בחוץ סופלה, בפנים גן עדן: הפנקייקים היפניים כובשים את אמריקה

שנים אחרי שהגיעו לטוקיו וקיבלו טוויסט אוורירי במיוחד, הפנקייקים חוזרים לחופי אמריקה ומסעירים את חובבי המתוק והאינסטגרם. דיוק ותזמון יניחו על הצלחת שלכם את המרענן הרשמי של החורף הקרוב. ויש גם מתכון

איתן לשם
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הפנקייק היפני שמשגע את העולם
הפנקייק היפני שמשגע את העולםצילום: Shinya Miyagi / iStockphoto via
איתן לשם

כל שנה מביאה איתה טירוף קולינרי חדש, שהופך לטרנד סוחף עולם ומבעיר את הרשתות, עד שהוא דועך לאיטו וחוזר לממדיו הטבעיים. אם לשפוט לפי התורים הארוכים בניו יורק ובסן פרנסיסקו, הטירוף השנתי הוא פנקייקים יפניים. עם כינוי כמו "סופלה פנקייק'ס", לא קשה להבין את סוד המשיכה של המאכל, שעשה השנה את קפיצת נמר הדרקון מאסיה לאמריקה. מדובר בפנקייקים שמנמנים אווריריים במיוחד, במרקם נוצה כמעט. את המבנה המעט תפוח שלהם ניתן לחתוך בקלילות והפה מתפוצץ מטעם.

הייחודיות המרקמית מגיעה משילוב של שתי טכניקות הכנה: זמן בישול ארוך ועל אש נמוכה. התוצאה משגעת את האמריקאים שגודשים שני מקומות עמוסים במיוחד – Flippers שנפתח החודש בניו יורק ו-Gram Cafe בסן פרנסיסקו, שמשביעה את תושבי העיר כבר מאפריל. עבור שני המקומות מדובר ביציאה ראשונה מחוץ לגבולות אסיה, אחרי שפתחו סניפים רבים בטוקיו, הונג-קונג ותאילנד. כעת הרגישו כי הם מוכנים לנסות ולכבוש את השוק האמריקאי, חובב פנקייקים ידוע, אך האם מדובר בהמצאה יפנית בכלל?

View this post on Instagram

Gone in ___ seconds 😋

A post shared by Flipper’s Pancakes US (@flippersus) on

ארצות הברית היא מולדת הפנקייק בגרסתו הידועה, אך גם הפנקייק היפני – הוא סופלה פנקייק – כנראה הגיע מאמריקה ליפן, רק כדי לחזור משם כמנצח הגדול של 2019. מבולבלים? ובכן, המגזין foodandwine חוזר עד ל-1974, אז הוקמה מסעדת ארוחות בוקר מהוואי שב-2010 עשתה את דרכה לטוקיו. באותה שנה נפתח Rainbow Café ברובע הרג'וקו, שהציע לראשונה "סופלה פנקייק". כיום הרובע נקרא "רובע הפנקייקים" עם עשרות חנויות שמציעות גרסאות שונות וצבעוניות של החביתית האוורירית.

זמן ההכנה הארוך מהרגיל של הפנקייקים, כ-20 דקות למנה אחת, הוביל את בתי העסק היפניים להציב מגבלות שונות ומשונות. ב-Gram טוקיו מגבילים את הכמות היומית ל-60 מנות בלבד וב-Flippers מתירים רק למי שהקדים לעמוד בתור ולזכות בכרטיס מיוחד, ליהנות מהמעדן. הסניפים האמריקאים זנחו את ההגבלות בצד השני של האוקיאנוס, אך הבהירו מעל כל חביתית רעננה כי מדובר במנה שנדרשת עבורה סבלנות רבה. התוצאה, לפי תמונות האינסטגרם הנלהבות, שווה כנראה את ההמתנה.

לא רק האמריקאים נכרכו אחרי הפנקייק היפני. אחרי כניסה סוחפת לאמריקה - נראה שהכיוון כעת הוא אירופה, כשגם בלונדון חנות פופ אפ שנפתחה אשתקד הפכה לחנות קבועה שמכינה אלפי פנקייקים כאלה בשבוע. השף של Fuwa Fuwa הלונדונית אף סיפר ל- thrillist מה לדעתו האלמנטים החשובים ביותר ביצירת הפנקייק היפני כהלכתו. "דיוק ותזמון הם הכי חשובים במתכון", הוא סיפר, "הדיוק ביצירת התערובת הוא הכרחי לתפיחת הפנקייקים ולמרקם הייחודי שלהם. התזמון בבישול האיטי וההפיכה המדויקת של הפנקייק מאפשרים בישול לכל האורך, אך גם שמירה מירבית על המבנה".

אחרי ההסברים מגיעה התוספת, שבגרסה היפנית-אמריקאית שלה פורצת את כל גבולות המתוק-מלוח הקיימים. כך שלצד פנקייקים רגילים (אם אפשר לכנות אותם כך) עם קצפת, סירופ מייפל או סתם חמאת דבש, ניתן לקבל בסניף הניו יורקי של Flippers תוספות "שאמורות לסקרן את האמריקאים". ופל-עוף, לדוגמה, או פנקייק פרושוטו ופנקייק בשכבות של תותים טריים, ריבת תותים וקרם תותים מעל.

אם אינכם מזדמנים לפינת הרחובות ברודווי וגראנד, שם תוכלו להשביע את סקרנותכם עבור 16 דולר (ו-45 דקות המתנה בממוצע), או שלא מתוכננת טיסה לטוקיו בקרוב (למרות השקת הקו החדש של אל על במרץ הקרוב) – אנחנו כאן עבורכם עם מתכון חם היישר ממחבת הפנקייקים. בהתחשב בדברי ההסבר של החברה, שמציבים את כיבוש העולם כיעד, זה רק עניין של זמן עד שגם ישראל תתמכר לפנקייק היפני. יפני, אבל הכי אמריקאי שיש. 

מתכון לפנקייק יפני

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ