איתן לשם
M25
M25, האווירה שוות ערך למקרר העמוס כל טובצילום: תומר אפלבאום
איתן לשם

העיר הלבנה נחשבת לבירה קולינרית עולמית בעיני עצמה, אך כעת מגיעה (עוד) חותמת רשמית. לא פחות משבע מסעדות וברים תל אביביים נכנסו לרשימת ההמלצות היוקרתית של המגזין "50 בסט דיסקאברי" וכולם קיבלו מילים חמות ומעוררות תיאבון. 

"World's 50 Best Restaurants" הפכה במהלך העשור האחרון לרשימה המשפיעה ביותר בעולם האוכל. ההיקף שלה, יחד עם שמירת האצבע על הדופק בכל הנוגע לטרנדים קולינריים, העניקו לה מעמד רם בקרב פודי'ז מכל רחבי העולם. כעת הארגון השיק אפשרות חיפוש חדשה, שחושפת בפני אכלני העולם יעדים קולינריים חדשים ומסקרנים שלא נכללים בדירוג הקשה להשגה. תל אביב, למשל. בכל עיר שנבחרה, בחרו מבקרי האתר מספר מצומצם מאוד של בתי אוכל או ברים, שראויים לדידם להיכלל ברשימה היוקרתית. לריו דה ז'ניירו, למשל, יש רק ארבע המלצות כאלה. 

שלושה ברים שקיבלו את הכבוד, הם כאלה שחרטו על דגלם את הקוקטייל המהוקצע. האימפריאל בר, שכבר מורגל בקבלת הכרה ופרסים, כולל "הבר הטוב ביותר במזה"ת ואפריקה לשנת 2017"; הבלבוי שבבסיסו של מלון מלון B ברדיצ'בסקי קיבל מחמאות על כלי ההגשה הייחודיים שלו; הבאטלר, שנמצא באותו מיקום אך מעט סמוי יותר, קיבל את התואר "בובה רוסית של 'ספיק איזי'" (ספיק איזי הוא כינוי לברים שמכרו אלכוהול בסתר בתקופת היובש האמריקאית).

לצד הקוקטיילים הייתה גם מגמה נוספת שקיבלה הכרה, עם שני נציגים ברשימה – מסעדות השוק. "הבסטה" הוא "קטן אך מעוצב בקפידה, בתפריט תיאורים פשוטים למנות בביצוע מושלם ותפריט יין יוצא דופן", ו- M25 "מכיל מספר קטן של שולחנות עץ הצופים למקרר מצויד היטב, מקום שמעוצב כחדר אוכל עם תמורה נאה למחיר ועראייס בגדר חובה לנסות". בהחלט ייצוג הולם לשתי המגמות המקבילות שהשתלטו על המטבח הישראלי בעשור האחרון.

מסעדה בתל אביב
מסעדה מלגו ומלבר. השף מוטי טיטמן ממזג בין מסורות ים תיכוניות ליפניותצילום: תומר אפלבאום

שני המקומות הנוספים מכוונים גבוה אל מסעדות השף היוקרתיות -  מלגו ומילבר שעליה נכתב: "אחת ממסעדות הדגים הטובות ביותר בעיר והשף מוטי טיטמן ממזג בין מסורות ים תיכוניות ליפניות". השנייה היא  מסעדת פאסטל  שבמוזיאון תל אביב, עליה נאמר: "תפריט בראסרי לצד מנות אמנותיות, כפי שהיית מצפה ממסעדה שמול מוזיאון". 

פאסטל במוזיאון תל אביב
"פאסטל". אמנות במוזיאון תל אביבצילום: תומר אפלבאום

אמנם תל אביב משכה אליה את רוב תשומת הלב, אבל גם לירושלים יש נציגות ברשימת ה"דיסקאברי", אמנם מסעדה אחת בלבד - מחניודה, אך בעליה יכולים להתגאות במסעדות הלונדוניות שלהם - "פאלומר" ו"הברברי" שזכו אף הן להיכלל ברשימת ההמלצות. 

בכך ננעל העשור הקולינרי המוצלח ביותר בהיסטוריה של תל אביב. ניתן למנות בו שיאים כמו הגעת מדריך גו-מיו המפואר לעיר, ייצוא של מספר מסעדות ושפים אל בירות אירופה השונות, וכיכוב במספר עצום של מדריכים והמלצות בינלאומית – מהטלגרף הבריטי ועד לרשימה היוקרתית הנוכחית. אמנם, הדרך עוד ארוכה עד שמסעדה תל אביבית תככב ברשימה היוקרתית באמת – זו של 50 המסעדות הטובות בעולם (בה בוצע השנה מהפך כשמיראזור הצרפתית קפצה לראש הרשימה ורק אחריה התייצבה נומה הדנית), אך ניתן לראות בבירור שאורה הלבן של העיר כבר בוהק אל המרחקים. וזה טעים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ