מדריך מישלן חולק באיטליה והחדשות מרעישות: כוכב למסעדה עם שף ישראלי

המהדורה ה-65 של מדריך מישלן באיטליה שברה שיאים וממקמת את ארץ המגף במקום השני בעולם במספר המסעדות המכוכבות. בין הזוכים - מסעדה שהעומד בראשה הוא השף הישראלי ארז אוחיון

רותם מימון
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מישלן
רותם מימון

מדריך מישלן איטליה לשנת 2020 פורסם אמש בטקס שנערך בעיר פיאצ'נזה, דרומית למילאנו. המדריך האיטלקי, שמציין השנה את המהדורה ה-65 שלו, מסתמן כאחד החשובים בתולדות ארץ המגף. זאת, לאחר שנוספו אליו 30 מסעדות שחובקות כוכב אחד חדש, שתי מסעדות חדשות שעלו לשני כוכבים - ומסעדה שעלתה לשלושה כוכבים. עם פרסום המדריך החדש, איטליה מטפסת למקום השני בעולם במספר הכוכבים שלה (אחרי יפן). המחוז עם הכי הרבה כוכבים הוא כצפוי לומברדיה, עם שלוש מסעדות שחובקות שלושה כוכבים כל אחת, חמש מסעדות עם שני כוכבים ולא פחות מ-54 מסעדות עם כוכב אחד. במקום השני, בדיוק כמו בשנה שעברה, מתמקם לו מחוז פיימונטה עם 46 מסעדות מכוכבות, ארבע מהן חדשות. במקום השלישי בקרב המחוזות נמצא קמפניה עם 44 מסעדות מכוכבות. בסך הכל חובקת איטליה 374 מסעדות מכוכבות. 

המסעדה היחידה שקפצה משני כוכבים לשלושה היא מסעדת Enrico Bartolini במילאנו, שנושאת את שם השף והבעלים שלה - אנריקו ברטוליני. בחוות הדעת עליו כתבו מבקרי המדריך: "אישיותו של השף בולטת בתפריט במחקר וניסויים, ומשתלבת בצורה מושלמת עם הדינמיות של מילאנו. ברטוליני מעניק נגיעה של אמן למורשת הגסטרונומית האיטלקית העשירה". ברטוליני מגיש מטבח איטלקי יוקרתי קלאסי ועם זאת עכשווי, במסעדתו שפועלת במוזיאון מודק. ארוחת טעימות בה עולה בין 180-225 יורו לסועד, לא כולל משקאות.

לצד ההישג של ברטוליני, כל 10 המסעדות שהחזיקו בשלושה כוכבי מישלן באיטליה שמרו על מעמדן - בהן מסעדתו של השף מאסימו בוטורה "אוסטריה פרנצ'סקנה", שעוטרה בעבר כמסעדה הטובה בעולם והשף שלה אף דורג בשנת 2017 כטוב בעולם. 

עם כל הכבוד לברטוליני ולבוטורה, נרשם השנה הישג ישראלי בולט במדריך, כשמסעדת La Bottega Del Buon Caffè בצפון טוסקנה קיבלה כוכב מישלן אחד. אמנם המסעדה זכתה כבר בשנה שעברה בכוכב המישלן הראשון שלה, אולם היה זה תחת שף אחר. על פי חוקי מישלן, מדי שנה נמדדת ומוערכת המסעדה מחדש ואילו כעת זכתה שוב בכוכב, כשהפעם עומד בראשה השף הישראלי ארז אוחיון.

אוחיון, יליד ישראל ותושב קיבוץ מעגן מיכאל לשעבר, יצר תפריט שכולו פרשנות חדשנית לנושא - מהחווה לצלחת, המבוסס על חומרי גלם טריים שמגיעים מגינת המסעדה, שממוקמת בבית מלון בטוסקנה. 

המסעדה נשענת בעיקר על מסורות המטבח של אזור פירנצה, אשר משתנה לפי עונות השנה ומשקף את המורשת הגסטרונומית הייחודית של המחוז והתרבות הקולינרית שלו. המסעדה מתגאה בעבודה עם קצבים מקומיים שמספקים למטבח את נתחי הבשר, ועם דייגי האזור שמעבירים את הדגים מן הים התיכון. מחיר תפריט הטעימות במסעדה עומד על 80 יורו. בביקורתם כתבו נציגי מישלן כי המנות מתמקדות בחומרי גלם באיכות מעולה מאזורים ומסורות שונות, שמוכנים בצורה מושכלת וביצירתיות, ספונטניות ומומחיות. גם תפריט היין זכה לאזכור ולציון "מעולה" עם בחירה מבין למעלה מ-1,000 יינות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ