שבע שנים ("כי בדרך כלל כשמותגי ג'ין כבר מתיישנים, זה לרוב נמשך רק כמה חודשים", הוא מסביר); לחלופין, הוא מציע גם ג'ין אחר, מבוואריה הפעם, שעובר תקופת יישוּן קצרה יותר בכדי מלח (מה שכמובן משפיע על הארומה); ולבסוף, מציע מותג ג'ין שלישי משוודיה שתהליך היישון שלו נעשה עם שבבי עץ ערמונים והוא מעושן ומומלח (במלח ים אטלנטי).   

קוקטיילים מבוססי ג'ין בבר "ג'ין קלאב סופרים"
צילום: רוני קשמין

בהמשך התפריט, תחת הקטגוריה "Shaken" ("משוקשקים", אם תרצו) תמצאו קוקטיילים שנרקחו במיוחד כאן וביניהם "Groovy Geisha", קוקטייל חמוץ-מתוק בהשראה יפנית שמבוסס על ג'ין בומביי, עלי שיסו, סאקה, יוזו, מלפפון וליים; קוקטייל אחר ופרחוני-תבליני בשם "Hustlers Delight" שמבוסס על ג'ין בלום, קמומיל, זעתר ודבש לימוני ו-"Baadasssss Mule" (עודף אותיות במקור, הומאז' לסרט הקאלט Baadasssss Song) שמבוסס על ג'ין 'וויטלי ניל', למון גראס, ג'ינג'ר, ליים ובירת חיטה. אחרונה בין הקטגוריות היא קטגוריית ה-"Stirred" שכוללת קוקטיילים מנוערים קלות, או קוקטיילים קלאסיים בגרסת הבית, כפי שמגדירים זאת כאן, ביניהם קוקטייל בשם "Pink Pimp Gin" שכולל ג'ין פלימות' וביטרס; "Foxy Alaska" שמנער קלות ג'ין לונדון #1 וליקר שרטרוז עם וורמות' מתוק ו-"Hanky Panky" שמבוסס על ג'ין טאנקרי, וורמות' אדום וליקר עשבים (רוב התפריט מתומחר ב-52 שקלים לקוקטייל). בגזרת האוכל, בשל מגבלות טכניות, תמצאו בעיקר "חומרי גלם איכותיים אך פשוטים על צלחות יפות", כפי שמנסח זאת קרייצר. בפועל, תוכלו למצוא פה נשנושים צנועים וסופחי אלכוהול כמו זיתים, חמוצים אסיאתיים ופיקנטיים; פרעצלים (של שרויטמן) ומטבלים; רוסטביף (של זילבר); פיצוחים (של לחמנינה); סלט קיסר או קלאב סנדוויץ', ועוד (18-44 שקלים). 

ברמן מכין קוקטייל מבוסס ג'ין ושני קוקטיילים על הבר
מעל 300 סוגי ג'ין, הרבה מנומר ומוסיקת Fאנק ברקע להשלמת האווירהצילום: רן בירן

ג׳ין קלאב סוּפּרים, קינג ג׳ורג 83, תל אביב. שעות פעילות: א'-ה' ושבת: החל מ-20:00 ועד אחרון השותים. 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ