אחרי ההודעה על סגירה, מונאר נפתחת מחדש

המסעדה ההודית הקטנה שהתבססה על תפריט צמחוני-טבעוני כבר הודיעה על סגירת דלתות אחרי שלוש שנות פעילות, ואז הגיע טוויסט בעלילה

ליבי שפרלינג
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: מגד גוזני
ליבי שפרלינג

רק בחודש יולי האחרון בישרנו על הסגירה של "מונאר", הדאבה הדרום הודית בדרום תל אביב והנה נתברשנו לאחרונה על פתיחתה מחדש, על ידי אחד העובדים, מה שגרר תגובות נלהבות עד למאד בקרב קהל אוהדי המסעדה בפייסבוק וכמובן, גם במציאות.

מונאר נפתחה בסוף שנת 2016 על ידי ענר הרקוב ותמיר מיכאלי, שני טבחים מוכשרים שנפגשו והתחברו בקייטרינג של רן שמואלי, שם רכשו את יסודות הבישול והטכניקות לעתיד לבוא. הרקוב טייל בהודו והלך שבי אחר האוכל המקומי. מאז שחזר, לא הצליח להתקרב בשום מקום לטעמים העזים והמגוונים שפגש במסעו והחליט לכונן בעצמו בועה הודית שתגיש אוכל בועט וחריף, עז מבע וטעמים, שבמרכזו דוסה וסביבה תבשילים קטנים שופעי ירקות וצ'אטני צבעוניים. די מהר הפכה מונאר לחביבת הטבעונים ועובדי הסביבה והייתה מלאה תמיד. ההודעה על סגירתה לא רק שהפתיעה, מפני שלא היו לכך כל סימנים מטרימים, אלא במיוחד ציערה מאוד, שהלוא מצער מאוד לשמוע כי מקום ייחודי ומקורי, כזה שעושה דברים אחרת ומצליח לחדש בתוך ים החדגוניות שסביב, עתיד לחדול מפעילות. אפילו שגיא כהן עף עליה.

מסעדת מונאר
מסעדת מונארצילום: מגד גוזני

משכך, מה הייתה משמחת ההודעה על פתיחה מחדש על ידי אחד העובדים. בסוף החודש שעבר פורסמה בעמוד הפייסבוק של המסעדה ההודעה הבאה:

"כשהחלטנו לסגור את מונאר זה היה בלב כבד. מונאר הייתה התגשמות החלומות שלנו והמקום שהכי אהבנו בעולם. למזלנו, היה מישהו אחד שהיה שם איתנו במטבח מהיום הראשון ועד הרגע האחרון, הלב הפועם של מונאר. וכשסגרנו הוא לא הצליח לישון בלילות. בשבועות האחרונים גיל החליט שהוא לא מוותר, ופותח את מונאר מחדש בעצמו", נכתב. בהמשך, צוין כי אונרקוב ומיכאלי כבר לא ייטלו חלק פעיל בהנהגת המקום, "אבל אין דבר שיותר משמח אותנו מזה שנוכל להמשיך לבוא ולאכול אידלי ודוסה במונאר". 

ואכן, בראשית החודש נפתחה המסעדה החדשה ושוב, היא מציעה אוכל הודי צמחוני בביצוע מקורי ונאמן למקור. בתפריט: מסאלה דוסה במילוי תפוחי אדמה עם סוגי צ'אטני ליד, תבשיל חצילים מעושנים וחומוס חום עם ראיטה צנוניות, קארי עונתי מתחלף עם יוגורט, אורז ואוטופאם, מלאי כופתה של ריקוטה, תפוחי אדמה, סולת ושקדים ברוטב עשיר של עגבניות וקוקוס, מסבחה של דלעת צלויה עם עלי בר, ליים ותבלינים על קרם דלעות, תבשיל עדשים ותרד עם גבינת עזים ועוד (30-55 שקלים). במתוקים: רייס פודינג עם מלא דברים טובים, שקדים קלויים, צ'יפס קוקוס ופרי עונתי או קינוח של קרם הל וזעפרן עם חלבה הודית, קוקוס ופרי.

מונאר, נחלת בנימין 68, תל אביב. בשבועות הקרובים המקום יהיה פתוח בין השעות 11:00-17:00 ובהמשך ייתכן שהשעות יתרחבו עוד. בשעות הללו עושים גם משלוחים ברחבי העיר עם וולט. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ