מדריך גו-מיו קבע: המסעדה הטובה בישראל היא "אלנה" במלון נורמן

בטקס שנערך הערב בתל אביב, הכריז מדריך האוכל הצרפתי גו-מיו על המצטיינים בתחום הקולינריה בישראל, בהם המסעדות הטובות בארץ, השף המבטיח וכן שף השנה

רותם מימון
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מסעדת אלנה
מסעדת אלנה שבמלון נורמן קפיצה של שלוש נקודות למסעדת השנהצילום: תומר אפלבאום
רותם מימון

אחרי הביקורת הגדולה שנמתחה עליו בשנה שעברה, הן על בחירותיו והן על דרך הכתיבה בו, כבר היה נדמה לרגע שמדריך גו-מיו יעזוב את ישראל כפי שבא (אחרי שחזר אשתקד אחרי 15 שנות הפסקה). והנה, בטקס שנערך הערב (ראשון), מדריך המסעדות הצרפתי (השני בחשיבותו אחרי מישלן), פרסם את המסעדות הטובות של השנה וכן שף השנה. במדריך עצמו פורסמה רשימת 147 המסעדות הטובות בישראל ועוד 57 בתי אוכל רחוב מומלצים.

לפי מדריכי גו-מיו ברחבי העולם, מנעד הציונים למסעדות נע בין 10-20 נקודות (12 ומעלה = מסעדה טובה), בהתאם לפרמטרים שונים שקבעו בעלי המדריך וכן בין 1-4 מצנפות לטובות שבהן. אמנם אף מסעדה בישראל לא זכתה בציון 20 המושלם, אבל נראה שבגו-מיו הקשיבו היטב לביקורות הרבות.

הזוכים הגדולים של גו-מיו ישראל לשנת 2019 הם:

מסעדת השנה היא "אלנה" במלון נורמן שהעומד בראשותה הוא השף ברק אהרוני. מסעדת אלנה זכתה בניקוד הישראלי הגבוה ביותר 16 נקודות. בשנה שעברה קיבלה המסעדה 13 נקודות וזוהי הקפיצה הגבוהה ביותר שזיכתה אותה בתואר "מסעדת השנה". זה מה שחשב שגיא כהן בביקורו האחרון באלנה.

שף ברק אהרוני במסעדת אלנה
שף ברק אהרוני במסעדת אלנהצילום: דודו בכר

ההפתעה הגדולה של הערב היא בגזרת התואר "שף השנה", כשהזוכה הגדול הוא השף דודו ביטון ממסעדת "לה רג'נס" במלון המלך דוד בירושלים. ביטון שבעברו השתלם במסעדת נומה, עומד בראש מסעדת השף הכשרה היוקרתית כבר 12 שנה. מסעדתו גם זכתה בציון 16 במדריך (בין שלוש המסעדות עם הציון הגבוה ביותר).

השף דודו ביטון ממסעדת לה רג'נס
השתלם בנומה, עובד כבר 12 שנה במסעדת השף "לה רג'נס" במלון קינג דיוויד בירושליםצילום: יורם אשהיים

התואר "הבטחת השנה" הלך לשף תומר טל ממסעדת ג'ורג' אנד ג'ון במלון דריסקו, שפרש כנפיים ועבר לקדמת הבמה אחרי שנים כסו-שף של חיים כהן במסעדת "יפו-תל אביב". זה מה שחשב שגיא כהן על מסעדת "ג'ורג' וג'ון"

תומר טל
"האוכל שאני מבקש לעשות פה הוא מקומי, עונתי ומחובר לאזור שלנו ולשורשים", אומר השף טלצילום: איליה מלניקוב

השף-קונדיטור הטוב ביותר היא שחר פלג ממסעדת "יפו תל אביב" של חיים כהן. המסעדה עצמה זכתה בציון הגבוה של 14.5 נקודות.

המסעדה הטבעונית-צמחונית הטובה ביותר היא OPA של השפית שיראל ברגר, שממשיכה את תנופת ההישגים והעיטורים אותם קטפה מרגע פתיחתה. המסעדה זכתה אף היא בציון 14.5 נקודות. זה מה שחשבנו עליה

מנה טבעונית של שיראל ברגר המוגשת במסעדת OPA החדשה בתל אביב
מנה טבעונית של שיראל ברגר המוגשת במסעדת OPA החדשה בתל אביבצילום: תומר הלפרין

המסעדה עם המטבח המקומי הטוב ביותר היא מסעדת "איגרא רמא" של השף ענר בן רפאל. המסעדה קיבלה את הציון של  14.5 נקודות. זה מה שחשב שגיא כהן על המסעדה

התואר "תפריט היין בטוב ביותר" הלך השנה למסעדת הבסטה, אחרי שבשנה שעברה חולק למסעדת "חוות צוק".

בר האוכל הטוב ביותר הוא "קאב קאם" של יריב מלילי, איש מסעדת "בית תאילנדי".

המקום עם האווירה הטובה ביותר הוא "היודל'ה בר" של קבוצת מחניודה בירושלים.

בקטגוריית אוכל הרחוב הטוב ביותר בישראל הפתעה גדולה, כשהזוכה היא "שווארמה אמיל", מחיפה. זה מה שחשבנו על אמיל בביקורנו האחרון

פיתה עם שווארמה ב"שווארמה אמיל" בחיפה
עוצמת המנה היא במינימליזם. שווארמה אמיל צילום: רוני קשמין

השירות הטוב ביותר ניתן למסעדת "בלו סקיי" של השף מאיר אדוני במלון קרלטון. המסעדה זכתה ב-15 נקודות.

מסעדה בלו סקיי
מסעדה בלו סקייצילום: דודו בכר

והנה המסעדות הטובות בישראל:

יחד עם אלנה ולה רג'נס עוד זכתה ב-16 נקודות גם המסעדה OCD של השף רז רהב (שבשנה שעברה זכה בתואר שף השנה). אחריהן מופיעה מסעדת "דיינינגס" אף היא במלון נורמן עם 15 נקודות. בציון הבא של 14.5 מסעדות מופיעות מסעדת "הסלון" של אייל שני (ירידה של חצי נקודה מהשנה שעברה), מסעדת "משייה" במלון מנדליי שעלתה בחצי נקודה, כמו גם מסעדת שילה של שרון כהן, מסעדת "צפרה", מסעדת "אייבי" וביסטרו "מיכאל" במושב לימן.

מעבר לכך, בשנה האחרונה סקרו 12 חוקרים אנונימיים מטעם המדריך, יותר מ-290 מסעדות מהן נכנסו 204 כולל מסעדות "עממיות" יותר שאמנם לא זכו בציון או במצנפת, אלא רק בהמלצה חמה. 147 מסעדות זכו לציון הגבוה מ-10 נקודות והן אלו שיופיעו במדריך. 

"שמענו את כל הביקורות מהשנה שעברה ועשינו הכל כדי להשקיע בתוכן של המדריך הנוכחי", אומר קווין סאלם מבעלי מדריך גו-מיו ישראל ל"הארץ". "המיקוד שלנו היה בעיקר בתוכן - האיכות, מספר המסעדות שנבחנו ומספר הערים שייכנסו למדריך. אנחנו רוצים להיות בישראל עוד הרבה שנים ולכן חשוב לנו להשתפר ממדריך למדריך, זו הסיבה שהרכבנו צוות מבקרים חדש שהורכב מעיתונאים, אנשי אוכל ומומחים שבאו באופן אנונימי למסעדה ושילמו את החשבון במלואו. בחירת המבקרים נערכה בקפידה על מנת לתת פרופילים שונים ומגוונים. המבקרים עברו הכשרה של גו-מיו העולמי כדי ליצור סטנדרטיזציה. מי שיפתח את המדריך באוסטרליה, ישראל, מרוקו ורוסיה יגלה שמדובר באותם פרמטרים ובאותו סטנדרט של בדיקה. עיקר הטענות כלפינו היו כי לא נכנסו מסעדות עם מטבח מקומי וכי הלכנו על בחירות תיירותיות, אני חושב שאפשר לראות שהשנה הבחירות הן שונות".

איך בוחרים בקטגוריה כמו שף השנה או המסעדה הטובה ביותר?

"המסעדות נבחנו כמה וכמה פעמים על ידי מבקרים שונים והמסעדה שהגיעה לציונים הגבוהים ביותר נבחנה שוב ושוב כדי לבדוק אם היא יציבה. הפרמטרים היו לא רק באוכל, שכמובן הוא חשוב, אלא גם העיצוב, השירות, תפריט היין והחוויה הכוללת.  בבחירת השף הוספנו גם חדשנות ויציבות".

מדריך גומיו פורסם לראשונה בשנת 1972 על ידי שני עיתונאי אוכל צרפתים, אנרי גו וכריסטיאן מיו, ומאז ועד היום נחשב לשני בחשיבות מדריכי האוכל העולמיים בעולם (אחרי מישלן).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ