רוני קשמין
רוני קשמין
גלידה שחורה של אייסברג
צילום: באדיבות יח"צ
רוני קשמין
רוני קשמין

רשת הגלידריות "אייסברג" נחשבת לחלוצה בתחומה, כשהיא בין רשתות גלידה הראשונות להציע את שהיום נתפש אולי מובן מאליו – גלידת שמנת טרייה ששמה במוקד חומרי גלם טבעיים, בלי מחיות, אבקות או תוספים (ובקיצור: גלידת "סוּפר פרימיוּם"). את זה היא הציעה כבר לפני שנים, כשרוב הגלידריות הנפוצות בשוק היו מציגות בוויטרינה הררי גלידה זרחניים ומשופעי חומרים מלאכותיים (חלקן עדיין מציעות אותם). היום, עשרים שנה אחרי, צפויה הרשת לסיים את פעילותה, לפחות במתכונת הנוכחית, אך להמשיך אותה בדרך שונה. "ההחלטה היא לא להפסיק את הפעילות, אלא לשנות את אופי הפעילות", מחדד אבי גנור, מבעלי הרשת. 

לדברי גנור, נקודת המפנה העסקית איננה חדשה, אלא עולה בקנה אחד עם החלטה שנפלה כבר לפני שנתיים. "הגענו להחלטה שהחזקה של נקודות קצה שמוכרות רק גלידה היא לא כלכלית יותר", הוא מסביר. "תחשבו על סניף של כל דבר שעוסק רק בקינוחים, זה כבר לא זה. אפילו ברשת 'מקס ברנר' לא מסתפקים רק בשוקולד אלא מטגנים גם ביצים בבוקר", הוא מדגים. ולראייה, רשת הגלידה, שמנתה בימי הזוהר שלה 14 סניפים ברחבי הארץ, צמצמה את פעילותה בשנים האחרונות וכיום מונה שישה סניפים – בתל אביב, רמת גן, ראשון לציון, רחובות, רמת השרון ורעננה. 

אייסברג
לא מפסיקה את הפעילות, אלא משנה את האופי שלה, גלידריית אייסברגצילום: מוטי מילרוד

אפשר לשער כי גם התחרות, מול רשתות גלידה רבות (ומתרבות) כמו וניליה או גולדה (גלידריית בת לגלידת הבוטיק "אניטה", לה שלושה סניפים בעצמה), אף היא סיבה מרכזית. אפשר גם לשער כי המצב החמור, אולי מהחמורים אי פעם, שעובר על ענף המסעדנות בארץ, הוא כזה שלא פוסח על גלידריות. למרות השערות כאלו ואחרות, גנור מדגיש כי זו החלטה שלא נובעת מבעיה כלכלית אלא מתוך תחזית עסקית. "הרשת לא נסגרת. אכן, החברה ש'אייסברג' בבעלותה מממשת את ערך חלק מהסניפים ומוכרת אותם (במחיר מלא) ועל כן חלק מהפעילות הקמעונאית תצומצם בהדרגה, אבל החברה תמשיך לטפח את המותג ('אייסברג') שהוא מותג חזק, עם הרבה ידע, וכ-200 טעמי גלידה בייצור עצמי, ואף לא אחד מהם מכיל מחיות (pastes) או מייצבים". וכך, בין קשת מפעימה של טעמי גלידה, באמת קשה להיפרד מטעמים קלאסיים או יוצאי דופן, משוקולד תפוז, דרך חלבה ופיסטוקים או רום וצימוקים ועד בננה ואגוזי מלך או גלידת רוגלך (כן, בדיוק, רוגלך). מזל שכנראה לא ממש נצטרך להיפרד.  

לפי גנור, יש שתי חלופות מרכזיות להמשך הפעילות של הגלידרייה – במתכונת של "חנות בתוך חנות" (Shop in a Shop, כפי שהוא מנסח זאת) כשהגלידרייה תפעל בתוך בית עסק אחר; או במתכונת של אספקה למסעדות ובתי קפה. כקוריוז, מספר גנור כי גם בעבר היו מספקים גלידות שונות לבתי קפה ומסעדות, ביניהן גלידה שחורה (לפני שנהפכה לטרנד) מליקריץ למסעדת כתית של השף מאיר אדוני, מנוחתה עדן. למרות התחזיות הללו, אין בכוונת הבעלים לחשוף את האסטרטגיה העסקית של החברה או בכלל, לשתף בתוכניות עתידיות או מגעים עסקיים צפויים, בשלב זה. "רק אגיד שאין מדובר בהפסקת פעילות; מכיוון שהרשת תמיד הייתה חלוצית, כי אנחנו אנשים חלוציים ופורצי דרך, אז אני מאמין שנמצא דרך מקורית להמשיך את הפעילות", הוא מסכם באופטימיות זהירה וחותם, "אנחנו לא אמוציונליים על העבר, אנחנו אמוציונליים אל העתיד". 

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ