פורמנ'ס: פיצה נפוליטנית חדשה ומסקרנת בקריות

אביעד פורמן הוא שף ופטיסייר שמוּכר בעיקר בזכות השוקולד והקינוחים שלו, אולי גם בעקבות השתתפות בתוכנית "משחקי השף קונדיטור". עכשיו הוא פותח פיצרייה

ליבי שפרלינג
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הפיצה החדשה של אביעד פורמן - בתמונה עם פטריות, עגבניות, בצל סגול ובזיליקום
"הולכת לשנות את כל מה שידע אזור הקריות על פיצות איכותיות", פורמנ'סצילום: אביעד פורמן
ליבי שפרלינג

לפני כשלוש שנים פתח אביעד פורמן את פורמנ'ס בחיפה, מסעדה חלבית בראשיתה שהגישה פוקאצ'ות ומאפים נהדרים ולימים סחפה את אזור הצפון עם מזנון ארוחת בוקר  מסעיר. מדי שישי היו גודשים את המקום תושבי האזור ולא רק הם, כדי לחזות ולזלול במופעי בופה שכוללים סלטים מקוריים, מאפים, גבינות ובעיקר שלל מתוקים חגיגיים נוטפי שוקולד, קרם ואפילו ברד פודינג.

לפני כמה חדשים הודיע פורמן, שהחל את דרכו בקייטרינג ביתי שהוא מפעיל עד היום עם אחותו אביבית, על סגירתה של המסעדה ההיא. הוא פנה בחדשים האחרונים לדרך חדשה, במסגרתה בישל הרבה בחו"ל; יעץ למסעדות שונות מעבר לים ויזם אירועים שונים, כאן וגם שם. לאורך כל הדרך, פורמן לא העלה ללא הרף לעמוד הפייסבוק שלו תמונות של פיצות לוהטות שמגיחות מתנור הלה-פאניול הצרפתי שברשותו. רמז מטרים לבאות.

לאחרונה, הוא הודיע כי בתוכניתו לפתוח פיצרייה בקריות ש"הולכת לשנות את כל מה שידע האזור הזה על פיצות איכותיות". הסתבר שהתמונות המגרות היו רק טיזר, קדימון לדבר האמיתי, כי ממש מחר (רביעי) הוא פותח את "פורמנ'ס - פיצרייה איטלקית מהטאבון", פיצרייה קטנה בקרית ים ובמרכזה, כפי שמרמז השם – פיצות נפוליטניות שנאפות בטאבון עצים.

אביעד פורמן מחזיק צרור ריג'לה
מי שזכה להכרה בעיקר בזכות הקינוחים היצירתיים שלו, רוצה שיכירו אותו כעת בזכות הפיצה - גם יצירתית. אביעד פורמן

"למעשה, אני חוזר למקום שבו התחיל הכל, למקום שבו נולדתי וגדלתי. אני רוצה להביא את הבשורה של פיצה טעימה ואיכותית, כזאת שמכינים מחומרי הגלם הטובים ביותר, בלי פשרות או ויתורים, ולעשות את זה בקריות", כך פורמן. "בפיצרייה החדשה נכין פיצות נפוליטניות שעשויות מבצק איטלקי אמיתי, לרבות התפחה ארוכה של 48 שעות, מה שמייצר בצק אוורירי וטעים במיוחד; ועליה נשתולל עם גבינות טובות, של מחלבת משק יעקבס, רטבים וירקות טריים מכל הבא ליד", הוא ממשיך. "זה יתבטא בעושר מקורי וחוצה גבולות. כל מי שאכל אצלנו ב'פורמנ'ס' מכיר את הנטייה שלי להשתולל עם תוספות ולעשות דברים מיוחדים ואני שמח להביא את הייחוד הזה גם לכאן, לפיצה".

אם הכל יילך כמתוכנן, הפתיחה של המקום החדש צפויה כאמור כבר מחר והוא אומנם די קטן ובעל מספר מצומצם של מקומות ישיבה, אולם יתבסס בעיקרו על שירות משלוחים לכל אזור הקריות וכן על טייק-אוואי, שזו כבשורה כפולה לתושבי האזור. בתקופת ההרצה יתמקדו כאן בפיצות בלבד ולא יגישו לצידן מנות ראשונות או אחרונות כסלטים או קינוחים, אף על פי שהללו הם כמו מה"פוֹרטה" הבלתי מעורער של המייסד. "מניסיוני, העסק מוביל את עצמו ואי אפשר לדעת כבר מראשיתו מה יוליד יום", אומר פורמן. "יכול להיות שאם אנשים יבואו ויבקשו כל יום סלט אז נגיש גם סלטים; וכך גם בהקשר של הקינוחים. אני תמיד קשוב לרחשי הקהל ובקשות הסועדים ובכלל, מה שעושה להם טוב – אנחנו פה כדי להגשים. אני בטוח שצפויות עוד התפתחויות והפתעות בהמשך הדרך", הוא מבטיח.

אז מה אוכלים כאן וכמה זה עולה ?

מחירי הפיצות מתוכננים להיות נוחים במיוחד והן תעלנה בין 40-60 שקלים למגש. תוכלו למצוא כאן פיצות יצירתיות דוגמת פיצת פולנטה עם קרם תירס טרי; פיצה עם ארטישוק, גבינות ורוקט; פיצת תרד וגבינות או אחרת עם בטטה וגבינת עזים; פיצה שנושאת על גבה שלל סוגי פטריות וביצת עין או לחלופין, פיצה עם חצילים ועגבניות; פטה כבשים ובצלים צלויים; ברוקולי ואספרגוס עם גבינות וגם פיצות לבנות ללא רוטב עגבניות ותוספות לא שגרתיות נוספות.

פיצה עם עגבניות, חצילים וסומק ב"פורמנ'ס"
בצק בהתפחה אטית שנושא על גבו שלל תוספות יצירתיות, הפיצה בפורמנ'סצילום: אביעד פורמן

פורמנ'ס פיצה איטלקית מהטאבון, ויצמן 19, קרית ים. שעות פעילות: א'-ה': 12:00-22:00; יום ו': עד כניסת שבת. ייתכנו שינויים בשעות. טלפון: 050-2377559. כשר. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ