חיים הנדוורקר
19 קליבלנד
קליבלנד 19. מקום ראשון ברשימה צילום: חיים הנדוורקר
חיים הנדוורקר

לידיעת המבקרים בניו יורק: שלוש המסעדות הפופולריות ביותר בתפוח הגדול על פי אפליקציית הזמנת המסעדת "רזי" הן: מנהטה (Manhatta) של השף ג'ייסון פייר, טטסו המסעדה המעוצבת והיפה של השף היפני המפורסם מאסה בטרייבקה ו-או שבאל המצטיינת בהמבורגרים שלה. במקום הרביעי נמצאת המסעדה הצרפתית פרנצ׳ט ובמקום החמישי לחובבי האוכל הסיני נמצאת צ'ייניז טוקסידו.

מבין המסעדות הישראליות שפועלות בניו יורק יש בדירוג שפרסמה האפליקציה כעשר מסעדות שמובלות על ידי שף ישראלי. בראש עומדת מסעדת 19 קליבלנד, מסעדה היפסטרית בבעלותם של איל חן וכפיר כהן כאשר השף הוא אסף מעוז שעבד בעבר אצל מאיר אדוני. מדובר במסעדה שמושכת אליה בני שלושים לערך, אמריקאים וישראלים, ויש בה אווירה של מסיבה. 19 קליבלנד נמצאת בדירוג הכללי במקום ה-11 המכובד. המסעדה מקדימה את מסעדת בלת'אזאר מהמפורסמות בעיר. "בשבילי זו הגשמת חלום", אומר איל חן. "לעבור בדירוג את בלת'אזאר זה לא קורה כל יום".

אפליקציית רזי הצליחה לכבוש את השוק הניו יורקי בשנים האחרונות. עד לפני כמה שנים, השתמשו הניו יורקרים באפליקציה אחרת להזמנת שולחנות במסעדות: אופן טייבל. אולם רזי הצליחה לפרוץ ולערער את השליטה המוחלטת של אופן טייבל. הסיבה המרכזית להצלחה המהירה של רזי שהיא גובה סכום צנוע יחסית מהמסעדות לעומת אופן טייבל. ברשימה של רזי יש כאלפיים מסעדות. לאופן טייבל יש, על פי דיווחי החברה, 32,500 מסעדות בעיר.

19 קליבלנד
בהחלט אפשר לחוש את האווירה הטרנדית. ליאונרדו די קפריו היה כאן למשל שעה קלה לפני שבאתי לבקר במסעדה באמצע היום. אם אתם סקרנים לדעת הוא אכל כאן פלאפל ברגרצילום: חיים הנדוורקר

באחרונה פירסמה רזי את רשימת 140 המסעדות הפופולריות ביותר שרשם האלגוריתם העומד מאחורי האפליקציה. הרשימה אינה מסופררת ואולם ספירה פשוטה נותנת לקורא את הדירוג של המסעדות. המספר הרב יחסית של המסעדות בבעלות שף ישראלי היא הישג בהחלט לא מבוטל, לאור העובדה שבניו יורק יש אלפי מסעדות.

המסעדה הישראלית השנייה שזכתה למקום ה-12 המכובד בדירוג כללי היא מסעדת שושו של שמעון ממן שנמצאת באזור סוהו. במקום השלישי במצעד הישראליות ובמקום ה-29 בדירוג הכללי נמצאת 12 כסאות עם הסניף בסוהו שבבעלותם של רון קרן ורונן גריידי. במקום ה-66 נמצאת מסעדת בלבוסטה של עינת אדמוני ששוכנת ברובע אריזת הבשר הפופולארי. נור של גדי פלג ומאיר אדוני שממוקמת לא הרחק מיוניון סקוור נמצאת במקום ה-72. במקום ה-89 ניצבת  מיס- עדה של תומר בלכמן בברוקלין. במקום ה-97 נמצאת מסעדת למה לא של גדי פלג על פי תפריט שבנה אלדד שם טוב במלון ארלו במרכז מנהטן.

מנות במסעדת שושו
מסעדת שושו. הפיתות מאנג'ל הלחמים מ"לחמים" והשניצל כמו של סבתאצילום: Dillon Burke / dillon@frontofho
סלט עגבנית
שמה של המסעדה מבריק. לא יכול להיות שם יותר עברי למסעדה ישראלית מאשר משחק המילים מיס-עדהצילום: kerry Detrick
למה לא
מסעדת למה לא. גדי פלג: המודל שלי היו ברבוניה, הזקן והים ושבתאי היפה ואת זה רציתי לעשות רלוונטי לניו יורק. רציתי להביא לכאן דברים שאני מתגעגע אליהם בארץצילום: Francesco Sapienza

מסעדת הסלון של איל שני ששוכנת בהלז קיצ׳ן נמצאת במקום ה-124 . מיד לאחר מכן במקום ה-125 נמצאת מסעדת הטאבון של השף אפי נעון מראשוני השפים ששרדו את שוק המסעדות הקשה של ניו יורק במשך שנים רבות. לקראת סוף הרשימה נמצאת מסעדת "מזנון צפון" של איל שני ששינתה כיוון והפכה ממסעדה מהירה של פיתות לגרסה של צפון אברקסס הישראלית.

השקשוקה של אפי נעון
השקשוקה של אפי נעון
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ